NOMADS

Γιώργος Λέντζας στο Ladylike.gr: “Δεν μπαίνω σε συγκρίσεις με τον Σάκη Τανιμανίδη”

Ο Γιώργος Λέντζας έγινε γνωστός μέσα από τα τηλεοπτικά ταξίδια του σε όλο τον κόσμο, τα οποία έκανε στο παρελθόν με τον Γιώργο Μαυρίδη και τον Σάκη Τανιμανίδη, όταν ακόμα εκείνοι συνεργάζονταν για το World Party. Σήμερα βρίσκεται και πάλι μακριά από τους δικούς του ανθρώπους, στην Μαδαγασκάρη όπου διάσημοι και μη παίκτες προσπαθούν να επιβιώσουν στο παιχνίδι του ΑΝΤ1, Nomads Μαδαγασκάρη. Εκείνος είναι το πρόσωπο κλειδί, που περιγράφει τους αγώνες τους και τους συνοδεύει στα έπαθλα. Ο Γιώργος Λέντζας είναι η ήρεμη δύναμη του Nomads Μαδαγασκάρη. Και από εκεί, λοιπόν, απάντησε στις ερωτήσεις του Ladylike.

 

Πώς ήρθε η πρόταση για το Nomads Μαδαγασκάρη;

«Τον Ιούνιο παρουσιάσαμε μια πρόταση για μία δική μας παραγωγή στον ANT1, το «Football Stories», μία ταξιδιωτική εκπομπή ποδοσφαίρου. Επειδή χρονικά δεν προλαβαίναμε αυτή τη σεζόν, η εκπομπή πήρε σειρά για την επόμενη χρονιά, οπότε παράλληλα προέκυψε το Nomads. Ουσιαστικά οι άνθρωποι του ANT1, θέλοντας να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα αγωνίσματα και την περιγραφή τους, αποφάσισαν να έχουν έναν άνθρωπο αποκλειστικά για την περιγραφή τους. Έτσι έγινε η πρόταση και φτάσαμε τελικά εδώ».

Γνωριζόσουν ήδη με τον Σάββα Πούμπουρα; Πώς είναι η συνεργασία σας και τι διαφορετικό πιστεύεις ότι προσφέρετε εσείς στο παιχνίδι;

«Με τον Σάββα γνωριζόμασταν ήδη από πέρυσι, κάτι που κάνει τη συνεργασία μας πιο εύκολη. Θεωρώ ότι τα παιχνίδια επιβίωσης έχουν ένα συγκεκριμένο μοτίβο παρουσίασης. Αυτό που διαφοροποιεί το φετινό Nomads, είναι ο έξτρα ρόλος ενός παρουσιαστή που περιγράφει τα αγωνίσματα. Έτσι δίνεται έμφαση στο να γίνουν τα αγωνίσματα πολύ πιο ενεργά για τον τηλεθεατή, σα να ακούει ποδοσφαιρικό αγώνα».

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζεις ζώντας εκεί;

«Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, τώρα που προσαρμοστήκαμε στο φαγητό. Δουλεύουμε πολύ κάθε μέρα, το πρότζεκτ μας έχει απορροφήσει και όλη η ενέργεια μας βγαίνει εκεί. Ίσως η μόνη δυσκολία είναι το ότι λείπουμε όλοι για τόσο καιρό ήδη».

 

Ποια ήταν η πιο έντονη στιγμή σου μέχρι τώρα στο παιχνίδι;

«Σίγουρα το έπαθλο που συνόδευσα τους παίκτες στο whale watching. Λόγω των ταξιδιωτικών μου ριζών στην τηλεόραση, ο ρόλος μου είναι και να συνοδεύω τους παίκτες στα έπαθλα που κερδίζουν. Σε ένα από αυτά είδαμε δύο φάλαινες από πολύ κοντινή απόσταση. Επίσης απολαμβάνω πολύ τα αγωνίσματα, οι δύο ομάδες είναι αρκετά ισάξιες και μας χαρίζουν φοβερές μάχες».

Τον Γιώργο Μαυρίδη με τον οποίο είστε και φίλοι τον συμβουλεύτηκες πριν δεχτείς την πρόταση για το Nomads;

«Μιλήσαμε με τον Γιώργο όταν μου έγινε η πρόταση, εννοείται. Με συμβούλεψε να το κάνω, ότι έχω μόνο εμπειρίες να κερδίσω και ότι θα μου κάνει καλό η τριβή με μία τόσο μεγάλη παραγωγή σαν αυτή».

Σε ενοχλεί η σύγκριση με τον Σάκη Τανιμανίδη στη μετάδοση των αγώνων;

«Όχι ιδιαίτερα, γιατί ο καθένας έχει διαφορετική προσέγγιση. Ο Σάκης φώναζε πολύ προσπαθώντας να χτίσει ένταση στην εικόνα που βλέπουμε. Ο δικός μου ρόλος είναι να περιγράφω λίγο πιο ποδοσφαιρικά, πιο γρήγορα, πιο περιγραφικά. Είναι άλλη προσέγγιση βάσει στρατηγικής του προγράμματος. Όπως και να’χει νιώθω άνετα στο πρόγραμμα και στον ρόλο, δεν μπαίνω σε συγκρίσεις».

 

Έχεις δηλώσει ότι θα ήθελες να δοκιμάσεις τα αγωνίσματα του Nomads.

«Πεθαίνω κάθε φορά που έχει αγώνισμα, θα ήθελα να μπω να παίξω. Έχω προτείνει στην παραγωγή στην ένωση των δύο ομάδων να αγωνιστώ εναντίον του Σάββα για να διασκεδάσουμε και να πωρώσουμε και τους παίκτες, που επίσης μας το ζητάνε(γέλια). Ίσως το δούμε, ίσως και όχι».

Άφησες πίσω σου δικούς σου ανθρώπους, σου λείπουν;

«Προφανώς μου λείπουν αρκετοί, οικογένεια και φίλοι, αλλά γενικότερα με έχουν συνηθίσει να λείπω, οπότε δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα».

Άφησες κάποια σχέση πίσω σου;

«Διανύω μια πάρα πολύ όμορφη περίοδο της ζωής μου, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι νιώθω πολύ ευτυχισμένος».

Πόσο σε απασχολεί η εξωτερική σου εμφάνιση;

«Δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με την εμφάνισή μου, αλλά προσπαθώ να γυμνάζομαι καθημερινά, κυρίως κάνοντας αθλήματα. Εδώ στη Μαδαγασκάρη βγαίνω συνεχώς για τρέξιμο, κολυμπάω, κάνω βόλτες με ένα κανό που έχω βρει και περιμένω να σηκωθεί λίγο ο αέρας για να ξεκινήσω να σερφάρω, μιας και το μέρος ενδείκνυται».

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου στην τηλεόραση και τη ζωή τα επόμενα χρόνια;

«Δεν είναι αυτοσκοπός η τηλεόραση, αυτοσκοπός είναι να κάνω πράγματα που νιώθω δημιουργικός και χαρούμενος. Μου αρέσει να λέω ιστορίες από όλο τον κόσμο, οπότε τα επόμενα χρόνια θα τα ξαναπούμε σύντομα μέσα από αυτά που ετοιμάζουμε σαν παραγωγές, τηλεοπτικά και μη».

* Το Nomads προβάλλεται από Πέμπτη ως Κυριακή στις 20.45, από τον ΑΝΤ1.