ΜΟΔΑ

Το ντύσιμο αυτής της δασκάλας έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο Internet

H συνεχής αντιπαράθεση περί σχολικές στολές και dress code δεν φαίνεται να εξασθενεί στο σύντομο μέλλον, με τα περισσότερα περιστατικά που αφορούν ρούχα να θεωρούνται "ακατάλληλα" τον τελευταίο χρόνο όσον αφορά τους μαθητές. Αλλά αυτή τη φορά, η γκαρνταρόμπα μιας δασκάλας έχει γίνει το θέμα των αντιπαραθέσεων στα social media και όλοι φαίνεται να έχουν από μία άποψη περί του θέματος.

Η Paris Monroe, δασκάλα στην Τετάρτη τάξη στην Ατλάντα, εξετάζεται εξονυχιστικά μέσω του Twitter για τις στιλιστικές της επιλογές, όπως αναφέρει η The Daily Dot. Ανεβάζει συχνά τα σύνολα της δουλειάς στο Instagram (όπως και πολύς κόσμος) σε ένα κοινό της τάξεως των 60.000 followers. Ωστόσο, ενώ τα περισσότερα από αυτά τα σύνολα δεν παίρνουν τόση δημοσιότητα, μερικά από τα looks της Monroe έχουν θεωρηθεί “ακατάλληλα” ή “πολύ στενά”. Και όλη αυτή τη συζήτηση πραγματοποιείται σε συνδυασμό με το hashtag #teacherbae.

Tα ρούχα με τα οποία φαίνεται να εμφανίζεται η Monroe στην τάξη, παρ’ όλα αυτά, είναι αντικειμενικά σεμνά και σίγουρα μέσα στα όρια του σχολικού dress code. Ένα look αποτελείται από τζιν και ένα μακρυμάνικο t-shirt. Πολλοί που υπερασπίζονται τη Monroe επισημαίνουν το συγκεκριμένο παράδειγμα, όπως και τονίζουν μερικές ρατσιστικές κριτικές για το πώς μοιάζει η Monroe με αυτού του είδους τα ρούχα. Το θέμα σε αυτή τη περίπτωση δεν είναι τα ρούχα αλλά το πώς οι Μαύρες γυναίκες είναι πιο πιθανό να θεωρηθούν αντικείμενα του σεξ με βάση τις στιλιστικές τους προτιμήσεις σε αντίθεση με τις λευκές συναδέλφους τους.

Η Μonroe είπε στη The Daily Dot πως εύχεται ο κόσμος “να με σέβεται και να δώσει προσοχή στα θετικά και σε αυτά που έχουν σημασία -δηλαδή η εκπαίδευση των παιδιών των επόμενων γενεών και η φροντίδα τους.” Κάποιοι υπερασπίζονται τη Monroe με φωτογραφίες που τη δείχνουν να αγοράζει προμήθειες στους μαθητές της και να διδάσκει. Πέραν αυτών όμως, το χειρότερο της υπόθεσης είναι πως οι υποτιθέμενες ‘άσεμνες’ φωτογραφίες της Monroe κυκλοφορούν στο Internet χωρίς τις λεζάντες που τονίζουν μερικά από τα επαγγελματικά επιτεύγματα της, όπως το οτι ανακηρύχθηκε Εκπαιδευτικός του Μήνα στο σχολείο της.

Γιατί, λοιπόν, η Monroe ενώ ντύνεται με βάση τους κανόνες του dress code στο σχολικό περιβάλλον και μέσα στις παραμέτρους του τι θεωρείται ‘σεμνό’ και τι όχι, γιατί έχει δεχθεί τόση αρνητική κριτική για την εμφάνισή της; Και κυρίως, αυτές οι στιλιστικές επιλογές σίγουρα δεν παρεμβαίνει στο πώς κάνει τη δουλειά της -οπότε γιατί τίθονται προς συζήτηση εξαρχής;