ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Tiffany Masterson: Μιλήσαμε με τη γυναίκα πίσω από το πετυχημένο skincare brand, Drunk Elephant

Αρχές Μαρτίου από αυτή εδώ τη στήλη σου μεταφέραμε πρώτες την είδηση πως η Drunk Elephant, ένα από τα πιο διάσημα skincare brands που λατρεύουν όχι μόνο οι beauty editors και κάθε λογής influencers, αλλά και πολλές αγαπημένες celebrities, ήρθε στην Ελλάδα. Άλλωστε, δεν είναι τυχαία το ταχύτερα αναπτυσσόμενο skincare brand στην ιστορία των Sephora, συνεχίζοντας να είναι ταυτόχρονα best-selling skincare line.

 

Και δεν είναι μόνο η ίδια τους η εμφάνιση- με τα neon καπάκια πάνω σε λευκά tubes- που μαγνητίζει το βλέμμα και σε κάνει να τα ξεχωρίζεις, εντυπώνοντάς τα αμέσως στη μνήμη σου. Είναι η φιλοσοφία πίσω από το brand, οι συνθέσεις, τα επιλεγμένα συστατικά βάσει της βιοσυμβατότητας, η δυνατότητα να δημιουργήσεις τα δικά σου, πιο personalised skincare “smoothies” με τα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της επιδερμίδας σου, αλλά και το πολύ ενδιαφέρον story της Tiffany Masterson, της γυναίκας που το 2013 στις ΗΠΑ από stay at home mom αποφάσισε να δημιουργήσει ένα από τα πιο πετυχημένα brands ομορφιάς.

Και εμείς, με αφορμή το λανσάρισμα της Drunk Elephant στην Ελλάδα, μιλήσαμε αποκλειστικά μαζί της, προκειμένου η ίδια να μοιραστεί μαζί μας τη skincare φιλοσοφία του brand, τα αγαπημένα της προϊόντα, τα πιο συνηθισμένα λάθη στην περιποίηση της επιδερμίδας που βλέπει ότι κάνουν οι γυναίκες, το πόσο έχει αλλάξει η πανδημία τη σχέση μας με την περιποίηση του εαυτού μας, την ιστορία πίσω από το όνομα του brand και πολλά ακόμη.

– Μπορείς να μοιραστείς το story που σε ενέπνευσε να ονομάσεις το brand Drunk Elephant;

Όταν δοκίμασα για πρώτη φορά το Marula Oil, το ερωτεύτηκα αστραπιαία. Αμέσως λοιπόν, το έψαξα στο διαδίκτυο για να κάνω περισσότερη έρευνα και βρήκα ένα βίντεο στο YouTube με ελέφαντες που έτρωγαν τους καρπούς που είχαν πέσει από το δέντρο marula και σκόνταφταν σαν μια παρέα χαριτωμένων μεθυσμένων (η σπάνια περίπτωση που ένας μεθυσμένος μπορεί να είναι χαριτωμένος). Και από τη στιγμή που οι φόρμουλες των προϊόντων είναι αρκετά σοβαρές, αποφάσισα ότι θα μπορούσα να «παίξω» με ένα πιο παιχνιδιάρικο όνομα, που και να ξεχαστεί, δεν θα είναι το πρόβλημά μας!

-Πώς o covid-19 άλλαξε τη βιομηχανία ομορφιάς; Η πανδημία έχει αλλάξει τη σχέση μας με την περιποίηση του δέρματος;

Ναι, οι άνθρωποι πλέον επικεντρώνονται περισσότερο στο skincare- τη φροντίδα του δέρματος- και νομίζω ότι η πανδημία βοήθησε πραγματικά στο να οδηγηθούμε προς την τάση του self-care, του να φροντίζουμε δηλαδή τον εαυτό μας από την κορυφή έως τα νύχια, όταν όλοι μέναμε στο σπίτι.

-Ποια είναι η skincare φιλοσοφία του brand;

Δεσμευόμαστε να χρησιμοποιούμε μόνο συστατικά που είτε ωφελούν άμεσα την υγεία του δέρματος, είτε «υποστηρίζουν» την ακεραιότητα των συνταγών μας. Ποτέ δεν λαμβάνουμε υπόψιν μας αν κάτι είναι συνθετικό ή φυσικό, αντί αυτού, επιλέγουμε συστατικά με βάση τη βιοσυμβατότητά τους. Γι’ αυτό το λόγο, κάνουμε focus στα υγιή επίπεδα pH, στις φόρμουλες που αναγνωρίζει το δέρμα, στη μικρή μοριακή δομή που απορροφάται εύκολα και στα αποτελεσματικά, ενεργά συστατικά που υποστηρίζουν και διατηρούν τον «όξινο μανδύα» του δέρματος.

Ωστόσο, τα στοιχεία που δεν χρησιμοποιούμε- αφήνουμε εκτός- από τη σύσταση των προϊόντων μας είναι το ίδιο σημαντικά με αυτά που χρησιμοποιούμε και περιλαμβάνονται στις συνθέσεις, κατά συνέπεια, δεν θα βρει κανείς ποτέ αυτά που εμείς ονομάζουμε Suspicious 6™ (αιθέρια έλαια, οινόπνευμα ξήρανσης, σιλικόνες, χημικά αντηλιακά, αρώματα/χρωστικές, SLS) στις σειρές μας. Πιστεύουμε ότι αυτά τα έξι «πανταχού παρόντα» συστατικά βρίσκονται στη ρίζα σχεδόν όλων των δερματικών προβλημάτων και όταν αφαιρούνται εντελώς από την καθημερινή skincare ρουτίνα, το δέρμα μπορεί να επανέλθει στην πιο υγιή και ισορροπημένη του κατάσταση. Αυτός ο περιορισμός σε ορισμένα συστατικά ωφελεί όλους τους τύπους δέρματος.

-Πώς ξεχώρισες τα ”Suspicious Six” ™ (αιθέρια έλαια, οινόπνευμα ξήρανσης, σιλικόνες, χημικά αντηλιακά, αρώματα/χρωστικές, SLS);

Πριν ξεκινήσω τη Drunk Elephant, ήμουν μία μαμά που έμενε σπίτι και είχε κάθε είδους δερματικά προβλήματα. Έψαχνα μια λύση για τη «μικτή, ευαίσθητη επιδερμίδα μου», αλλά τίποτα δεν φαινόταν ποτέ να λύνει το πρόβλημα για πολύ. Έτσι, άρχισα να ερευνώ τα συστατικά στα προϊόντα που χρησιμοποιούσα και σημείωνα τι ρόλο είχε το καθένα και το πιο σημαντικό, πώς το δέρμα μου αντιδρούσε σε αυτό. Έτσι, συνειδητοποίησα ότι κάποια πολύ «γνωστά» συστατικά στο μάρκετινγκ ήταν αυτά που έπρεπε να φύγουν.

Με τον όρο «γνωστά» συστατικά στο marketing (marketing ingredients), εννοώ συστατικά που υπάρχουν στη φόρμουλα των προϊόντων ώστε να δείχνουν, να μυρίζουν ή να τα αισθάνεσαι καλύτερα, χωρίς όμως, να έχουν κανένα όφελος για το δέρμα. Κάπως έτσι, ξεκίνησα να «υποψιάζομαι» ότι έξι κατηγορίες αυτών των συστατικών ήταν στη ρίζα των προβλημάτων που αντιμετώπιζα με το δέρμα μου και κάπως έτσι προέκυψαν τα ”Suspicious Six”. Το δέρμα μου «μεταμορφώθηκε» εντελώς μετά τον περιορισμό στη χρήση τους. Έγινε από θαμπό και άτονο, καθαρό, ισορροπημένο και υγιές.

Τα περισσότερα προϊόντα που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα μπορεί να περιέχουν αλλεργιογόνα και άλλα συστατικά, που ενδεχομένως να προκαλέσουν ερεθισμό και όταν συσσωρευτούν να δημιουργήσουν μία κατάσταση συμφόρησης και αντιδράσεων στο δέρμα. Πιστεύω ότι η ακμή, η ξηρότητα, η λιπαρότητα και η ευαισθησία είναι συχνά ο τρόπος αντίδρασης του δέρματος σ’ αυτά τα συστατικά ενεργοποίησης, καθώς δεν μπορεί να τα χειριστεί. Η Drunk Elephant είναι ο τρόπος με τον οποίο επαναφέρω την ισορροπία στο δέρμα, χωρίς να χρησιμοποιώ τα ίδια συστατικά που το οδήγησαν στη συμφόρηση.

-Ποιο είναι το αγαπημένο σου Smoothie Skincare Elephant και αν έπρεπε να διαλέξεις ένα top #3 προϊόντων που δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτά, ποιο θα ήταν;

Ακούω πάντα τις ανάγκες που έχει το δέρμα μου και προσαρμόζω τα καθημερινά “skincare smoothies” μου με ανάλογο τρόπο. Ένα από τα πρωινά μου go-to smoothies είναι ένα mix από B-Hydra, C-Firma, A-Passioni, Lala και μια σταγόνα D-Bronzi για να προσθέσω μία αίσθηση ζεστασιάς στο μείγμα και τις βιταμίνες. Τα αναμειγνύω όλα μαζί στην παλάμη του χεριού μου και μετά τα απλώνω στην επιδερμίδα μου, προσθέτοντας στο τέλος από πάνω το Umbra Sheer για αντηλιακή προστασία.

Όλα τα προϊόντα έχουν μεγάλη σημασία για μένα και μία ξεχωριστή θέση στη συλλογή του brand, οπότε, δεν μπορώ να πω πως έχω ένα top#3 με προϊόντα που είναι πιο σημαντικά από τ’ άλλα. Φτιάχνω νέες συνθέσεις προϊόντων βασισμένες πάνω σε ό,τι αισθάνομαι πως λείπει από τη ρουτίνα μου. Νομίζω ότι το καθένα έχει κάτι σημαντικό να προσθέσει στην εκάστοτε σειρά και δεν θα ήθελα να αφαιρέσω κανένα από αυτά. Δημιούργησα κάθε προϊόν Drunk Elephant πάνω στις δικές μου επιθυμίες και ευχές ως καταναλωτής. Έτσι όλα ταιριάζουν μεταξύ τους και έχουν νόημα για μένα!

-Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη στην περιποίηση της επιδερμίδας που βλέπεις ότι κάνουν οι γυναίκες;

Ένα πολύ κοινό λάθος είναι ο υπερβολικός καθαρισμός (over cleansing). Πιστεύω ακράδαντα ότι ο καθαρισμός το πρωί ή περισσότερο από μία φορά την ημέρα, είναι λάθος για το δέρμα και τον «όξινο μανδύα» του. Ο «όξινος μανδύας» είναι η πρώτη γραμμή άμυνας και γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του δέρματος μας. Ο υπερβολικός καθαρισμός και η απογύμνωση του «όξινου μανδύα» είναι κάτι ακόμα που διαταράσσει την υγεία και την ισορροπία του δέρματος.

Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος είναι η παράλειψη του αντηλιακού κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά ελπίζω ότι όλοι πλέον το γνωρίζουμε αυτό μέχρι τώρα!

-Για κάποιον που είναι «νέος» στο brand, ποια είναι η συμβουλή σου για να «χτίσει» τη δική του skincare ρουτίνα; Από ποια προϊόντα να ξεκινήσει;

Σε όποιον είναι «νέος» στη Drunk Elephant προτείνω να ξεκινήσει με τα Littles, που περιέχουν προϊόντα για μια full skincare ρουτίνα και διαρκούν 30 έως 45 ημέρες. Είναι ένας εύκολος τρόπος να δοκιμάσεις ολόκληρη τη σειρά, υιοθετώντας τη φιλοσοφία της αποφυγής των “Suspicious Six”. Ξεκινώντας με τα Littles σου δίνεται η δυνατότητα να δεις ποια προϊόντα λειτουργούν καλύτερα στο δέρμα σου, ανάλογα με το ποιες είναι οι ανάγκες του κάθε ημέρα. Ο κανόνας του less is more ισχύει στην αρχή.

Ξεκίνησε με ένα προϊόν καθαρισμού, μια ενυδατική κρέμα και ένα αντηλιακό και στη συνέχεια άρχισε να προσθέτεις σιγά- σιγά επιπρόσθετα προϊόντα και ενεργά συστατικά πηγαίνοντας πάντα με τον καλύτερο ρυθμό για το δέρμα σου.

-Τι θα δούμε στο μέλλον από το brand;

Έρχονται νέα προϊόντα που αφορούν την περιποίηση του δέρματος, των μαλλιών αλλά και του σώματος. Είναι μία απίστευτα συναρπαστική χρονική περίοδος και ανυπομονούμε να τα μοιραστούμε όλα μαζί σας!

-Οι καλύτερες συμβουλές ομορφιάς  για να μοιραστείς μαζί μας

Να φοράς αντηλιακό κάθε μέρα και να αποφεύγεις τα “Suspicious Six” στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου. Α! και να ασκείσαι όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι η απάντησή μου για τα πάντα.

Όλα τα προϊόντα της Drunk Elephant είναι διαθέσιμα αποκλειστικά στα sephora.gr & mobile app Sephora Greece και στα καταστήματα Sephora.