ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η Ευαγγελία Συριοπούλου ζει στον δικό της «Παράδεισο» με την οικογένειά της

Alpha TV

Η Ευαγγελία Συριοπούλου είναι η Μιράντα του Παράδεισου των Κυριών, της σειράς εποχής του Alpha, που κρατά συντροφιά στους τηλεθεατές για 2η συνεχή χρονιά. Βρέθηκε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου έχοντας ήδη στις αποσκευές της ένα πτυχίο στον χώρο της εκπαίδευσης αλλά κι έναν «τίτλο ομορφιάς», που πήρε για πλάκα με σκοπό να κάνει διακοπές μαζί με τις φίλες της. Η ομορφιά είναι μάλλον αυτό που την χαρακτηρίζει και μέσα της. Μία ομορφιά που εκδηλώνεται στον τρόπο με τον οποίο θέλει να μεγαλώσει τον γιο που απέκτησε πρόσφατα με τον σύζυγό της Στράτο Πατσατζή και μέσα από τα λόγια της για τον δικό της, προσωπικό «Παράδεισο» που τον αποτελούν όχι μέρη, αλλά άνθρωποι.

Από τότε που η Ευαγγελία Συριοπούλου βρέθηκε να υπηρετεί την υποκριτική τέχνη, ακολούθησε σταθερά μία διαδρομή που περνάει μέσα από την τηλεόραση και τα Σπίτι της Έμμας, Δικαίωση, Έλα στη θέση μου κ.α., τον κινηματογράφο και τα Τέλειοι Ξένοι, Αιγαίο SOS και Ευτυχία, αλλά και το θέατρο, όπου πρωταγωνίστησε σε παραστάσεις όπως το Δοξαπατρή και Το δείπνο.

Η Ευαγγελία Συριοπούλου μίλησε στο LadyLike για τον δικό της «Παράδεισο», για τις αλλαγές που έφερε στη ζωή της η μητρότητα, για τον πρόσφατο γάμο της, αλλά και για τον ρόλο της Μιράντας στον Παράδεισο των Κυριών, με την ισχυρή προσωπικότητα και το τραυματικό παρελθόν. Η Μιράντα, που υποδύεται στη σειρά του Alpha, βρήκε το κουράγιο για να μιλήσει για την κακοποίησή της και με αυτή την αφορμή, η Ευαγγελία Συριοπούλου, μοιράστηκε και τις σκέψεις της για τη βία κατά των γυναικών.

Ευαγγελία Συριοπούλου Alpha TV

– Ποιος είναι ο δικός σου «Παράδεισος» επί γης;

Ο προσωπικός μου «Παράδεισος» εδώ στη γη είναι η οικογένειά μου, οι πιστοί φίλοι μου και οι αγαπημένοι μου άνθρωποι. Αντιλαμβάνομαι την ευτυχία μέσα από τις κοινές στιγμές που μοιράζομαι μαζί τους κατά τη διάρκεια της καθημερινότητάς μου.

– Ποιο χαρακτηριστικό της Μιράντας θα συνεχίσεις να κουβαλάς μέσα σου ακόμα κι όταν την αποχωριστείς;

Η Μιράντα είναι μία τραγική φιγούρα, που όμως έχει μία πολύ ισχυρή προσωπικότητα. Ο δυναμισμός της, το βαθύ αίσθημα της δικαιοσύνης και η φοβερή θέληση της για ζωή είναι χαρακτηριστικά με τα οποία ταυτίστηκα εξαρχής και κρατάω από τον συγκεκριμένο χαρακτήρα.

 

– Η Μιράντα ήταν μία γυναίκα που βίωσε την κακοποίηση και μίλησε γι’ αυτό. Βλέπεις να έχει αλλάξει κάτι σημαντικά στο σήμερα σε σχέση με την εποχή στην οποία διαδραματίζεται η σειρά;

Το ζήτημα της βίας κατά των γυναικών είναι δυστυχώς ένα πρόβλημα που έχει υπάρξει διαχρονικά. Όπως και οι περισσότεροι από εμάς που ζούμε σε αυτήν την κοινωνία, αντιλαμβάνομαι την ύπαρξή του με διάφορους τρόπους. Ευτυχώς, όμως, διακρίνω μια αλλαγή στη στάση των γυναικών έναντι των περιστατικών κακοποίησης.

«Οι καιροί εξελίσσονται, η κοινωνία μας μεταβάλλεται, και πλέον καταδικάζει αυστηρά τη βία, στηρίζοντας τα θύματα.»

– Η εξωτερική εμφάνιση υπήρξε περισσότερο εμπόδιο ή εισιτήριο στην πορεία σου; Υπήρξαν φορές που ένιωθες να σε αντιμετωπίζουν στερεοτυπικά λόγω της εμφάνισής σου;

Δεν έχω νιώσει πότε, με τους ανθρώπους που έχω συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια ότι η εξωτερική μου εμφάνιση αποτέλεσε το βασικό κριτήριο. Μετά από τόσα χρόνια στον χώρο κιόλας, νομίζω ότι η υποκριτική ικανότητα, η συνέπεια και ο επαγγελματισμός μου είναι αυτά που με ξεχωρίζουν και οι άνθρωποι του χώρου το γνωρίζουν.

Ευαγγελία Συριοπούλου Alpha TV

– Στα καλλιστεία πώς βρέθηκες;

Τα καλλιστεία ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία για διακοπές! Η δήλωση συμμετοχής έγινε κάπως έτσι με τις φίλες μου. Τότε η ιδέα να κάνουμε δωρεάν διακοπές στη Ρόδο μάς είχε φανεί καταπληκτική. Η μοναδική υποχρέωση που θα είχαμε ήταν να λάβουμε μέρος στο διαγωνισμό τη μία μέρα και έτσι κάτι που ξεκίνησε σαν πλάκα κατέληξε με εμάς να σαρώνουμε τους τίτλους. Σημειωτέο, ότι όλες πήραμε και από έναν τίτλο!

– Από νηπιαγωγός στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Υπήρχε πάντα το όνειρο της υποκριτικής μέσα σου;

Η μεγάλη μου αγάπη για τα παιδιά ήταν ο λόγος που θέλησα να ακολουθήσω και επαγγελματικά αυτή τη διαδρομή. Ωστόσο, πάντα γνώριζα και την μεγάλη μου αγάπη για την υποκριτική και είχα στόχο να μπω στο Εθνικό Θέατρο. Έτσι, αποφάσισα να δώσω εξετάσεις, κατάφερα να μπω στη σχολή και ύστερα όλα ήρθαν μόνα τους.

Ευαγγελία Συριοπούλου Alpha TV

– Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία σε αυτή την αλλαγή;

Κανένα βήμα δεν είναι εύκολο και απαιτεί αφοσίωση, μελέτη και συχνά θυσίες σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Αυτό ισχύει για κάθε επαγγελματική προσπάθεια, ειδικά σε ένα απαιτητικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον όπως αυτό της υποκριτικής.

– Σε τι σε άλλαξε ο ερχομός του παιδιού σου;

Ο ερχομός του παιδιού μου στον κόσμο έχει φέρει αλλαγές στη ζωή μου. Η αγάπη και η ολοκλήρωση είναι τα μόνα δεδομένα. Νιώθω, όμως, και μεγαλύτερη ευθύνη, δεδομένου ότι ένας άλλος άνθρωπος εξαρτάται από εμένα και αυτό φαίνεται σε κάθε πτυχή της ζωής μου.

«Συναισθηματικά και πρακτικά, η μητρότητα έχει αλλάξει την αντίληψή μου για τα πάντα. Πλέον, βλέπω τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο και δίνω σε όλα τη σωστή τους διάσταση».

Επιπλέον, νιώθω παιδί με τον γιο μου και απολαμβάνω τον χρόνο που περνάμε μαζί, γελώντας και διασκεδάζοντας.

– Τις γνώσεις σου ως νηπιαγωγός πιστεύεις θα τις επιστρατεύσεις όταν μεγαλώσει λίγο το παιδί;

Ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι και πρέπει να είναι διαχωρισμένος από αυτόν του γονιού. Σίγουρα, όμως, οι γνώσεις μου από την ενασχόλησή μου με παιδιά, μου έχουν δώσει πράγματα και ίσως να μου δημιουργούν μία μεγαλύτερη ευκολία και αυτοπεποίθηση όσον αφορά το μεγάλωμα ενός παιδιού.

 

– Μεγαλώνοντας γιο, σε απασχολεί πώς θα καταφέρεις να τον μεγαλώσεις ώστε να νιώθει ισότιμος με τις γυναίκες σε έναν κόσμο που επιμένει να δίνει περισσότερα προνόμια στους άντρες, απλά λόγω του φύλου τους;

Νομίζω πως για να εξαλειφθούν αυτού του είδους οι διακρίσεις στην κοινωνία, το ξεκίνημα βρίσκεται μέσα στην ίδια την οικογένεια και έχει να κάνει όχι με το μεγάλωμα ενός αγοριού ή ενός κοριτσιού, αλλά με τον σεβασμό στον ίδιο τον άνθρωπο. Αυτή είναι η αξία που θέλω να περάσω πρώτα από όλα στο παιδί μου. Θέλω μεγαλώνοντας να γίνει ένας καλός άνθρωπος, ευγενικός. Αυτές είναι οι ύψιστες αξίες που θέλω να του δώσω ως εφόδια για τη ζωή του.

«Θέλω το παιδί μου να είναι ένας άνθρωπος με ελεύθερη σκέψη και βούληση, ένας άνθρωπος που θα πορεύεται με τον σεβασμό και την αγάπη.»

Alpha TV

– Πρόσφατα παντρεύτηκες τον επί χρόνια σύντροφό σου. Έχει αλλάξει η σχέση σας μετά την απόκτηση του παιδιού και τον γάμο;   

Όταν ένα ζευγάρι αποφασίζει να αποκτήσει παιδί, οι καθημερινές συνήθειες αλλάζουν πολύ. Η διαδικασία αυτή απαιτεί προσπάθεια και από τους δύο για να βρεθούν νέες ισορροπίες. Ωστόσο, όταν η σχέση βασίζεται σε στερεά θεμέλια, οι αλλαγές που προκύπτουν από αυτή τη συνειδητή επιλογή δεν μπορεί παρά να δέσουν περισσότερο ένα ζευγάρι και να ολοκληρώσουν τη σχέση.

Info: Ο Παράδεισος των Κυριών, Δευτέρα ως Παρασκευή στις 20.00 στον Alpha.