ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η Λεξ δεν περιμένει τη γνώμη των άλλων για να μάθει ποια είναι

Η Λεξ ένιωθε από μικρό παιδί ότι έχει μια άλλη ταυτότητα από αυτή που της είχε δοθεί βιολογικά στη γέννησή της. Στην εφηβεία της, δεν ήξερε πού ανήκει και η απουσία non binary ατόμων στα ελληνικά ΜΜΕ δεν βοηθούσε. Στην καμπάνια του Pantene, η Λεξ έχει βρει απόλυτα το ποια είναι και δεν αφήνει τα προκαθορισμένα όρια του φυλετικού δίπολου να τη «στενεύουν» και να την περιορίζουν στο πώς θα εκφράζεται.

Περπατά με αυτοπεποίθηση σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους του Συντάγματος και πλέον δεν κάνει δεύτερες σκέψεις πριν βαφτεί και φορέσει τα ρούχα της. Τώρα πια οι ενδοιασμοί ανήκουν στο παρελθόν, αφού η σιγουριά της εξαφανίζει τα πάντα στο πέρασμά της.

Σίγουρα σε επηρεάζουν τα αρνητικά σχόλια, αλλά όταν ξέρεις ποιο είσαι, δεν νομίζω ότι περιμένεις τη γνώμη του άλλου για να μάθεις τι έχεις μέσα σου.

Με τους γονείς της δεν συζήτησε ποτέ για την ταυτότητα του φύλου, αλλά είναι κάπως σαν εκείνοι να ξέρουν τα πάντα, απλά χωρίς να γνωρίζουν τους ακριβείς όρους. Άλλωστε την ξέρουν από μωρό. Την έχουν δει να μεγαλώνει και να προσεγγίζει όλο και περισσότερο τη φιγούρα και το στιλ της μαμάς της.

«Είμαστε εδώ, θα είμαστε εδώ, δεν πρέπει να φοβόμαστε και θα πρέπει να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας για να είμαστε καλά μέσα μας».

Δες όλες τις συνεντεύξεις εδώ.

*Ό,τι μαλλιά κι αν ονειρεύεσαι, είμαστε δίπλα σου. Με την καμπάνια #HairHasNoGender, το Pantene στοχεύει στη στήριξη και ενημέρωση όλων μας, γύρω από θέματα ρητορικής μίσους, ομοφοβίας/τρανσφοβίας. Η καμπάνια στηρίζει τη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης «11528 – Δίπλα σου» για ΛΟΑΤΚΙ άτομα, τις οικογένειές τους, γονείς και εκπαιδευτικούς.