ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

H Ιωάννα Τριανταφυλλίδου παίρνει την πρώτη συνέντευξη της αδερφής της

Αν κυκλοφορείς Χαλάνδρι θα έχεις παρατηρήσει ένα νέο στολίδι που υπάρχει εκεί, λίγο πιο πάνω από την πλατεία, στην Αγίας Παρασκευής. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο κτίριο που από τον Ιούλιο έχει την ταμπέλα "London Boutique".

Εκεί πήγα ένα απόγευμα Τετάρτης, για να δω αυτό το ξεχωριστό κατάστημα από κοντά και να γνωρίσω τη Δήμητρα Τριανταφυλλίδου που το “τρέχει” και την Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, που όλοι γνωρίζουμε από τις δουλειές σε θέατρο και τηλεόραση.

Λόγω ημέρας, το ταμπελάκι έλεγε “Closed”. Χτύπησα κουδούνι και μπήκα σε έναν υπέροχο χώρο, πολύ προσεγμένο. Οι αδερφές Τριανταφυλλίδου με υποδέχτηκαν με χαμόγελο και αμέσως καθίσαμε σε ένα τραπεζάκι για να πιάσουμε κουβέντα. Δεν είχαμε χρόνο για χάσιμο. Προσπαθούσαμε να συντονιστούμε πολύ καιρό και επιτέλους τα είχαμε καταφέρει.

“Υπάρχει ένα αντίστοιχο μαγαζί στη Λάρισα. Το είχα δει σε μια περιοδεία μου. Μου άρεσαν πολύ τα ρούχα που είχε, αλλά και οι τιμές τους”,  θυμάται η Ιωάννα. Έτσι ξεκίνησαν όλα. Η Δήμητρα, έριξε την επιχειρηματική ιδέα και βήμα βήμα γεννήθηκε το “London Boutique” στο Χαλάνδρι.

“Καμία από τις δύο μας δεν ήξερε το αντικείμενο. Αλλά τα ρούχα αυτά συνδύαζαν χαρακτήρα και προσιτές τιμές οπότε κρίναμε ότι υπάρχει λόγος να ανοίξουμε ένα ακόμα μαγαζί στο Χαλάνδρι” σημειώνει η Ιωάννα, σαφώς πιο άνετη με συνεντεύξεις.

“Δεν έχω ξαναδώσει συνέντευξη” παραδέχεται η Δήμητρα.

Αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, δεν είχε βρεθεί στο παρελθόν κάποια αφορμή για να μιλήσει δημόσια. “Ήθελα πάντα να γίνω αρχιτέκτονας. Δηλαδή, όταν μεγάλωσα, γιατί μικρή ήθελα να γίνω αστροναύτης” ανέφερε, προσθέτοντας ότι αγαπούσε τη ζωγραφική και τα μαθηματικά, οπότε βρήκε ένα επάγγελμα που να τα συνδυάζει.

Η Δήμητρα ποζάρει μπροστά στο λογότυπο του London Boutique

Φυσικά το μαγαζί έχει περάσει από τα… χεράκια της. Υπέροχο εξωτερικό και πολύ ζεστό εσωτερικό με έντονα Λονδρέζικα στοιχεία και στήσιμο που παραπέμπει σε σπίτι.

“Η Δήμητρα έκανε έναν πολύ ωραίο χώρο. Η μαμά μας, που έκανε εξαγωγές ρούχων παλιότερα, μας βοήθησε με την ποιότητα των ρούχων. Εκείνη την τσέκαρε. Όταν έρχεται από τη Θεσσαλονίκη το απολαμβάνει να είναι εδώ” ανέφερε η Ιωάννα.

Εκείνες πια, πηγαίνουν αραιά στην πόλη που μεγάλωσαν. Η Δήμητρα, μιας και δεν έχει πολλές διαδρομές την ημέρα, απολαμβάνει μια χαρά την Αθήνα και δεν έχει νοσταλγία για την Θεσσαλονίκη. Αντίθετα, η Ιωάννα παραδέχεται ότι της λείπει: “Έφυγα τον Μάιο του 2008, μετά τη Δραματική σχολή και η Δήμητρα ήρθε στην Αθήνα, λίγους μήνες μετά, τον Οκτώβριο. Moυ λείπει η Θεσσαλονίκη”.

“Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Είχα έρθει στην Αθήνα για να δω μια φίλη, για μια εβδομάδα” θυμήθηκε. Η μία εβδομάδα, έγιναν δύο, μετά χτύπησε πόρτες, πήγε σε οντισιόν και βρήκε δουλειά. Έτσι, εγκαταστάθηκε στην πρωτεύουσα.

“Όταν έφυγα από τη Θεσσαλονίκη ένιωθα ότι είχα βαρεθεί και λίγο. Αλλά την έχω συνδυάσει με πιο χαλαρούς ρυθμούς και νιώθω πιο ανάλαφρη όταν πηγαίνω. Πάντα ανεβαίνω για πολύ λίγο, οπότε όταν πάω χαίρομαι και πριν προλάβω να συνηθίσω μου μένει ένα… αχ ας έμενα λίγο ακόμα” σημειώνει η Ιωάννα.

Η Ιωάννα στον υπέροχο καθρέφτη, λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα του London Boutique

Από το 2008 μέχρι σήμερα, έχει γεμίσει το βιογραφικό της, με πολλές δουλειές. Αυτή η χρονιά είναι η πιο γεμάτη, παραδέχεται.

“Πρόσφατα έπαθα υπερκόπωση. Καταλαβαίνω ότι δε γίνεται να το κάνω για πολύ αυτό” σημείωσε.

“Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα” στον Alpha, παράσταση στο Θέατρο Γκλόρια “Φάντασμα με γόβες”, γυρίσμα για την νέα ταινία του Χρήστου Δήμα “Amore Mio” που βγαίνει τέλος Μάρτη και πρόβες για τον “Bιολιστή στη Στέγη” στο Badminton που ανεβαίνει το Πάσχα.

Δεν ήθελα και πολύ για να καταλάβω ότι στο κοινό εγχείρημα της London Boutique, εκείνη ήταν αραιά και που μόνο, παρούσα. “Δεν έρχεσαι και πολύ, ε;” την ρώτησα, για να πάρω την προφανή απάντηση, ότι όταν έχει χρόνο περνάει μια βόλτα. Άλλωστε μένει κοντά.

Η συνέντευξη

Μιλώντας για πρόγραμμα και ρόλους, σκέφτηκα ότι θα είχε πλάκα να μπει η Ιωάννα για λίγο στη θέση μου. “Θα ήθελα να κάνεις 5 ερωτήσεις στην αδερφή σου. Για εσένα γνωρίζουμε πολλά, για εκείνη τι πιστεύεις ότι θα ήταν ωραίο να ξέρουμε;”

Πήρε λοιπόν θέση και έκανε τη μίνι συνέντευξη.

I: Πες μου ένα όνειρο σου που έχεις αναλλοίωτο, από παιδί.

Δ: Θα ήθελα να ζήσω κάποιους μήνες γυρνώντας τον κόσμο. Με ένα backpack και ένα φίλο ή φίλη. Ξέρω ότι δε μπορεί να συμβεί. Ίσως μπορούσε να γίνει όταν ήμουν στη σχολή. Όταν η ζωή σου μπαίνει σε ένα πρόγραμμα, είναι πιο δύσκολο.

Ι: Σε ποιους προορισμούς που δεν έχεις πάει, θα ήθελες να πας;

Δ: Καμπότζη, σαφάρι στην Αφρική, Τόκιο, Νέα Ζηλανδία και σε μια χώρα προς Λατινική Αμερική.

Ι: Ποιο θεωρείς ότι είναι το χαρακτηριστικό που εκτιμούν οι άλλοι περισσότερο σε εσένα;

Δ: Το ότι είμαι συνεπής σε πολλά επίπεδα.

I: Και τι τους εκνευρίζει;

Δ: Το ότι είμαι λίγο απόλυτη, πολλές φορές και λίγο πεισματάρα.

I: Αν δεν ήσουν αρχιτέκτονας, αν δεν είχες το London Boutique, τι θα ήθελες να ήσουν;

Δ: Θα δούλευα στο FBI. Μου αρέσει όλο αυτό το ντεντεκτιβίστικο.

Ι: Τι απεχθάνεσαι όπως ο διάολος το λιβάνι;

Δ: Τα έντομα. Ειδικά αυτά που είναι… σταθερά, αλλά μπορούν και να πετάξουν.

Βρες τις διαφορές

Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε με επιτυχία, μεταξύ αρκετών γέλιων. Αυτό είναι ένα κοινό που έχουν Ιωάννα και Δήμητρα. Κάνουν παρέα και γελάνε πολύ, αν και σαν χαρακτήρες έχουν πολλές διαφορές.

“Νομίζω  ότι ακόμα ένα κοινό μας χαρακτηριστικό είναι ότι είμαστε καλοπροαίρετοι άνθρωποι. Δεν πρόκειται να γνωρίσουμε κάποιον με καχυποψία ότι δεν είναι καλός χαρακτήρας. Έχουμε αισιοδοξία γύρω από τα πράγματα και γελάμε πολύ” αναφέρει η Ιωάννα.

Φυσικά μάλωναν πολύ, όταν ήταν μικρές. Η διαφορά ηλικίας άλλωστε βοηθούσε.

Η Δήμητρα, τρία χρόνια μεγαλύτερη, έβλεπε την Ιωάννα ως το “μικρό”. Τράβαγαν μαλλιά και όλα τα φυσιολογικά που συμβαίνον στην εφηβεία μεταξύ αδερφών. Αλλά αγαπιώντουσαν. Γελάνε όταν θυμούνται την ώρα του ύπνου, που οι γονείς τις μάλωναν γιατί έκαναν φασαρία.

“Δε θα ξεχάσω τι μου είχε πει η Δήμητρα όταν βλέπαμε ένα θρίλερ και εγώ φοβόμουν. Ότι ο κάμεραμαν που τραβάει αυτές τις σκηνές τρώει σάντουιτς εκείνη την ώρα. Μου το είπε για να μη φοβάμαι, το σκεφτόμουν κάθε φορά, αλλά είναι αστείο”, είπε η Ιωάννα.

Η Δήμητρα από την άλλη, ανέφερε ότι η Ιωάννα γενικά είναι άνθρωπος που δίνει γέλιο. Θυμήθηκε  ότι χάρη στην ίδια φωνή που έχουν, πολλές φορές το “μικρό” τις έκανε πλάτες, όταν την έψαχναν οι γονείς. “Σήκωνε το τηλέφωνο και απαντούσε σα να ήμουν εγώ. Βόλευε” ανέφερε χαρακτηριστικά. Δυσκολεύτηκε να ξεχωρίσει ένα αστείο περιστατικό με την αδερφή της και αρκέστηκε σε ένα βράδυ που η Ιωάννα έβαλε δύο διπλά πακέτα μακαρόνια στην κατσαρόλα, γιατί δεν ήξερε να υπολογίζει.

Και οι δύο δε μαγειρεύουν ιδιαίτερα. Η μαμά τους στέλνει ταπεράκια. Ούτε τους αρέσει να ασχολούνται με το σπίτι. Επίσης, δεν είναι κοκκέτες. “Δεν είμαστε και οι δύο, άτομα που θα βάλουμε το beaute στο πρόγραμμα μας. Θαυμάζω τις κοπέλες που το κάνουν, το θεωρώ υγιές, αλλά δε μας βγαίνει” λέει η Ιωάννα.

Για τα εγκαίνια του London Boutique έκαναν μια εξαίρεση

Και από σχέδια;

Το σήμερα φαίνεται πως και οι δύο τους, το έχουν βάλει σε μια… σειρά. Κάνουν πράγματα που τους αρέσουν και όσο προλαβαίνουν βγαίνουν, απολαμβάνοντας την καθημερινότητα τους.

Φυσικά προβληματίζονται με την καθημερινότητα και τις εξελίξεις. Έχουν κατέβει σε πορείες και παρακολουθούν την επικαιρότητα. Η Δήμητρα από sites και η Iωάννα πολύ από twitter. 

“Ότι αλλαγή γίνει, δε θα τη ζήσουμε τόσο εμείς όσο οι επόμενοι. Το πιο τραγικό είναι με όλα αυτά τα μικρά παιδιά που σήμερσ, σε αυτή την κατάσταση, δε μπορούν να ονειρευτούν” ανέφερε η Ιωάννα.

Μιλώντας για παιδιά, αυτόματα η συζήτηση πήγε στο γάμο. “Ναι, σε ορίζοντα δεκαετίας, φαντάζομαι τον εαυτό μου με οικογένεια και παιδί” παραδέχτηκε η Δήμητρα. Όχι βέβαια, χωρίς να συνδυάζεται από δουλειά. Βλέπει πολύ θετικά την εξέλιξη του London Boutique και σύντομα ετοιμάζεται και  site του, για να μπορούν όσοι θέλουν να κάνουν και μέσω online φόρμας παραγγελίες.

Tην Ιωάννα πάλι την τρομάζουν τα γεράματα και να σκέφτεται το μακρινό μέλλον. Δε ξέρει σίγουρα πως θα ήθελε να είναι. Ή μήπως ξέρει; “Σε 10 χρόνια να έχω οικογένεια είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο. Αλλά πριν, προτεραιότητα μου είναι να κάνω κάποια επαγγελματικά βήματα και να έχω χρόνο για ταξίδια. Θα ήθελα τα επόμενα χρόνια να ζήσω για ένα διάστημα στην Αμερική” παραδέχεται.

Ότι κι αν κάνουν, όσο διαφορετικές πορείες και αν διαλέξουν, το μόνο σίγουρο όπως φαίνεται, είναι ότι κάπου κάπως οι δρόμοι τους θα σμίγουν με χαμόγελα.

*Φωτογραφίες: Facebook London Boutique, Ladylike

**Η London Boutique βρίσκεται στην οδό Αγίας Παρασκευής 45 στο Χαλάνδρι. Το “διδυμάκι” μαγαζί έμπνευση, είναι στη Λάρισα, οδό Ολύμπου 53Α.

Διάβασε ακόμα στο Ladylike:

Η γυναίκα πίσω από το Spetses Mini Marathon απομυθοποιεί τα διδακτορικά και απογειώνει τα νιάτα

Nannuka: Το πρωτότυπο ελληνικό γυναικείο startup βγαίνει εκτός Ελλάδας