ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η Μαρία Κωνσταντάκη τρέχει και φτάνει τον μεγαλύτερο στόχο της ζωής της για το 2021

Η Μαρία Κωνσταντάκη, ραδιοφωνική παραγωγός του easy 97,2 στην πρωινή εκπομπή «EASY BREAKFAST», έχει βάλει ίσως τον μεγαλύτερο στόχο της ζωής της για το 2021! Να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της το έργο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Καρκίνο ΦΛΟΓΑ. Για τον σκοπό αυτό θα περπατήσει 5 μαραθώνιους μέσα σε 5 ημέρες, 42 χιλιόμετρα την ημέρα, συνολικά 210 χιλιόμετρα, από τις 18 μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου.

Η προετοιμασία για έναν μαραθώνιο δρόμο είναι μια διαδικασία χρονοβόρα και χρειάζεται οργάνωση και πρόγραμμα για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της ψυχολογίας του αθλητή. Η Μαρία Κωνσταντάκη, έχοντας στο πλευρό της ειδικούς επιστήμονες όπως τον Αλέξανδρο Πατατούκα, personal trainer και ιδιοκτήτη του The Shape Makers και τον Χάρη Γεωργακάκη, κλινικό διαιτολόγο – διατροφολόγο, η προετοιμασία της Μαρίας Κωνσταντάκη έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό με ιατρικά τσεκ-απ, καθημερινές προπονήσεις, πρόγραμμα ενδυνάμωσης, αλλά και ανάλογη διατροφή.

Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει τους μαραθωνίους της, μιλήσαμε με την Μαρία Κωνσταντάκη για να μας περιγράψει πώς βιώνει η ίδια την προετοιμασία γι’ αυτό το διαφορετικό στοίχημα με τον εαυτό της.

Πόσο easy είναι το breakfast από τότε που αποφάσισες να περπατήσεις 5 μαραθώνιους μέσα σε 5 μέρες;

Το πρωινό ξύπνημα είναι το πιο εύκολο κομμάτι μέσα στην καθημερινότητά μου, από τότε που αποφάσισα να περπατήσω 5 μαραθώνιους σε 5 μέρες.

Τι σε έκανε να βάλεις αυτόν τον στόχο για το 2021;

Η αλήθεια είναι ότι όταν μου έγινε η πρόταση, αποφάσισα και απάντησα κάπως παρορμητικά, σκεφτόμενη αφενός το πόσο σημαντικό είναι να επικοινωνηθεί το έργο της Φλόγας και να βοηθήσουμε να μαζέψουν χρήματα. Το άλλο κομμάτι που μου άρεσε πάρα πολύ, ήταν ότι είναι μια πολύ ωραία ιδέα που, ούτως ή άλλως, αν δεν είχα αυτό το κίνητρο, μάλλον δεν θα το πραγματοποιούσα ποτέ: τι ωραία που θα ήταν να ξεπεράσω τα όρια του εαυτού μου. Να κάνω κάτι έξω από το πεδίο βολής και βολέματός μου.

Εσύ τι σχέση είχες με τον αθλητισμό μέχρι να πάρεις αυτή την απόφαση; Αγγαρεία, ευεξία, εκτόνωση, ανύπαρκτος στο λεξιλόγιο και τη ζωή σου;

Μ’ αρέσει πολύ να βλέπω ανθρώπους να αθλούνται, η εικόνα τους να τρέχουν στο πάρκο. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να αθλείται κάποιος. Αντιλαμβάνομαι όλα τα οφέλη της γυμναστικής και της άθλησης στη ζωή ενός ανθρώπου, αλλά φυσικά τη βαριέμαι παράφορα και δεν είχα καμία επαφή. Έχω γραφτεί, βέβαια, άπειρες φορές σε γυμναστήρια, έχω πληρώσει τις συνδρομές και δεν έχω πάει ποτέ. Έχω πληρώσει πολλά λεφτά. Το τελευταίο ήταν που είχα πάρει μια συνδρομή για αυτό το μηχάνημα το Miha και φυσικά δεν πήγα ποτέ. Και βέβαια έχω δοκιμάσει όλα τα είδη γυμναστικής, μπας και βρω κάτι που θα με ενδιέφερε πραγματικά. Έχω καταλήξει ότι αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι η γυμναστική σε εξωτερικό χώρο. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που θεώρησα ότι παρόλο που είναι πολλά τα χιλιόμετρα, θα ήταν πιο ευχάριστο να αναλάβω αυτό το πρότζεκτ.

Αντιλαμβάνομαι όλα τα οφέλη της γυμναστικής και της άθλησης στη ζωή ενός ανθρώπου, αλλά φυσικά τη βαριέμαι παράφορα και δεν είχα καμία επαφή.

Μαρία Κωνσταντάκη, περιέγραψέ μας τη ρουτίνα της προετοιμασίας σου για τον μαραθώνιο.

Προσπαθώ να χωρέσω την προπόνηση μέσα στα υπόλοιπα πράγματα που κάνω: μέσα στη ζωή μου με τον σκύλο μου, μέσα στη δουλειά, εννοείται ότι έχω κάνει πέρα κάθε είδος διασκέδασης, όπως το να βρεθώ με φίλους. Δεν υπάρχει ρουτίνα, υπάρχει κάθε εβδομάδα κάποιος στόχος, τον οποίο προσπαθώ να καταφέρω και μετά έχω κανα 2 μέρες ξεκούρασης. Μετά ακολουθεί κάποιος καινούριος στόχος που έχει να κάνει με την ποσότητα των χιλιομέτρων κυρίως.

Τι κάνεις για να είσαι σε καλή ψυχολογική κατάσταση; Πώς αποβάλλεις τις αρνητικές σκέψεις/αρνητική ενέργεια ή την κούραση από μια μέρα που έχεις πολλή δουλειά;

Η ψυχολογική μου κατάσταση, η αλήθεια είναι ότι δεν είναι κάτι το οποίο ελέγχω απόλυτα. Υπάρχουν φορές που αισθάνομαι πολύ δυνατή και υπάρχουν πολλές φορές που με παίρνει από κάτω και αυτό φαίνεται και στο σώμα μου. Περπατάω στους διαδρόμους και μου λένε «πονάς κάπου;» και λέω «όχι παιδιά, έχω απλά σωματοποιήσει την ψυχολογική μου κατάσταση, οπότε περπατάω σαν πονεμένη, σαν καμπούρα κλπ». Το μόνο που σε κάνει να νιώθεις καλά όταν νιώθεις κουρασμένος, ή όταν έχεις αρνητικές σκέψεις, είναι να μείνεις προσηλωμένος σε αυτό που σου έχει ζητηθεί να κάνεις. Όταν τα καταφέρνεις, αισθάνεσαι κάπως καλύτερα.

Τι διατροφή πρέπει να ακολουθεί κάποιος που θέλει να λάβει μέρος σε μαραθώνιο;

Η διατροφή που πρέπει να ακολουθεί κάποιος που έχει το δικό μου σώμα, απ’ ό,τι έχω καταλάβει, είναι αρκετά πρωτεϊνούχα γιατί δεν είχα μυΐκό όγκο. Επειδή το τρέξιμο, το περπάτημα σε κάνει να χάνεις μυϊκό ιστό, μία διατροφή βασισμένη αρκετά στην πρωτεΐνη είναι αναγκαία, ώστε να υπάρξει μια αναπλήρωση του μυϊκού ιστού που ενδέχεται να χάσεις κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Τι ρόλο παίζει η στήριξη των ανθρώπων που έχεις στον περίγυρό σου;

Είναι οι πιο σημαντικοί. Χωρίς αυτούς δεν θα τα κατάφερνα. Ούτε τώρα ξέρω αν θα τα καταφέρω, αλλά αν δεν υπήρχαν αυτοί οι άνθρωποι θα το έβλεπα ακόμα πιο μακρινό το να τα καταφέρω. Όσο περνούν οι μέρες, αγχώνομαι πολύ και η στήριξή των ανθρώπων είναι εξαιρετικά καθοριστικός παράγοντας για να έχει κάποιος καλή ψυχολογία. Όταν λέμε στήριξη ανθρώπων, εννοώ από τον Στάθη Χριστοφορίδη που είναι μαζί μου στο πρωινό στο Easy Breakfast, o οποίος έχει λιγάκι τον ρόλο του ψυχολόγου, οι άνθρωποι του σταθμού και του εμπορικού που με στηρίζουν. Η αλήθεια είναι ότι όταν αναλαμβάνεις ένα τέτοιο εγχείρημα και δεν είσαι μέσα στην ιστορία, δεν είσαι ένας αθλητής που έχει συνηθίσει σε αυτή την κακουχία και την ταλαιπωρία, είσαι λίγο γκρινιάρης παραπάνω απ’ το κανονικό. Οπότε οι άνθρωποι δεν είναι ότι σε στηρίζουν με όποιον πρακτικό τρόπο μπορούν, αλλά κάνουν και ψυχολογική υποστήριξη και μάλλον μετά όταν θα τελειώσει όλο αυτό θα πρέπει να πάρω δώρο σε πολύ κόσμο.

Δώσε μας έναν καλό λόγο για να στηρίξουμε την προσπάθειά σου.

Ο μόνος λόγος είναι η Φλόγα. Δεν έχει σημασία αν κάποιος με συμπαθεί ή όχι. Το θέμα είναι να στηριχτεί η Φλόγα και να μάθουμε το έργο αυτών των ανθρώπων και να στηρίξουμε οικονομικά με αυτό το τηλέφωνο και αυτό το μήνυμα που στην πραγματικότητα θέλω να ελπίζω ότι για τον μέσο όρο των ανθρώπων, είναι ένα ποσό που μπορεί να διαθέσει, που όμως για τους ανθρώπους της Φλόγας θα κάνει πολύ μεγάλη διαφορά.

Πώς μπορούμε να σε στηρίξουμε; 

Στηρίζετε όλοι την προσπάθειά μου, καλώντας στο 19813. #stirizotinmaria

Κόστος 3 ευρώ +ΦΠΑ+ τέλη κινητής τηλεφωνίας.

.