FASHION TIPS
SPONSORED

Τα μυστικά για μια τέλεια οργανωμένη ντουλάπα

Κατά γενική ομολογία, η οργάνωση της ντουλάπας είναι μια βαρετή διαδικασία. Δεν ξέρω, λοιπόν, γιατί εμένα αρέσει τόσο πολύ. Για να καταλάβεις, κάθε έξι μήνες (μπορεί και συχνότερα), κάθε φορά που αλλάζουμε σεζόν δηλαδή, αφιερώνω μια μέρα σ’ αυτό: στην οργάνωση της ντουλάπας μου. Κάνω το γνωστό «κατέβασμα» των καλοκαιρινών ή χειμωνιάτικων ρούχων, ανάλογα με την εποχή.

Τώρα, λοιπόν, είναι η κατάλληλη στιγμή για την οργάνωση της ντουλάπας. Αρχίζει να πέφτει σιγά-σιγά η θερμοκρασία, όποτε αυτή είναι η τέλεια περίοδος γι’ αυτή τη διαδικασία. Αυτή που για πολλούς είναι «αγγαρεία», για εμένα μου προκαλεί ευχαρίστηση. Ξέρεις γιατί νομίζω ότι συμβαίνει αυτό; Γιατί με την οργάνωση της ντουλάπας, νιώθω ότι έχω τον έλεγχο του στιλ μου. Στα μάτια μου, μια καλά οργανωμένη ντουλάπα συνεπάγεται και καλά «οργανωμένα» οutfits.

Όσο καλύτερα οργανώσεις την ντουλάπα σου, τόσο πιο εύκολα θα βρίσκεις (και θα βλέπεις) τα ρούχα σου και τι υπάρχει σ’ αυτή. Άρα θα συνθέτεις πιο εύκολα και γρήγορα τα looks της ημέρας.

Πώς να κάνεις την οργάνωση της ντουλάπας πιο ευχάριστη

Η οργάνωση της ντουλάπας, λοιπόν, για εμένα είναι τελετουργικό. Όλα τα χρόνια της ενήλικης ζωής μου που κάνω αυτή τη διαδικασία έχω μάθει πολλά. Έχω κάνει λάθη -τα οποία ξέρω πλέον να αποφεύγω. Έχω βρει όμως και όλα τα μυστικά για μια τέλεια οργανωμένη ντουλάπα. Φέτος, αυτή η διαδικασία έγινε ακόμα πιο ευχάριστη. Όσο, λοιπόν, τακτοποιούσα και οργάνωνα τα ρούχα της ντουλάπας μου, προετοιμάζοντας την για τον χειμώνα, χτύπησε το κουδούνι και παρέλαβα ένα μυστήριο κουτί. Στην πραγματικότητά όμως ήταν το καλύτερο δώρο που έφτασε στα χέρια μου την κατάλληλη στιγμή. Έλαβα, λοιπόν, ένα μαύρο κουτί με μια όμορφη χρυσή κορδέλα. Ήταν ένα flower box από την Cajoline! Όταν το άνοιξα, είδα ότι είχε μέσα ένα μαλακτικό ρούχων με τα αγαπημένα μου αρώματα.

24 Media / Ειρήνη Καραγιάννη

Το συμπυκνωμένο μαλακτικό της Cajoline από την Collection Perfume εµπνέεται από διάσηµους οίκους αρωµάτων και από τις τελευταίες τάσεις της αρωµατοποιίας. Τα νέα αρώµατα έχουν µεγάλη διάρκεια. και τα ρούχα θα µυρίζουν όπως το άρωµά σου. Στο flower box, λοιπόν, βρήκα το “Nectar Divin” ένα συμπυκνωμένο μαλακτικό ρούχων που είχε όλες τις αγαπημένες μου μυρωδιές. Το φρουτώδες άρωμα του “Nectar Divin” είναι ένα µείγµα από αρωµατικά λευκά λουλούδια, εσπεριδοειδή, βότανα και ζεστές, πικάντικες νότες από κεχριµπάρι και musk. Με απλά λόγια, μυρίζει απλά εκπληκτικά. «Ξύπνησε» όλες τις αναμνήσεις μου από τις βόλτες στους μοσχοβολιστούς κάμπους της Χίου, με τα εσπεριδοειδή.

24 Media / Ειρήνη Καραγιάννη

Αμέσως, η διαδικασία της οργάνωσης της ντουλάπας έγινε πιο ευχάριστη -και πιο μυρωδάτη. Έβαλα τα ρούχα στο πλυντήριο και μαζί με το απορρυπαντικό και πρόσθεσα το μοσχοβολιστό συμπυκνωμένο μαλακτικό ρούχων της Cajoline. Μόλις τέλειωσα με το πλύσιμο, ξεκίνησα με την οργάνωση της ντουλάπας. Ένα θα σου πω. Τα ρούχα μου μύριζαν φανταστικά. Οι μυρωδιές από το κεχριμπάρι και τα εσπεριδοειδή «γέμισα» τον χώρο. Με τις ωραίες αυτές μυρωδιές, πήρα τα πάνω μου. Έβαλα δυνατά μουσική και ακολούθησα τα 3 βήματα που ακολουθώ πάντα όταν φτιάχνω την ντουλάπα μου. Είναι τα μυστικά που έχω ανακαλύψει ανά τα χρόνια και που με βοηθούν να τακτοποιήσω άψογα τα ρούχα μου. Έτσι, η διαδικασία αυτή έγινε για ακόμη μια φορά εύκολα και γρήγορα ενώ με τη βοήθεια του “Nectar Divin” της Cajoline από την Collection Perfume ακόμη πιο ευχάριστη και μυρωδάτη. Παρακάτω, τα 3 βήματα για την τέλεια οργανωμένη ντουλάπα.

#1. Βγάλε τα όλα έξω

Αρχικά, βγάλε έξω όλα τα ρούχα της ντουλάπας σου. Έτσι, μπορείς να δεις τον όγκο και τι υπάρχει μέσα σ’ αυτή. Αφού τα βγάλεις όλα έξω, τότε χώρισέ τα σε κατηγορίες. Ανά είδος. Ανά χρώμα κτλ. Όπως σε βολεύει. Επίσης, έτσι μπορείς να κάνεις παράλληλα και ένα ξεκαθάρισμα για τα ρούχα που θα κρατήσεις και αυτά που θα δώσεις ή θα ανακυκλώσεις. Ρούχα που δεν έχεις φορέσει πάνω από ένα χρόνο, που δεν σου χωράνε ή που είναι ταλαιπωρημένα και δεν μπορείς να μεταποιήσεις, δεν έχουν χώρο στην ντουλάπα σου.

#2. Σωστή αποθήκευση

Αφού έχεις μια πιο ξεκάθαρη εικόνα της γκαρνταρόμπας σου, και αφού τα έχεις πλύνεις με το αγαπημένο σου μαλακτικό ρούχων (εμένα το νέο αγαπημένο μου είναι το “Nectar Divin” της Cajoline από την Collection Perfume), ήρθε η ώρα να τα τοποθετήσεις στην ντουλάπα. Για «κερδίσεις» λίγο (ή αρκετό) χώρο στην αποθήκευση των ρούχων σου, το μυστικό είναι να τα σιδερώσεις. Από τα t-shirts, τα τζιν μέχρι και τα πιο χοντρά πουλοβεράκια, σιδερώνοντας τα θα κερδίσεις χώρο στην ντουλάπα. Έπειτα, θα είναι τακτοποιημένα όταν τα βάλεις στην ντουλάπα, πράγμα που θα σε βοηθήσει να έχεις καλύτερη εικόνα των ρούχων σου.

Κάτι που θα σε βοηθήσει αρκετά στην αποθήκευση των ρούχων είναι οι ταμπέλες. Μπορείς να βάλεις τα καλοκαιρινά σου σε ειδικά κουτιά αποθήκευσης ρούχων και να τοποθετήσεις ταμπέλες γράφοντας το περιεχόμενο τους. Έτσι, όταν τα ξαναχρησιμοποιήσεις θα ξέρεις τι περιέχει το κάθε κουτί.

#3. Η οργάνωση των ρούχων

Τελευταίο βήμα και αρκετά σημαντικό: η τοποθέτηση και οργάνωση της ντουλάπας. Αφού έχεις ξεκαθαρίσει τα ρούχα που θα βάλεις στην ντουλάπα, σειρά έχει ο τρόπος που θα τα βάλεις. Προσωπικά, με βοηθάει πολύ να τα χωρίζω σε κατηγορίες. Για παράδειγμα, τα τοποθετώ με βάση το είδος, ξεκινώντας από τα πιο χοντρά στα πιο ελαφριά ρούχα και υφάσματα. Αυτό σημαίνει ότι φορέματα, πουκάμισα ή παντελόνια πάνε στο μπροστινό μέρος της ντουλάπας καταλήγοντας με τα jackets και πανωφόρια στο τέλος. Φυσικά, μπορείς να οργανώσεις τα ρούχα σου όπως σε βολεύει εσένα καλύτερα: ανάλογα με το ύφασμα, το χρώμα κ.ο.κ. Βρες, λοιπόν, ένα σύστημα που είναι λειτουργικό για εσένα.

Σε τι θα σε βοηθήσει αυτό το σύστημα; Χωρίζοντας τα ρούχα σου σε κατηγορίες, θα σε βοηθήσει να έχεις μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του τι έχεις. Κάθε φορά που θέλεις να ετοιμαστείς, θα ξέρεις από που να ξεκινήσεις και που να ψάξεις. Με τον τρόπο αυτό, θα κερδίζεις χρόνο κάθε φορά που θα θέλεις να δημιουργείς τα outfits της ημέρας.