CELEBRITY STYLE

Το color block σακάκι της Έλλης Στάη δοξάζει την τάση των έντονων χρωμάτων

Instagram.com/ellistai/

Νομίζω ότι το έχω ξαναγράψει, αλλά θα το ξαναγράψω γιατί έχω λόγο. Δεν πιστεύω ότι οι Ελληνίδες, έχουμε την καλύτερη αίσθηση του στιλ. Ή για να είμαι πιο σωστή, πιστεύω ότι έχουμε αισθητική, αλλά οι περισσότερες από εμάς δεν γνωρίζουμε το σώμα μας. Τι σημαίνει αυτό; Δεν ξέρουμε απόλυτα τι μας ταιριάζει. Σε εμάς τις ίδιες και τη μοναδικότητα που έχει το σώμα καθεμιάς. Κάνει τεράστια διαφορά να το γνωρίζεις αυτό, όσον αφορά τις εμφανίσεις μας. Ακόμα και το πιο ωραίο ρούχο να φοράει κανείς, αν δεν εφαρμόζει σωστά ή αν δεν «κάθεται» καλά σε όλα τα σωστά σημεία, τότε μπορεί να μην έχει το αποτέλεσμα που θέλουμε. Ε, λοιπόν, η Έλλη Στάη σε αυτό, είναι «μανούλα».

Μπορεί να μην ενθουσιάζομαι πάντα με τα ρούχα που φοράει, αλλά με κερδίζει αυτό: το γεγονός ότι γνωρίζει το σώμα της. Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζει και τι της ταιριάζει καλύτερα, με αποτέλεσμα να αναδεικνύει στο έπακρο ό,τι φοράει. Μπορεί να φοράει ένα απλό μαύρο φόρεμα, να έχει καλή εφαρμογή και να δείχνει εκπληκτικό πάνω της. Μπορεί να φοράει ένα tailored color block σακάκι σε έναν χρωματικό συνδυασμό, που σύμφωνα με την δική μου αισθητική δεν είναι και ο καλύτερος, και να το κάνει να δείχνει το πιο stylish ρούχο στον κόσμο. Αυτή είναι η γνώμη μου, γι’ αυτό και λάτρεψα το πρόσφατο look της. H Έλλη Στάη κατάφερε να πείσει, ακόμα και εμένα, την “hater” του χρωματικού συνδυασμού κόκκινο-μαύρο, ότι αυτό το color combo είναι ό,τι πιο φρέσκο.

Η Έλλη Στάη με color block σακάκι στα χρώματα του κόκκινου-μαύρου, υιοθετεί την It τάση της σεζόν

Με τις έντονες αποχρώσεις να κυριαρχούν στις τάσεις του χειμώνα και της άνοιξης, χρώματα όπως το μωβ, το πράσινο, το κίτρινο, το μπλε και το κόκκινο έχουν αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εμφανίσεις των γυναικών. Είναι μια τάση που, όσο περνάει ο καιρός, βλέπουμε να έχει όλο και μεγαλύτερο αντίκτυπο, ίσως γιατί βοηθάει την ψυχολογία μας. Η μόδα είναι ένα μέσο διαφυγής και οι έντονες αποχρώσεις έχουν θετική επίδραση πάνω μας. Θετική επίδραση είχε και η Έλλη Στάη «πάνω» μας. Η γνωστή δημοσιογράφος, έκανε μια σπάνια εμφάνιση στην πρεμιέρα της ταινίας «Πονηρό Πνεύμα», και το outfit της ήταν μια ωδή στην τάση αυτή.

Η Έλλη Στάη, για την εμφάνισή της, επέλεξε ένα σακάκι το οποίο αποτελούνταν από δυο χρώματα: ένα φλογερό κόκκινο χρώμα και το μαύρο. Το σακάκι συνόδευσε με ένα μαύρο παντελόνι και μαύρα μποτάκια με έντονη μύτη. Το look ολοκλήρωσε με μια χρυσή αλυσίδα στον λαιμό και μια μαύρη crossbody bag.

Papadakis Press/Μιχάλης Αρχοντίδης

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Γιατί μας άρεσε το look

Ο συνδυασμός των δυο χρωμάτων, λειτούργησε για δυο βασικούς λόγους. Αρχικά, ήταν το placement των δυο χρωμάτων που έκανε το αποτέλεσμα ωραίο. Αυτό οφείλεται στη μέθοδο του color blocking. Τα δυο χρώματα έχουν τοποθετεί στο σακάκι της μεμονωμένα το ένα από το άλλο, χωρίς να σχηματίζουν ένα pattern. Αυτό επέτρεψε στο ρούχο να είναι απόλυτα κομψό και σοφιστικέ.

Έπειτα, το έντονο κόκκινο χρώμα ήταν τοποθετημένο στο πάνω μέρος του σακακιού, «φωτίζοντας» έτσι το πρόσωπο της δημοσιογράφου, το οποίο ταίριαζε πολύ με την τονικότητα της επιδερμίδας της. Το υπόλοιπο σακάκι, από την μέση και κάτω, ήταν μαύρο και συνοδευόταν από ένα, επίσης μαύρο cigarette παντελόνι, κάνοντας τη σιλουέτα της να δείχνει πιο «μακριά».

Όλα «ήρθαν και έδεσαν» με τη σωστή εφαρμογή που είχε το κοστούμι πάνω της. H Έλλη Στάη επέλεξε ένα μεσάτο σακάκι, που σημαίνει ότι τόνιζε τη μέση της ελαφρώς. Το παντελόνι της δε, είχε το σωστό μήκος για το ύψος της και ήταν τόσο-όσο loose ώστε να υπάρχει απόλυτη ισορροπία με το υπόλοιπο look. Όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες και στην περίπτωση αυτή, η Έλλη Στάη πρόσεξε κάθε λεπτομέρεια ώστε να στεφθεί το look της με επιτυχία.