ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μελίνα Κόντη, πώς το «κορίτσι του Σάκη Ρουβά» βρέθηκε στη Γη της Ελιάς;

Γιώργος Καπλανίδης

Λένε πως κάποια πράγματα στη ζωή συμβαίνουν τυχαία. Αν με ρωτάς, εν μέρει το πιστεύω. Όμως η τύχη από μόνη της δεν θα σε φτάσει εκεί που θέλεις πάντα. Πρέπει να είσαι εξοπλισμένος με έξτρα εφόδια για να ανέβεις τα σκαλοπάτια και τελικά να φτάσεις στο ψηλότερο σημείο τους, όπως για παράδειγμα το ταλέντο. Και μιας και μιλάμε γι’ αυτό, η περίπτωση της Μελίνας Κόντη ταιριάζει γάντι. Πρόκειται για ένα πλάσμα με μαγικές, χορευτικές ικανότητες που ανακάλυψε «τυχαία» το υποκριτικό της ταλέντο, όταν σωστοί άνθρωποι βρέθηκαν στον δρόμο της τη σωστή στιγμή -για να τη βλέπουμε τώρα στις οθόνες μας. Τύχη και ταλέντο στο σωστότερο timing.

Η Μελίνα Κόντη, λοιπόν, κατάφερε με όπλο το ταλέντο και τους σωστούς ανθρώπους να συστηθεί στο τηλεοπτικό κοινό ως Ράινα στη Γη της Ελιάς του Ανδρέα Γεωργίου, ξεδιπλώνοντας με μοναδικό τρόπο τις δύο καλλιτεχνικές της ταυτότητες. Αυτήν της ηθοποιού και αυτή την χορεύτριας. Πριν, όμως, συμβούν όλα αυτά, η ίδια δεν παρέλειψε να περάσει μια βόλτα από τα έδρανα της Βουλής, να «στεφθεί» δημοσιογράφος και να γίνει το «κορίτσι του Σάκη Ρουβά». Για όλα αυτά και ακόμα περισσότερα μιλά στο LadyLike.

– Διάβασα στο βιογραφικό σου ότι είσαι επαγγελματίας χορεύτρια και σπούδασες στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ -που ήταν και η πρώτη σου επιλογή. Ασχολήθηκες ποτέ με τη δημοσιογραφία; Η ηθοποιία πώς προέκυψε;

Όχι, δεν ασχολήθηκα ποτέ με τη δημοσιογραφία. Στο πανεπιστήμιο μπήκα εξαρχής για την πνευματική μου καλλιέργεια. Γι’ αυτό είχα διαλέξει και τη συγκεκριμένη σχολή διότι λόγω του αντικειμένου της, θα ερχόμουν λίγο πολύ σε επαφή με όλους τους τομείς: κοινωνιολογία, ιστορία, ψυχολογία, τέχνη, λογοτεχνία κ.α. Λέω εξαρχής καθώς είχα αποφασίσει από το γυμνάσιο ότι θα ασχολούμουν επαγγελματικά με τον χορό όπως κι έγινε αμέσως μόλις τελείωσα το σχολείο, παράλληλα με τις σπουδές μου στο πανεπιστήμιο.

Μελίνα Κόντη: «Στην επαγγελματική μου πορεία ως χορεύτρια συμμετείχα και σε θεατρικές παραστάσεις και τότε άρχισα να γοητεύομαι».

Στις συνεργασίες μου αυτές βρέθηκαν κάποιοι άνθρωποι που τότε για κάποιο λόγο αισθάνθηκαν ότι πρέπει να ασχοληθώ με την υποκριτική και με παρότρυναν να δώσω εξετάσεις. Μερικά χρόνια αργότερα, ενώ εξακολουθούσα μέχρι τότε να εργάζομαι ως χορεύτρια, το πήρα απόφαση και το έκανα. Μπήκα στη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν από όπου και αποφοίτησα το 2022.

– Πώς αισθάνεσαι γι’ αυτήν την τόσο δυναμική, τηλεοπτική αρχή που έκανες;

Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για την ευκαιρία που μου δόθηκε από τον Αντρέα Γεωργίου να υποδυθώ τη Δήμητρα στη Γη της Ελιάς. Αρχικά επειδή μπόρεσα να συστηθώ και με τις δύο μου καλλιτεχνικές ταυτότητες, της ηθοποιού αλλά και της χορεύτριας λόγω των απαιτήσεων που είχε αρχικά ο ρόλος, αλλά και γιατί είναι πραγματικά μια πολύ όμορφη δουλειά που έχει αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο και είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι μέρος της.

Μελίνα Κόντη: «Νιώθω πολύ τυχερή που μπόρεσα αμέσως μόλις αποφοίτησα να είμαι σε μια δουλειά και σε ένα ρόλο που μου αρέσει. Ξέρω πως αυτό δεν είναι εύκολο να συμβεί».

Γι’ αυτό δεν θεωρώ ποτέ τίποτα δεδομένο, δουλεύω σκληρά όπως έχω μάθει όλη μου τη ζωή να κάνω και προσπαθώ να βρίσκομαι σε συνεχή κίνηση κι εξέλιξη. Η συγκεκριμένη δουλειά άλλωστε είναι από τη φύση της «ασταθής», δεδομένου ότι οι ηθοποιοί βρισκόμαστε συνεχώς στη διαδικασία αναζήτησης της επόμενης δουλειάς που θα αναλάβουμε, επομένως είναι αναγκαίο να σκεφτόμαστε και να λειτουργούμε πάντα υπό αυτό το πρίσμα.

Μελίνα Κόντη Γιώργος Καπλανίδης

– Μίλησέ μας για τη Ράινα/Δήμητρα. Τι να περιμένουμε από τον ρόλο σου ως Δήμητρα τη νέα σεζόν; Θα υπάρχουν ανατροπές;

Η Δήμητρα είναι μια πολύ δυναμική, ανεξάρτητη και φιλόδοξη γυναίκα. Αγαπάει πολύ τη δουλειά της και προσπαθεί να κάνει πάντα το καλύτερο που μπορεί, πράγμα για το οποίο θα ανταμειφθεί στη φετινή σεζόν. Γενικά φέτος όπως ξεκίνησε με ανατροπές η ζωή της Δήμητρας, έτσι και θα συνεχίσει. Πολύ σύντομα θα έχουμε μια μεγάλη ανατροπή στην ερωτική της ζωή. Δεν μπορώ να αποκαλύψω λεπτομέρειες αλλά θα τη δούμε να ερωτεύεται πολύ και εντελώς αναπάντεχα!

– Με τον χορό ασχολείσαι ακόμα; Πώς πετυχαίνεις το «πάντρεμα» υποκριτικής-χορού;

Δεν θα σταματήσω ποτέ να ασχολούμαι με τον χορό γιατί έτσι έχω μάθει να ζω από παιδί. Σίγουρα λόγω των γυρισμάτων ασχολούμαι πολύ λιγότερο από πριν, αλλά είναι κάτι που προσπαθώ να κάνω σε εβδομαδιαία βάση γιατί το έχω πολύ ανάγκη ψυχικά αλλά και σωματικά. Τώρα χορεύω και στο ΤikΤok, είναι μια επιπλέον αφορμή για να βρισκόμαστε με τους φίλους μου και να συνεχίζουμε να χορεύουμε μαζί παρόλο που εγώ ακολουθώ επαγγελματικά κάτι άλλο αυτήν τη στιγμή.

Μελίνα Κόντη: «Το πάντρεμα υποκριτικής-χορού πρέπει να προκύπτει από το πλαίσιο της εκάστοτε δουλειάς, όπως για παράδειγμα είχε συμβεί με τη Ράινα».

Για εμένα που χορεύω όλη μου τη ζωή αυτό το πάντρεμα ήταν σκέτη απόλαυση. Θα ήθελα πολύ να έχω και στο μέλλον ευκαιρίες που να απαιτούν το συνδυασμό των δύο.

– Ως επαγγελματίας χορεύτρια έχεις συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας (όπως Ελένη Φουρέιρα, Τάμτα, Έλενα Παπαρίζου). Ποια συνεργασία σου ξεχωρίζεις και γιατί;

Μου είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποια από τις συνεργασίες μου γιατί πραγματικά ήταν όλες διαφορετικές αλλά εξίσου υπέροχες. Όλα αυτά τα χρόνια είχα την τύχη να κάνω πολύ ωραία πράγματα δίπλα σε αυτούς τους καλλιτέχνες, βίντεο κλιπ, τηλεοπτικές εμφανίσεις, συναυλίες, ταξίδια για τα οποία είμαι πολύ ευγνώμων. Οι γυναίκες που προανέφερες είναι μία και μία. Πολύ ταλαντούχες, λαμπερές, ευγενικές, αστείες και χαίρομαι πολύ που υπήρξα κοντά τους κι έμαθα τόσα πολλά. Τις θαυμάζω και τις παρακολουθώ πάντα με πολλή αγάπη. Με την Τάμτα, μάλιστα, συναντηθήκαμε πρόσφατα σε κάτι που θα δείτε πολύ σύντομα!

Γιώργος Καπλανίδης

 

– Γυρνάω πίσω στο 2011, τότε που ήσουν ακόμα μαθήτρια. Κάνοντας ένα research, λοιπόν, «έπεσα» πάνω σε ένα βιντεάκι από μια ομιλία σου στη Βουλή των Εφήβων. Τι θυμάσαι από εκείνη την εμπειρία σου;

Αρχικά θυμάμαι ότι είχα χαρεί πολύ που για κάποιο λόγο ξεχώρισε η έκθεση μου, γιατί αυτή ήταν η διαδικασία για να επιλεγείς για τη Βουλή των Εφήβων. Θα ήμουν περίεργη αλήθεια να ξαναδιάβαζα τι έγραψα τότε, δεν μπόρεσα ποτέ μετά από εκείνη τη στιγμή γιατί γράψαμε όλοι την έκθεση μας σε υπολογιστή σε συγκεκριμένη πλατφόρμα που την καταχώρησε απευθείας, επομένως δεν υπήρχε κάπου αντίγραφο. Στη συνέχεια αυτό που θυμάμαι ήταν ότι τότε άρχισα να καταλαβαίνω την πραγματική ουσία που έχει το να υπάρχει αμεσότητα στον πολιτικό λόγο.

«Τώρα σκέφτομαι ότι πρέπει να είχα πολύ αυτοπεποίθηση για να ανέβω να μιλήσω όπως μίλησα απλά με bullet points, γιατί δεν είχα προετοιμάσει την ομιλία μου σε κείμενο».

Είχα μελετήσει το νομοσχέδιο και είχα κρατήσει σημειώσεις σχετικά με αυτά που ήθελα να σχολιάσω κι αυτές τις σημειώσεις έχω μπροστά μου στο μπλοκάκι. Ωστόσο, βλέποντας το βίντεο τώρα, μου φαίνεται ενδιαφέρον το ότι δεν έχω συγκρατήσει στην ανάμνησή μου από το γεγονός το έκδηλο άγχος που είχα κατά την ομιλία μου. Αυτά που μου έχουν μείνει είναι το θάρρος που ένιωσα και πήρα την απόφαση να μιλήσω, καθώς δεν ήταν υποχρεωτικό, η αμεσότητα με την οποία εξέφρασα τις σκέψεις μου και η ευχέρεια λόγου που είχα υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες. Μιλούσα σε βήμα με χρονικό όριο, ενώ κατέγραφαν κάμερες, χωρίς να διαβάζω συγκεκριμένο κείμενο, όντας 17 χρονών. Ουφ, χαχα!

Μελίνα Κόντη Γιώργος Καπλανίδης

– Έχεις όντως υπάρξει «το κορίτσι του Σάκη Ρουβά»; Πώς ήταν η συνεργασία μαζί του;

Τα περισσότερα από τα χρόνια που εργάστηκα ως χορεύτρια ήταν δίπλα στον αγαπημένο μου Σάκη Ρουβά. Ήμουν για καιρό, λοιπόν, ένα από τα κορίτσια του Σάκη, καθώς συνήθως ήμασταν τέσσερις χορεύτριες.

Μελίνα Κόντη για Σάκη Ρουβά: «Υπήρξα και “το κορίτσι του” μια φορά».

Για τις ανάγκες του βίντεο κλιπ για το τραγούδι του Εγώ στα έλεγα. Η συνεργασία μου με τον Σάκη ήταν πάντα όνειρο. Είναι ευλογία να μοιράζεσαι τη σκηνή με αυτόν τον άνθρωπο που σαφέστατα έχει ένα τόσο λαμπερό άστρο από πάνω του. Η ενέργειά του ήταν πάντα τόσο διαπεραστική και σε εμάς και στον κόσμο. Ήμασταν ομάδα, δεν ένιωσα ποτέ απλά μια χορεύτρια που τον πλαισιώνει. Η κάθε μια είχε πάντα το χώρο να εκφράζει την προσωπικότητα της στη σκηνή και το show ήταν πολύ διαδραστικό, καθώς ο Σάκης είναι πολύ αυθόρμητος κι έτσι το κάθε βράδυ δεν ήταν ποτέ ίδιο με το προηγούμενο. Ήταν μια πολύ ζωντανή δουλειά που μου έχει χαρίσει υπέροχες αναμνήσεις.

Η Γη της Ελιάς προβάλλεται από Κυριακή έως Παρασκευή στις 21:00 μέσα από τη συχνότητα του Mega.