ΜΟΔΑ

Το “γενέθλιο” φόρεμα της Marilyn Monroe βγαίνει σε δημοπρασία

Αν ένιωσες ποτέ την ανάγκη να ζωγραφίσεις μία ψεύτικη μικροσκοπική ελιά στο πάνω χείλος σου ή κατανάλωσες ένα ολόκληρο κατακόκκινο κραγιόν για να αποκτήσεις την αυτοπεποίθηση της Hollywood star μέσα σου, τότε η τύχη σου λάμπει: Το φόρεμα της Marilyn Monroe που φόρεσε όταν τραγούδησε το 'Happy Birthday' είναι προς πώληση και σε περίπτωση που διαθέτεις τα χρήματα, θα μπορούσε να βρεθεί στη ντουλάπα σου.

Ενώ κάποιοι θεωρούν πως το φόρεμα της Monroe από την ταινία ‘Seven Year Itch’ είναι το πιο iconic ρούχο της καριέρας της -το λευκό φόρεμα που έδενε στο λαιμό και προσπάθησε να κρατήσει στη θέση του περνώντας πάνω απ΄τη σχάρα του μετρό σε εκείνη την ιστορική σκηνή- το ‘Happy Birthday’ φόρεμα δεν είναι και το πιο ασήμαντο, καθημερινό κομμάτι. Σύμφωνα με το US Weekly, η τουαλέτα ήταν το κερασάκι στην τούρτα όταν η Monroe τραγούδησε το ‘Happy Birthday’ στον John F. Kennedy τον Μάιο του 1962 στο Madison Square Garden. Ήθελε να είναι όσο αισθησιακή και ντελικάτη γινόταν για το συγκεκριμένο event, αποκαλώντας το φόρεμα ‘δέρμα και χάντρες’, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Julien’s Auctions, Darren Julien, στο Associated Press. Και αυτό ήταν -όταν εμφανίστηκε στη σκηνή φαινόταν σαν να μην φοράει τίποτα περισσότερο από ένα κάλυμμα από διαμάντια.

Το US Weekly ανέφερε πως όχι μόνο το φόρεμα είχε nude απόχρωση αλλά ράφτηκε πάνω στη Monroe για να αγκαλιάζει το σώμα της όσο το δυνατόν περισσότερο, ενώ είχε πάνω από 2.500 διαμάντια ραμμένα στο χέρι κατά μήκος του.

Oπότε, που μπορείς να αγοράσεις το ‘γενέθλιο’ φόρεμα της Monroe; Όπως φαντάζεσαι, η τιμή του δεν είναι ακριβώς τιμή ευκαιρίας. Για την ακρίβεια, μόνο κάποιος πολύ θαρραλέος -οικονομικά μιλώντας- θα έβαζε το χέρι στην τσέπη.

 

Στην Guardian αναφέρεται: “Η Julien’s Auctions προσφέρει το αστραφτερό φόρεμα στις 17 Νοεμβρίου στο Λος Άντζελες. Ο οίκος δημοπρασιών πιστεύει πως η τιμή θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και 3 εκατομμύρια δολάρια.” Αν λοιπόν έχεις μερικά εκατομμύρια στην άκρη, κλείσε εισιτήριο για το L.A. και ετοιμάσου για αγώνα. Για εμάς που δεν κάνουμε μπάνιο σε χαρτονομίσματα, υπάρχει ακόμα ελπίδα να δούμε το ιστορικό φόρεμα από κοντά και η ευκαιρία αυτή έρχεται στη τιμή ενός εισιτηρίου.

“Πριν τεθεί προς πώληση, το φόρεμα θα εκτεθεί στο Mana Contemporary στο Jersey City, New Jersey και στο Museum of Style στο Newbridge της Ιρλανδίας,” αναφέρει η Guardian. H είσοδος είναι ελεύθερη και στα δύο μουσεία -πράγμα που σημαίνει πως το θέμα ακόμα πιο εύκολο. Είτε, λοιπόν, μπορέσεις να δεις το φόρεμα από κοντά ή το θαυμάζεις από την οθόνη του κινητού σου, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Tο φόρεμα αυτό αντιπροσωπεύει το πόσο υπέροχη ήταν η Monroe.