ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η Νατάσσα Μποφίλιου δεν τραγουδά στο αυτοκίνητο, βλέπει Netflix και θεωρεί πως το Instagram μας κάνει ναρκισσιστές

Η Νατάσσα Μποφίλιου φωτογραφήθηκε στο e&o για το Ladylike 24MEDIA Φραντζέσκα Γιατζόγλου - Watkinson

Λίγες ώρες πριν ανέβει στη σκηνή του “Piraeus 117 Academy”, όπου θα παρουσιάσει τη μουσική παράσταση «Εν Λευκώ Live»*, η Νατάσσα Μποφίλιου πέρασε ένα μεσημέρι της μαζί μας. Συναντηθήκαμε στον φιλόξενο χώρο του e&o Athens, στον όγδοο όροφο του Athens Marriott. Φύγαμε από εκεί το ηλιοβασίλεμα αλλά η ζεστασιά με την οποία μας περιέβαλε η παρουσία της, μας έκανε να πιστεύουμε ότι ο ήλιος του μεσημεριού δεν θα έδυε ποτέ.

Η αίσθηση ήταν μία. Η Νατάσσα Μποφίλιου είναι ένα easy going άτομο. Ένα συμπέρασμα που βγήκε από όλους μας, από την προετοιμασία της, μέχρι και τη συζήτησή μας. Μια συζήτηση που ξεκίνησε με τα live της και την αλληλεπίδρασή της με το κοινό και πέρασε σε όλα τα επίπεδα. Στις καθημερινές της συνήθειες, στον γάμο της, στους φίλους της, τις απόψεις της, τα social media, την εφηβεία της, σε όλα.

Στα 16 χρόνια πορείας της στη δισκογραφία από την «Ασπιρίνη» της, στον δίσκο «Δεύτερη ακρόαση της Μικρής Άρκτου» κι έπειτα στις «Εκατό Μικρές Ανάσες» της που ακολούθησαν μέχρι σήμερα, η Νατάσσα Μποφίλιου μας έχει χαρίσει ερμηνείες και τραγούδια που δεν μπορούμε να ξεχάσουμε. Και φυσικά δεν είναι μόνη της σε αυτό το ταξίδι. Η ίδια, ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος και ο Θέμης Καραμουρατίδης είναι ένας καλλιτεχνικός πυρήνας αδιάσπαστος. Δεν μπορούσα, λοιπόν, να μην τη ρωτήσω για εκείνους και την τόσο καθοριστική γνωριμία τους, σχεδόν από την αρχή της κουβέντας.

Ένας ευτυχισμένος τριπλός «γάμος»

«Με τον Γεράσιμο κλείνουμε 17 χρόνια γνωριμίας. Δηλαδή αν είχαμε κάνει παιδί, τώρα θα ενηλικιωνόταν όπου να ‘ναι», λέει γελώντας. «Γνωριστήκαμε μέσω του Κώστα Τσίρκα που ήταν συμμαθητής μου. Είχε έρθει μια μέρα σπίτι μου και μου είπε: “Πρέπει να σου γνωρίσω ένα καταπληκτικό παιδί που γράφει κάτι στιχάκια”. Όταν γνωριστήκαμε ήταν απίστευτο αυτό που συνέβη μεταξύ μας. Αισθάνθηκα ότι γνωρίζω έναν άνθρωπο που θα με οδηγήσει σε άλλους δρόμους», συμπληρώνει.

Το συναίσθημα, αυτό είναι που μεταφέρει τόσο μαγικά η Νατάσσα Μποφίλιου, πάνω και κάτω από τη σκηνή. «Θα μπορούσα να πω ότι είναι και λίγο μέντοράς μου. Στη φάση που γνωριστήκαμε ήμουν σε μεγάλη αναζήτηση. O Γεράσιμος είναι ένας άνθρωπος πνευματώδης, οξυδερκής, χαρισματικός, oπότε καταλαβαίνεις ότι σε ένα κοριτσάκι 19 χρονών ασκούσε απίστευτη γοητεία ένας τέτοιος άνθρωπος. Παρόλο που ήταν εξίσου μικρός σε ηλικία.

Αρχίσαμε, λοιπόν, να φτιάχνουμε τα τραγούδια μας μαζί με τον Κώστα Τσίρκα. Έγραφε εκείνος τη μουσική και ο Γεράσιμος τους στίχους. Όταν μπήκαμε στη διαδικασία της “Δεύτερης Ακρόασης” γνωρίσαμε τον Θέμη. Και με εκείνον συνέβη κάτι αντίστοιχο κι αρχίσαμε να κάνουμε πάρα πολύ παρέα οι τέσσερίς μας. Τον πρώτο δίσκο τον βγάλαμε με τον Τσίρκα κι από τον δεύτερο και από εκεί και πέρα όλους τους υπόλοιπους, είμαστε με τον Θέμη οικογένεια, κολλητοί φίλοι, αδέρφια», συμπληρώνει για να καταλήξει ξανά στο συναίσθημα: «Έχουμε έναν τριπλό γάμο με μεγάλη επιτυχία συναισθηματικά».

Νατάσσα Μποφίλιου 24MEDIA / Φραντζέσκα Γιατζόγλου - Watkinson

Η καλλιτεχνική επιτυχία ήρθε σταδιακά. Ώσπου να έρθει υπήρξε και αμφισβήτηση όπως θα επιβεβαιώσει η ίδια. «Την ομάδα δεν την αμφισβήτησα ποτέ, τον εαυτό μου πολλές φορές. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή, αφοσίωση και βαθιά πίστη. Πρέπει να έχεις πολλή πίστη σε αυτό που κάνεις, γιατί θα έρθουν πολλές στιγμές που θα αμφιβάλλεις. Πρέπει η πίστη να είναι ισχυρότερη, για να διαλέξεις αυτόν τον δρόμο αντί της παραίτησης», θα πει.

Η έκφραση και η ελευθερία της

Ένα από τα χαρακτηριστικά που συνεχίζουν να τη συνοδεύουν είναι αυτό του ανθρώπου που εκφράζει τις απόψεις του για την πολιτική και την κοινωνία. «Υπάρχουν πολλές απόψεις σε σχέση με το πώς εκφράζεται ένας άνθρωπος. Κάποιοι άνθρωποι θα προτιμούσαν να μη μιλάμε, γενικά. Δεν το παίρνω προσωπικά, είναι μια συνολική νοοτροπία», θα απαντήσει για το αν προσπάθησε ποτέ να την περιορίσει κάποιος ως προς αυτό της το χαρακτηριστικό.

«Η νοοτροπία του ότι είναι καλύτερα να κοιτάς τη δουλειά σου, να μην είσαι δυσάρεστος, να μην εκτίθεσαι, υπάρχει πάρα πολύ. Κι όσο πιο πολύ συντηρητικοποιείται η κοινωνία μας, τόσο πιο έντονη είναι αυτή η διάθεση. Εγώ νομίζω ότι να είσαι ο εαυτός σου, να εκφράζεσαι ελεύθερα, να έχεις την άποψή σου είναι κάτι που πρέπει να το κάνεις. Εκτός φυσικά αν πρόκειται για μια γνώμη που βλάπτει κάποιον άλλο άνθρωπο ή επιθυμεί να περιορίσει την ελευθερία κάποιου άλλου».

Πολιτικός άνθρωπος και φώτα και σκηνή και μακιγιάζ και λάμψη πάνε μαζί στην περίπτωσή της. Αναρωτιέμαι αν δέχτηκε αμφισβήτηση από ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεται την ίδια ιδεολογία. «Είναι όλα μέσα στο πρόγραμμα. Αλλά νομίζω ότι αυτό που νικά στο τέλος είναι η συνέπεια, η σοβαρότητα και η στάση ζωής σου. Νικούν όλους τους αμφισβητίες. Γιατί αν εσύ είσαι σίγουρος, δεν σε νοιάζει ποιος σε αμφισβητεί», θα απαντήσει.

Νατάσσα Μποφίλιου 24MEDIA / Φραντζέσκα Γιατζόγλου - Watkinson

Τα αρνητικά σχόλια

Τα αρνητικά σχόλια είναι ένα θέμα στο οποίο θα σταθούμε ξανά, μιλώντας περί social media, ενός κυρίαρχου κομματιού στη ζωή μας σήμερα. Της ζητώ να μου πει πώς αντιδρά όταν διαβάζει κάτι αρνητικό. «Εξαρτάται τον λόγο που έχουν γίνει. Αν έχω κάνει μια ανθρωπιστική ανάρτηση κι έχει γίνει από κάτω μακελειό αρνητικό σχολίων, με πληγώνουν βαθιά γιατί υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο. Αλλά τα υπόλοιπα, το πώς κάποιος με βρίσκει σαν τραγουδίστρια, σαν άνθρωπο, σαν ρεπερτόριο, δεν με αγγίζει πια. Φυσικά δεν είναι ό,τι καλύτερο να βλέπεις ένα αρνητικό σχόλιο, αλλά δεν με επηρεάζει περισσότερο από εκείνο το δευτερόλεπτο που θα πέσει το μάτι μου πάνω του», εξηγεί. Και συνεχίζει λέγοντάς μου ότι το ίδιο προσπαθεί να κάνει και με τα θετικά σχόλια.

«Προσπαθώ και από τα θετικά σχόλια να μην κρέμομαι. Θέλω να κρέμομαι από αυτά που μπορούν να με κάνουν καλύτερη, που θα μου δώσουν ένα κίνητρο να προχωρήσω, να εξελιχθώ. Οπότε ένα θετικό σχόλιο με ικανοποιεί, με ευχαριστεί με συγκινεί, αλλά μέχρι εκεί», τονίζει.

Οι φίλοι και η οικογένεια

Στην καθημερινότητά της μεγάλη βαρύτητα έχει το δίπτυχο «Φίλοι – Οικογένεια». Αφού μου εξήγησε στο βίντεο πώς κατάφερε με τον σύζυγό της Χρήστο Κορτσέλη να κρατήσουν τον γάμο τους όσο πιο μακριά γινόταν από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά και τι την έκανε να παντρευτεί τελικά, τη ρώτησα για εκείνον σε σχέση με τη μουσική της. «Ο Χρήστος είναι και παραγωγός μας οπότε είναι ο πρώτος που ακούει τα τραγούδια μας. Ο Χρήστος και η μάνατζέρ μας είναι από τους πρώτους ανθρώπους που ακούν τα κομμάτια μας», μου είπε.

Νατάσσα Μποφίλιου 24MEDIA / Φραντζέσκα Γιατζόγλου - Watkinson

Γελαστά μάτια, αεικίνητα χέρια, συναίσθημα. Αυτή είναι ίσως η πιο συνοπτική περιγραφή που μπορεί να αποδώσει τη Νατάσσα Μποφίλιου, όπως τη γνωρίσαμε ένα μεσημέρι στο e&o. Φορέας και εκφραστής συναισθημάτων. Μόλις πατήσεις το play στο video θα το διαπιστώσεις κι εσύ. Με τον ίδιο τρόπο που το διαπιστώνεις μόλις πατάς το play και στα τραγούδια της.

* Η Νατάσσα Μποφίλιου θα εμφανιστεί παρέα με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο, στο Piraeus 117 Academy, σήμερα, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου και την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου. 

 

Videographers: Χρήστος Πανάγος, Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Video editing: Χρήστος Πανάγος

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Δημοσιογραφική επιμέλεια video: Δήμητρα Τσιγγενέ

Styling: Έφη Καρύδη

Makeup: Ολίβια Σαχινίδου

Hair: The Heads/ Ιωάννα Μίχου

Venue: e&o Athens