CELEBRITY STYLE

Το άκρως basic σύνολο της Έλλης Στάη (και τι κρατάμε από αυτό)

Papadakis Press/ Κώστας Μοσχόπουλος

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους χρησιμοποιούμε τον όρο “basic”. Ο πρώτος είναι και η πρωτότυπη έννοια του όρου αυτού. “Basic”, που στα ελληνικά μεταφράζεται ως «βασικό/ος/ή», και σημαίνει το να δημιουργείς τα απαραίτητα θεμέλια. Είναι η θεμελιώδης αρχή ενός πράγματος. Ένα στοιχείο πολύ σημαντικό, εν προκειμένω όσον αφορά την γκαρνταρόμπα μας.

 

Στην αργκό όμως, τα πράγματα αλλάζουν. “Basic” σημαίνει το μη-εμπνευστικό, το μη-αυθεντικό, το mainstream, άρα και το κοινότυπο. Ο όρος αυτός, έχει εξελιχθεί ευρύτερα, όσον αφορά τις γυναίκες μόνο (surprise-surprise) και συχνά χρησιμοποιείται με χλευαστικό τόνο, όχι μόνο για να εκφράσει το στιλ τους, αλλά και την προσωπικότητά τους. Σε ό,τι αφορά την Έλλη Στάη και την πρόσφατη εμφάνισή της, ο χαρακτηρισμός αυτός, αγγίζει και τις δυο έννοιες. Από τη μια, είναι basic, άρα περιλαμβάνει μερικά από τα essentials της γκαρνταρόμπας, από την άλλη, δεν είναι και τόσο πρωτότυπη.

Τι φόρεσε η Έλλη Στάη

Πιστεύω, λοιπόν, ότι το basic δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό. Ειδικά, στη μόδα, είναι τα basic κομμάτια που μας επιτρέπουν να έχουμε μια ολοκληρωμένη γκαρνταρόμπα. Είναι, άλλωστε, αυτά που μας βοηθάνε να υποστηρίξουμε καλύτερα τις εκάστοτε τάσεις της μόδας. Υπάρχουν όμως, και οι στιγμές που χρειάζεται να προσφέρουμε ένα boost στα items αυτά, μέσω των αξεσουάρ ή του styling, κάτι που, κατά τη γνώμη μου, η Έλλη Στάη, δεν έκανε. Αυτό, δεν της βγήκε όμως, απαραίτητα σε κακό.

Σε βόλτα της στο κέντρο της Αθήνας, η Έλλη Στάη, επέλεξε μερικά από τα basics της γκαρνταρόμπας για την εμφάνισή της. Επιλέγοντας, ένα casual σύνολο, φόρεσε ένα γκρι puffer μπουφάν, το οποίο συνδύασε με ένα μπλε πουλόβερ και μαύρο υφασμάτινο παντελόνι. Το σύνολο, επέλεξε να συνοδεύσει με μερικά ακόμη basic κομμάτια της γκαρνταρόμπας, όπως, ένα ζευγάρι καφέ μποτάκια, μια καφέ tote bag και μια καφέ πασμίνα. Ολοκλήρωσε το look με ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και χρυσή αλυσίδα στον λαιμό.

Papadakis Press/ Γιάννης Λίγκας

Απ’ ό,τι βλέπεις, λοιπόν, η Έλλη Στάη βάσισε όλο το σύνολό της σε μερικά κλασικά κομμάτια, κάτι απόλυτα σύνηθες, ειδικά όσον αφορά, τις casual, καθημερινές εμφανίσεις μας. Τίποτα στο look της, δεν είχε κάτι το «λάθος» (αν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον όρο αυτό για το στιλ ενός ανθρώπου). Το styling ήταν basic, όπως και τα ρούχα, η εφαρμογή τους το ίδιο και όλα πρόσφεραν στην Έλλη Στάη, ένα απλό, καθημερινό look. Αυτός, ίσως, να ήταν και ο λόγος που, ενώ η εμφάνιση της δημοσιογράφου ήταν μια χαρά, δεν είχε τελικά αυτό το “extra something”. Του έλειπε το στοιχείο του εντυπωσιασμού -και όχι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έπρεπε να φορέσει «φανταχτερά» ρούχα για να το καταφέρει.

Τι έλειπε από το basic look της δημοσιογράφου

Η Έλλη Στάη, λοιπόν, βασίστηκε στα basics της γκαρνταρόμπας. Και ενώ, ο συνδυασμός των ρούχων ήταν ΟΚ, το σύνολο κατέληξε να είναι κάπως αδιάφορο. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, εκτός από τα ρούχα, οφείλεται και στο styling. Ενώ, όλα είναι σωστά βαλμένα, υπήρχε μια “meh” διάθεση στο σύνολο της δημοσιογράφου. Τα ρούχα, αν και κλασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας, από το χρώμα μέχρι και το σχέδιο κάποιων (όπως τα παπούτσια), είχαν κάτι το λίγο outdated, το παλιακό. Αυτό ισχύει και για το styling. Ενώ, χρησιμοποίησε τα αξεσουάρ για να «τονώσει» το look, όπως η χρυσή αλυσίδα στον λαιμό που ταίριαξε αρκετά με το σύνολό της, δεν ήταν αρκετό για να προσφέρει μια φρέσκια αντιμετώπιση στα basics της γκαρνταρόμπας.

Δεν χρειάζεται να το κάνει αυτό η Έλλη Στάη. Δηλαδή, δεν είναι το ζήτημα εδώ να επανεφεύρει τον τρoχό και να επαναστατήσει με το σύνολό της. Αυτό όμως, που θέλω να πω, είναι ότι θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει κάτι πιο exciting, χρησιμοποιώντας όμως, τα classics της γκαρνταρόμπας, σαν μια γυναίκα που ασχολείται με τη μόδα και που το στιλ της, εμπνέει συχνά.

Πάρε για παράδειγμα, τις Γαλλίδες. Βασίζουν αρκετά το στιλ τους στα classics, αλλά «παίζοντας», άλλοτε με πιο φαρδιές γραμμές και άλλοτε με πιο μίνιμαλ σχέδια (που προσφέρουν κάτι το πιο current και φρέσκο), καταφέρνουν να προσφέρουν looks που έχουν κάτι το ενδιαφέρον.

Αν και κρατάω αυτό το «ωδή στα basics» σύνολο που δημιούργησε η Έλλη Στάη, δεν κρατάω το styling ή την επιλογή των ρούχων. Ένα πιο απλό ζευγάρι μποτάκια με μια πιο έντονη μύτη ή ενδιαφέρον τακούνι ίσως, ένα πιο φαρδύ πουλόβερ και πιο skinny παντελόνι ή μια άλλη γραμμή μπουφάν, πιστεύω ότι θα απογείωναν τα basics καλύτερα. Αλλά πάλι, αυτή είναι η γνώμη μου.