FASHION TRENDS

Τα χρώματα που θα κυριαρχήσουν στις εμφανίσεις μας το 2022. Λέμε «ναι» στον οπτιμισμό

Valentino Couture Fall 2021 Imaxtree

Αν και το 2022 δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων και την μετάλλαξη Όμικρον, οι σχεδιαστές αντιμετωπίζουν το μέλλον με αισιοδοξία. Και τι άλλο μπορείς να κάνεις και κυρίως να «πεις» σε μια γενιά που έχει περάσει τόσα πολλά; Από την τεχνολογική επανάσταση μέχρι και μια πανδημία που την ανάγκασε να αλλάξει τον τρόπο ζωής της;

Τα χρώματα για το 2022, λοιπόν, κοιτάνε το μέλλον με οπτιμισμό και ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο. Αυτό αντικατοπτρίζεται στις αποχρώσεις που κυριάρχησαν στις Spring 2022 συλλογές, αλλά και τα χρώματα που είδαμε να «παίζουν» στις πασαρέλες.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ακυρώνουμε τις διαχρονικές αξίες των nudes και των ουδέτερων αποχρώσεων, τα It χρώματα για το 2022 φέρνουν έναν αέρα ανανέωσης στις εμφανίσεις, άρα και τη διάθεσή μας.

Τα χρώματα που θα φορέσουμε το 2022

Το ποσοστό θετικότητας όσον αφορά τα χρώματα του 2022, είναι υψηλό. Οι σχεδιαστές μάς παροτρύνουν να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητά μας με περισσότερη θετικότητα, παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες.

Αυτό έχει αντίκτυπο και στις τάσεις των χρωμάτων της χρονιάς, οι οποίες εκτός του ότι είναι υπέρ του οπτιμισμού, περνάνε και άλλα θετικά μηνύματα. Προσπαθώντας να είναι πιο diverse, inclusive, αλλά και πιο eco-friendly, υπό μια έννοια, τα χρώματα που θα φορεθούν το 2022 «κρύβουν» σημαντικά μηνύματα.

Με την άνοδο του κινήματος του Black Lives Matter, την Άνοιξη του 2020, τις εικόνες δυστοπίας που είδαμε την ίδια χρονιά, λόγω της έξαρσης της πανδημίας, της κρίσης της κλιματικής αλλαγής που εξελίσσεται ραγδαία, όλες αυτές οι πρωτόγνωρες συνθήκες, έχουν φέρει τους δημιουργούς αντιμέτωπους με ένα δίλημμα: αντιμετωπίζω το μέλλον με αισιοδοξία ή ανταποκρίνομαι στη ματαιότητα του σήμερα; Η μόδα υποτίθεται ότι στοχεύει στο να μας ηρεμεί και να μας διασκεδάζει, και αυτό φαίνεται να κάνουν οι περισσότεροι σχεδιαστές. Το αποτέλεσμα, τελικά, μιλάει από μόνο του. Όταν τα χρώματα για το 2022 αντιμετωπίζονται με αισιοδοξία, τότε ο ρόλος της μόδας γίνεται ακόμα πιο ισχυρός.

Μπορεί, λοιπόν, η χρονιά να μην ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές, η μόδα όμως, μάς φροντίζει και μέσα από τα χρώματα του 2022, μάς καθησυχάζει και μάς διαβεβαιώνει ότι όλα θα πάνε καλά. Και ξέρεις κάτι; Όλα θα πάνε καλά.

Very peri

Valentino Couture Fall 2021 / Imaxtree
Valentino Couture Fall 2021

Η Pantone, τον Δεκέμβριο του 2021, ανακοίνωσε το Very Peri ως το χρώμα της χρονιάς. Θέλοντας να αποδώσει αισιοδοξία, το χρώμα της χρονιάς για το 2022 συμβολίζει δυναμισμό και δημιουργικότητα. Κάτι ανάμεσα σε μια μωβ και μπλε απόχρωση, η απόδοσή του Very Peri στη μόδα, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Είναι αρκετά fashionable, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και ως «ενδιάμεσο» χρώμα.

Kelly green

Bottega Veneta Spring 2022 / Imaxtree
Bottega Veneta Spring 2022

Ο Daniel Lee, πρώην creative director του οίκου Bottega Veneta μάς πρωτοσύστησε την εντυπωσιακή απόχρωση του Kelly Green. Κάτι ανάμεσα σε ένα neon και βαθύ πράσινο χρώμα, το Kelly Green είναι από τα It χρώματα για το 2022. Είναι «πλούσιο», είναι τολμηρό ενώ έχει κάτι το γήινο. Πράγμα που σημαίνει ότι θα ταιριάξει τέλεια με τις καφέ και nude αποχρώσεις της γκαρνταρόμπας μας.

Bright yellow

Jason Wu Spring 2022 / Imaxtree
Jason Wu Spring 2022

Το έντονο κίτρινο aka hot yellow είναι ένας τρόπος να υποδεχτούμε το φως στη ζωή μας. Με μια μεταφορική έννοια κυρίως, ίσως και με μια λίγο πιο κυριολεκτική, αν σκεφτείς ότι μιμείται το χρώμα του ήλιου. Από τα πιο «δύσκολα» χρώματα του 2022, γιατί πολλοί δυσκολεύονται να το συνδυάσουνε με άλλες αποχρώσεις. Αν όμως το αντιμετωπίσεις ως «ενδιάμεσο» χρώμα ή όπως μια γήινη απόχρωση, θα δεις ότι μπορεί να συμπληρώσει φανταστικά τις εμφανίσεις σου. Και μην ξεχνάς, τα «θαύματα» που θα κάνει στη διάθεσή σου, όταν το φοράς.

Fun Orange

Proenza Schouler Spring 2022 / Imaxtree
Proenza Schouler Spring 2022

Ένα αγαπημένο χρώμα και μια απόχρωση που φοριέται αρκετά τα τελευταία χρόνια. Το έντονο πορτοκαλί, από τις πιο βαθιές τονικότητες μέχρι τις πιο neon, είναι από τις μεγαλύτερες τάσεις στα χρώματα της χρονιάς. Είναι ένα χρώμα που δεν περνάει απαρατήρητο, που σημαίνει ότι θα κάνει τις εμφανίσεις σου πιο εντυπωσιακές. Παράλληλα όμως, μπορεί να συνοδεύσει επαρκώς δυο άλλες έντονες αποχρώσεις ή να «σταθεί» ως «ενδιάμεσο» χρώμα, ανάμεσα σε δυο (ή παραπάνω) ουδέτερες. Με λίγα λόγια, το πορτοκαλί είναι ένα χρώμα που σε προκαλεί να πειραματιστείς με τις εμφανίσεις σου.