ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Δίδα Καβασάκη: “Βγάλτο από μέσα σου και η λύση θα βρεθεί”

Χτύπησα το κουδούνι στο Speak Easy, κατέβηκα τα σκαλιά και αμέσως την ξεχώρισα. Μυστήρια παρουσία, ντυμένη στα μαύρα, είχε ήδη πάρει θέση στο μπαρ. "Δεν άργησα;" την ρώτησα αγχωμένη. "Αγάπη μου, δεν πειράζει να περιμένει κανείς. Αρκεί να αξίζει τον κόπο" μου είπε.

Είχε από την πρώτη της κουβέντα, δώσει το στίγμα της. Αυστηρή όσο πρέπει, έξυπνη και με έντονη τάση για φιλοσοφία. Το επάγγελμα της άλλωστε, τα απαιτεί όλα αυτά. “Έχω τελειώσει ψυχολογία σε ελληνικό Πανεπιστήμιο” μου είπε, βάζοντας όρια από την αρχή της κουβέντας μας.”Πιστεύω ότι πολλές προσωπικές πληροφορίες δεν είναι αναγκαίες” σημείωσε.

Το έργο μου δεν ήταν εύκολο. Η κουβέντα μας περιστράφηκε γύρω από την ψυχολογία και έφτασε μέχρι την Ιαπωνία. Από εκεί κρατάει η οικογένεια της αλλά μεγάλωσε στην Κρήτη.

Τα τελευταία χρόνια, ζει στον Λόφο Σικελίας. Εκείνη και ο Σίγκμουντ, το μικρό της King Charles. “Είναι ωραίο στα -άντα, να ζεις ελεύθερη, έχοντας αφήσει πίσω έναν λάθος γάμο”  εκμυστηρεύτηκε.

Φυσικά και μίλησε για τα προσωπικά της. Αλλά για εκείνα που πιστεύει ότι “βοηθούν τους αναγνώστες να νιώσουν ότι είμαι δικός τους άνθρωπος. Να με εμπιστευτούν”.

“Βγάλτο από μέσα σου”

 

Η αφορμή για τη συνέντευξη μας, ήταν η συνεργασία της, με το Ladylike. Μέσα από την στήλη “Bγάλτο από μέσα σου”, η Δίδα Καβασάκη θα δίνει τις απαντήσεις στα προβλήματα που ψάχνουν λύσεις.

Τέτοια στήλη μπορεί να φαντάζει κλισέ. Γνώμη μου: δεν είναι. 

“Ψυχολόγος είμαι και δε θα υποβαθμίσω τη δουλειά μου. Όμως με αυτό τον τρόπο μπορεί κάποιος να μιλήσει για ότι τον προβληματίζει, ανώνυμα. Να λάβει άμεση απάντηση και δωρεάν” ανέφερε. “Δε θέλω όμως να πείσω κανέναν. Δε θέλω να μου στείλει κανείς που δεν έχει κέφι να βγάλει τα μέσα του. Είμαι εδώ για όσους με χρειάζονται και δε θα πάθω κι άλλη τενοντίτιδα τσάμπα” πρόσθεσε.

Φορούσε επίδεσμο στο χέρι. Δεν είχα ρωτήσει το λόγο, αλλά όσα ανέφερε μου έδωσαν την απάντηση. “Γράφω και ένα βιβλίο αυτή την περίοδο, οπότε το παραέκανα και άρχισε να διαμαρτύρεται” ανέφερε γελώντας.

Το βιβλίο θα λέγεται “ο Άντρας που κρύβεις μέσα σου” και ακόμα είναι άγνωστο πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει. Μιλώντας για άντρες, δε μπορούσα να μην την ρωτήσω, ποιον θεωρεί τέλειο άντρα.

Ο τέλειος άντρας είναι σαν το φυσικό χρώμα στα μαλλιά. Το βαριέσαι και τα βάφεις, αλλά αργά ή γρήγορα ξαναγυρνάς σ’ αυτό.

Όσον αφορά την τέλεια σχέση, ήταν λιγότερο αινιγματική. “Τέλεια είναι η σχέση που σε κάνει να θες να ξυπνάς το πρωί. Που σε κινητοποιεί να σκεφτείς πως θα περάσεις τη μέρα σου, μέσα σε αυτή”, μου είπε, πίνοντας μια γουλιά μαλτ ουίσκι.

“Καλά τα κόκκινα κραγιόν αλλά αφήνουν σημάδια”, σχολίασε κοιτώντας το ποτήρι της. Πήγαινε για αλλαγή θέματος; Δε θα το άφηνα να συμβεί. Ήθελα κι άλλη λίγη φιλοσοφία…Άνοιξα το θέμα “γυναίκες” και μου απάντησε, σα να είχε έτοιμη την απάντηση χρόνια τώρα.

Οι γυναίκες είναι καταδικασμένες να επιβιώσουν σε έναν κόσμο προσπαθώντας να ισορροπήσουν ανάμεσα σε ορμόνες και θερμίδες.

Όσο για τον έρωτα… “είναι μια επιχείρηση που το συναισθηματικό κεφάλαιο βάζει ο άντρας αλλά στο ταμείο θα βρεις πάντα τη γυναίκα”, απάντησε επίσης με μια ανάσα.

“Έλα, δεν είναι χαζές οι αναγνώστριες. Αρκετά είπαμε, τα άλλα θα τα καταλάβουν στην πορεία, μέσα από τη στήλη”. Μου έκοψε τη φόρα αλλά συμφώνησα μαζί της. Από την ερχόμενη Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου θα είναι κοντά μας και θα δώσει το στίγμα της.

Στείλε ό,τι σε απασχολεί στη στήλη “Bγάλτο από μέσα σου” μέσω e-mail στο [email protected]

*Η στήλη “Βγάλτο από μέσα σου” είναι γεγονός. Η συνέντευξη προϊόν μυθοπλασίας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική.