FASHION NEWS

To “Next in Fashion” του Netflix είναι το reality μόδας που πρέπει να δεις

Αρχικά λες: «ΟΚ, είναι κόπια του Project Runway». Τελειώνοντας όμως το πρώτο επεισόδιο, καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ένα πολύ πιο εξελιγμένο προϊόν του “Project Runway”. Ένα πιο καλοφτιαγμένο, fun και ευχάριστο προϊόν αφιερωμένο στη μόδα. Ο λόγος για το “Next in Fashion” το νέο reality μόδας που βγήκε πριν λίγο καιρό στο Netflix, με παρουσιαστές την Alexa Chung και τον Tan France.

Το concept του “Next in Fashion”

Το σενάριο, λίγο-πολύ, το έχεις ξαναδιαβάσει: ταλαντούχοι σχεδιαστές κάθε εβδομάδα, δημιουργούν και από ένα ρούχο με βάση μια θεματική που έχει δοθεί από τους παραγωγούς του show. Όπως και στο “Project Runway”, έτσι και στο “Next in Fashion”, η βάση των δυο εκπομπών είναι παρόμοια. Παρ’ όλα αυτά, οι δυο εκπομπές είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.

Στο “Next in Fashion” οι θεματικές βασίζονται σε πολύ βασικές κατηγορίες και styles της μόδας, σε αντίθεση με το “Project Runway” που προσφέρει μεγαλύτερο εύρος σε concept. Από το denim, το activewear, το glam rock, το streetwear κ.ά., το show επικεντρώνεται στους βασικούς πυλώνες που αποτελούν τη μόδα. Αυτό κάνει τα πράγματα πιο ξεκάθαρα ως προς τι θα δούμε, κάνοντας το περιεχόμενο πιο ενδιαφέρον από τα “diy material” challenges του Project Runway.

Το ύφος του show

Δεκαοχτώ είναι σε αριθμό οι σχεδιαστές που διαγωνίζονται στις δοκιμασίες μόδας του reality show του Netflix. Αρχικά, σε ομάδες των δύο και μετέπειτα ο καθένας μόνος του, δύο σχεδιαστές αποκλείονται σε κάθε επεισόδιο. Αυτό κάνει είναι καλό για τον εξής λόγο: το show «τρέχει» πιο γρήγορα, οπότε δεν έχεις χρόνο να βαρεθείς. Και γενικά, επικρατεί αυτή η φιλοσοφία και στο στήσιμο της εκπομπής.

Δεν βλέπουμε τους σχεδιαστές εκτός του workroom, οπότε δεν υπάρχει χώρος για “drama”, εκτός απ’ αυτό που μπορεί να προκύψει στον χώρο εργασίας. Με βάση τη θεματική του κάθε επεισοδίου, οι σχεδιαστές παρουσιάζουν ένα ή δυο looks σε μια πασαρέλα που στήνεται κάθε εβδομάδα.

Το καστ σχεδιαστών

Στην περίπτωση του Next in Fashion, οι σχεδιαστές που λαμβάνουν μέρος είναι αρκετά πιο έμπειροι αλλά και καταρτισμένοι στον χώρο της μόδας σε σχέση με το “Project Runway”.

Next in fashion H Minju Kim από τις δυνατές παίκτριες του show
H Minju Kim από τις δυνατές παίκτριες του show

Κάποιοι έχουν ντύσει celebrities όπως τη Beyoncé, την Ariana Grande, τον Post Malone και πολλούς άλλους. Άλλοι πάλι, έχουν ήδη το δικό τους brand ρούχων με τα ρούχα τους να πωλούνται σε διάφορα καταστήματα στην χώρα τους. Αυτό κάνει το show πολύ πιο ενδιαφέρον και τις δημιουργίες που βλέπουμε στο runway να είναι άρτια κατασκευασμένες (στις περισσότερες περιπτώσεις) και με πιο ισχυρό design.

Το σημαντικό έπαθλο του Next in Fashion

Αφού διαγωνιστούν στις 8 πρώτες δοκιμασίες, οι 2 σχεδιαστές που παραμείνουν στο “Next in Fashion” θα πρέπει να δημιουργήσουν μια συλλογή με 10 looks σε 3 μέρες. Όσο δύσκολο κι αν ακούγεται αυτό, υπάρχουν και καλά νέα. Το έπαθλο του νικητή ανταποδίδει τους κόπους των σχεδιαστών του τελικού. Το ποσό των 250.000 δολαρίων δίνεται στον νικητή, ενώ η συλλογή θα πουληθεί στο αναγνωρισμένο e-shop πολυτελών ειδών, Net-a-Porter. Αυτό δίνει την ευκαιρία στον νικητή να ξεκινήσει το δικό του brand -αν δεν το έχει κάνει ήδη.

Οι παρουσιαστές

Το ενδιαφέρον της εκπομπής διατηρούν και οι δυο καταπληκτικοί παρουσιαστές του show. Το “Next in Fashion” μας ξανασυστήνει -σε πιο πρωταγωνιστικό ρόλο αυτή τη φορά-, τον style expert Tan France. Ο France είναι ήδη ένα αναγνωρισμένο πρόσωπο στον χώρο, ειδικά μετά την συμμετοχή του στην hit εκπομπή του Netflix, Queer Eye. Μαζί του, το style icon, μοντέλο και σχεδιάστρια Alexa Chung. Η Alexa Chung είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της μόδας, εδώ και χρόνια οπότε μπορεί να κρίνει από πρώτο χέρι τις δημιουργίες των σχεδιαστών.

Οι λαμπεροί καλεσμένοι/κριτές

Πέρα από την έμπειρη γνώμη των δύο παρουσιαστών, στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες του χώρου.

Από τους celebrity stylists, Elizabeth Stewart (πελάτισσες οι Cate Blanchett, Sandra Bullock, Julia Roberts) και τον Jason Bolden (Taraji P. Henson, Yara Shahidi), στο Next in Fashion θα δεις μεγάλους designers ως κριτές. Από τον υπερταλαντούχο Kerby Jean-Raymond (το επεισόδιό του έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον), τον Christopher Kane, Tommy Hilfiger, Prabal Gurung, Philip Lim κ.ά., μερικά από τα πιο ταλαντούχα ονόματα της μόδας, δίνουν τα «φώτα» τους και εκφράζουν την έμπειρη άποψή τους στις δημιουργίες των σχεδιαστών.

Next in fashion Από αριστέρα: Ο celebrity stylish Jason Bolden, o Tan France, Alexa Chung και ο Kerby Jean-Raymond του brand Pyer Moss
Από αριστέρα: Ο celebrity stylish Jason Bolden, o Tan France, Alexa Chung και ο Kerby Jean-Raymond του brand Pyer Moss

Η συνταγή μπορεί να είναι ίδια, λοιπόν, παρ’ όλα αυτά το “Next in Fashion” βρήκε το μυστικό «συστατικό» για να κάνει το show πολύ πιο ενδιαφέρον από εκπομπές όπως το Project Runway. To “Next in Fashion” είναι το “next” show που επιβάλλεται να δεις στο Netflix αν είσαι fashion lover σαν κι εμάς.