ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
SPONSORED

Λουκία Χωραφά: Το Live A Legacy εξελίσσεται σε μία πρωτοβουλία-θεσμό για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Η Λουκία Χωραφά, διευθύντρια μάρκετινγκ και επικοινωνίας της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα, μίλησε στο Ladylike.gr για το Live A Legacy της Mastercard και του Women On Top που επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά, τις δράσεις και το ανανεωμένο περιεχόμενο της πρωτοβουλίας, καθώς και συνολικά για τη γυναικεία ενδυνάμωση στον εργασιακό χώρο.

-Πόσο εύκολο είναι για μία γυναίκα στην Ελλάδα του 2021 να κάνει την επαγγελματική καριέρα που ονειρεύεται;

Θα έλεγα ότι η κατάσταση σχετικά με το ρόλο της γυναίκας στον εργασιακό χώρο έχει βελτιωθεί αν καιακόμα και σήμερα, εξακολουθούν να υφίστανται ανισότητες και αποκλεισμοί που κρατούν τις γυναίκες πίσω. Είναι ελπιδοφόρο όμως το γεγονός ότι συναντάμε πλέον πιο συχνά γυναίκες σε υψηλά ιστάμενες θέσεις τόσο σε πολιτικό, όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Σίγουρα βρισκόμαστε σε μία χρονική στιγμή όπου το κομμάτι που αφορά στην ισότητα μεταξύ γυναικών και αντρών στον εργασιακό χώρο έχει αρχίσει να έρχεται στο προσκήνιο της συζήτησης. Από μόνη της, αυτή η νέα συνθήκη είναι μία ιδιαίτερα σημαντική κατάκτηση, που αναδεικνύει τα βήματα που έχουν γίνει προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πούμε με ασφάλεια, ότι κάθε γυναίκα, σε οποιοδήποτε κλάδο και αν δραστηριοποιείται, μπορεί να ονειρεύεται, χωρίς να χρειάζεται να έρθει αντιμέτωπη με προκαταλήψεις ή εμπόδια.

Αυτός ακριβώς είναι και ο πυρήνας της πρωτοβουλίας μας, του Live A Legacy: να συμβάλλουμε ενεργά, με τον δικό μας τρόπο, ώστε όλο και περισσότερες γυναίκες να μπορούν να διεκδικούν τα όνειρα τους, καθώς και να αναπτύσσονται και να εξελίσσονται με τον τρόπο που οι ίδιες επιθυμούν.

– Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα εμπόδια, τα οποία καλείται να ξεπεράσει μια γυναίκα, προκειμένου να πετύχει τους επαγγελματικούς της στόχους;

Tο πιο συνηθισμένο, αλλά και μεγαλύτερο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει μία νέα γυναίκα είναι οι ταμπέλες και οι προκαταλήψεις που έχει η ίδια στο μυαλό της (τα οποία βέβαια δεν τα απέκτησε τυχαία). Μία γυναίκα μπορεί να πετύχει τα πάντα, σε οποιοδήποτε κλάδο κι αν θέλει να δραστηριοποιηθεί και σε οποιαδήποτε πορεία και αν θέλει να ακολουθήσει στη ζωή της, και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει ποτέ.

Οι ταμπέλες υπάρχουν και δυστυχώς, θα υπάρχουν, το ζητούμενο είναι να μη μας σταματάνε. Αυτή είναι μια πεποίθηση που την είχα πάντα, ωστόσο μετά από τρία χρόνια πορείας του Live A Legacy και έχοντας ακούσει όλες αυτές τις μοναδικές ιστορίες γυναικών, αλλά και ανδρών, μία συμβουλή που θα ήθελα να δώσω είναι να αλλάξουμε το δικό μας τρόπο σκέψης και να προχωρήσουμε μπροστά.

-Υπάρχουν ακόμη κλάδοι της οικονομίας και της κοινωνίας, οι οποίοι θεωρούνται «απαγορευτικοί» για μία γυναίκα;

Υπάρχουν κλάδοι, στους οποίους δε συναντάμε εύκολα γυναίκες, όπως για παράδειγμα ο κλάδος στον οποίο δραστηριοποιείται η Mastercard, αυτός της τεχνολογίας. Ωστόσο, θέλω να αναφέρω, ότι – ανεξαρτήτως κλάδου – είναι πολύ σημαντικό οι εταιρείες και οι οργανισμοί να έχουν και να καλλιεργούν μία ουσιαστική κουλτούρα συμπερίληψης, η οποία να αντικατοπτρίζεται τόσο στη φιλοσοφία και τη λειτουργία τους, όσο και στις δράσεις τους. Γιατί με αυτόν τον τρόπο έρχεται και η ουσιαστική αλλαγή.

Επανέρχομαι λοιπόν στο παράδειγμα της Mastercard, όπου το μεγαλύτερο ποσοστό των υψηλά ιστάμενων θέσεων στο τοπικό γραφείο κατέχουν γυναίκες, ενώ προσφέρει ίσες ευκαιρίες στον κάθε έναν από τους υπαλλήλους της. Παράλληλα τόσο σε παγκόσμια, όσο και σε τοπική κλίμακα, επικεντρωνόμαστε στο πώς μπορούμε να γίνουμε μία δύναμη πραγματικής αλλαγής για τις κοινωνίες. Αυτό το καταφέρνουμε τόσο μέσα από παγκόσμιες συνεργασίες, αλλά και τοπικές πρωτοβουλίες – όπως το Live A Legacy – και δεσμεύσεις, όπως η πρωτοβουλία Girls4Tech, που θα ξεκινήσουμε και στην Ελλάδα το 2022, και έχει στόχο να εκπαιδεύσουμε ένα εκατομμύριο κορίτσια παγκοσμίως στην τεχνολογία, την κυβερνοασφάλεια και την τεχνητή νοημοσύνη έως το 2025.

Συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στις νέες γυναίκες, ουσιαστικά και πρακτικά. Με ευκαιρίες απασχόλησης και προγράμματα εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης, ώστε κανένας κλάδος να μη θεωρείται «απαγορευτικός» για μία γυναίκα.

-Τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει μία γυναίκα, εξαιτίας του φύλου της, βρίσκονται στην αρχή της επαγγελματικής της πορείας ή στα επόμενα στάδια;

Νομίζω πως δεν μπορεί να γίνει ένα τέτοιος διαχωρισμός. Οι γυναίκες, όπως και οι άντρες, αντιμετωπίζουν πολλές και διαφορετικές προκλήσεις κατά την διάρκεια της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Αυτή είναι και η φυσική εξέλιξη, για όλους όσους επιθυμούμε να αναπτυσσόμαστε ουσιαστικά μέσα από τη δουλειά μας.

Βάσει της δικής μου επαγγελματικής πορείας, θα έλεγα πως στα πρώτα βήματα της καριέρας μου, ένιωθα τις προκλήσεις μεγαλύτερες και σημαντικότερες, ωστόσο στη διάρκεια των ετών, και καθώς αποκτάς περισσότερες εμπειρίες, καταλαβαίνεις ότι σε κάθε σου βήμα, η πρόκληση της στιγμής φαντάζει μεγαλύτερη από ποτέ.

Αναμφίβολα, η αρχή είναι πάντα δύσκολη, ωστόσο εδώ θα αναφέρω κάτι που σημείωσα νωρίτερα, πριν από όλους πρέπει εμείς οι ίδιοι να σταματήσουμε να αντιλαμβανόμαστε τις προκλήσεις ως εμπόδια, καθώς οφείλουμε να τις μετατρέψουμε σε κίνητρα.

Πιστεύω, ότι αυτό είναι και ένα από τα βασικότερα μηνύματα του Live A Legacy, το οποίο αναδεικνύεται από τις συμμετέχουσες ομιλήτριες, αλλά και από τις παράλληλες δράσεις.

-Το Live A Legacy αποτελεί έναν θεσμό, ο οποίος συμπληρώνει το 4ο του έτος. Πόσο πιστεύετε ότι έχει συμβάλλει στην ενίσχυση της θέσης της γυναίκας στον χώρο της εργασίας;

Η πρωτοβουλία έχει καταφέρει κάθε χρόνο να σημειώνει σημαντική πρόοδο, συμβάλλοντας ενεργά και ουσιαστικά στην ενδυνάμωση των γυναικών στον εργασιακό χώρο. Προσπαθούμε μέσα από το Live A Legacy, αλλά και συνολικά ως Mastercard, με τις δράσεις που πραγματοποιούμε σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, να μιλήσουμε ανοιχτά για το ζήτημα, αλλά και να προσφέρουμε λύσεις και εργαλεία στις νέες γυναίκες, για να επιτύχουν τους στόχους τους και τα όνειρα τους.

Η εμπειρία μας από τα προηγούμενα χρόνια, μας έχει δείξει πως οι ομιλίες από επιτυχημένους επαγγελματίες, πολλών και διαφορετικών κλάδων, προσφέρουν έμπνευση και κίνητρο. Κατά την άποψη μου, η συζήτηση γύρω από το ζήτημα της γυναικείας ενδυνάμωσης είναι ιδιαίτερα σημαντική, βοηθάει κάθε νέα γυναίκα να καταλάβει πως τα άγχη και οι προβληματισμοί της είναι απόλυτα φυσιολογικοί – αποτελούν μέρος της διαδικασίας.

Παράλληλα, μέσα από το δίκτυο μεντόρων του Women On Top, του πολύτιμου συνεργάτη μας για την πραγματοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, προσφέρουμε πολύτιμα εργαλεία στις συμμετέχουσες μέσω των Speed Mentoring & Speed Training Sessions του Live A Legacy.

Ωστόσο δεν σταματάμε εκεί. Κάθε χρόνο δίνουμε τη δυνατότητα σε όλο και περισσότερες κοπέλες να διεκδικήσουν μια έμμισθη επαγγελματική συνεργασία στη Mastercard, αλλά και το δίκτυο συνεργατών μας. Φέτος, για παράδειγμα, προσφέρουμε 10 θέσεις εξάμηνης, έμμισθης, πρακτικής άσκησης, μέσα από την πρωτοβουλία. Επιπλέον, εμείς ως Mastercard, αλλά και οι συνεργάτες μας, προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τη συνεργασία μας με αυτές τις νέες γυναίκες. Τη δεδομένη στιγμή, στο τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, έχουμε, μόνιμη συνεργασία με δύο κοπέλες, οι οποίες έγιναν μέρος της ομάδας μας μέσα από το Live A Legacy.

Τέλος, τα τελευταία τρία χρόνια, έχουμε εισάγει και ένα νέο πρόγραμμα Mentoring, το οποίο αξιοποιεί ακόμα περισσότερο το δίκτυο μεντόρων του Women On Top, και προσφέρει 50 εξάμηνες υποτροφίες σε νέες γυναίκες που αναζητούν ακόμα περισσότερα εφόδια για να εξελιχθούν και αναπτυχθούν.

LIVE A LEGACY

To Live A Legacy, η μοναδική πρωτοβουλία της Mastercard και του Women On Top για την ενδυνάμωση της γυναίκας στον εργασιακό χώρο, επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2020. Η δομή της πρωτοβουλίας, όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των καιρών, εμπλουτίζει και ανανεώνει το περιεχόμενο της, και μεταφέρεται στο online περιβάλλον μέσα από τη νέα, ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα της.

Μπείτε και εσείς στην πλατφόρμα και κάντε κράτηση της θέσης σας για να παρακολουθήσετε Live Streaming τις ομιλίες επιτυχημένων ατόμων και να κλείσετε το δικό σας Speed Training ή Mentoring Session, ενώ παράλληλα έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε στις πολλαπλές, παράλληλες δράσεις της πρωτοβουλίας όπως θέσεις πρακτικής άσκησης και υποτροφίες mentoring.