FASHION NEWS

Τα μαντήλια με ελληνική υπογραφή που γεμίζουν δύναμη τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού

Μαρία Σαλταούρα, Aura Photography

Δεν ξέρω πώς μπορεί να νιώθει μια γυναίκα, τη στιγμή που λαμβάνει τα νέα της διάγνωσής της με καρκίνο. Η πιο κοντινή εμπειρία μου είναι αυτή των γονιών μου και αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να μπεις στο κλίμα αυτής της ασθένειας. Το «κακό», όπως το έλεγαν οι παλιοί και που ακόμα και σήμερα, η νέα γενιά, φοβάται να πει με τ’ όνομά της.

Το μόνο με το οποίο μπορώ να ταυτιστώ όμως, είναι η δύναμη που σου δίνουν κάποια ρούχα. Στις στιγμές απώλειας στη ζωή μου, ακόμα κι αν μπορεί να ακούγεται σαχλό, ένα ρούχο, ένα αξεσουάρ, μου υπενθύμιζε πάντα ποια είμαι. Ή στην περίπτωση της συλλογής με ελληνική υπογραφή Zografos x Alma Zois, βλέπεις ότι δεν είσαι μόνο «ένα» πράγμα. Δεν είσαι μόνο μια καρκινοπαθής. Είσαι μια γυναίκα. Μια δυνατή γυναίκα. Αυτό νομίζω ότι είναι και το μήνυμα και το νόημα αυτής της συνεργασίας. Μιας συνεργασίας που μας υπενθυμίζει τον αντίκτυπο που έχουν τα ρούχα και τα αξεσουάρ στη ζωή μας.

Όσον αφορά τη συνεργασία Zografos x Alma Zois, λοιπόν, συνέβη -αυτό ακριβώς. Δηλαδή, αν χρειάζεσαι μια επιβεβαίωση ότι η μόδα ασκεί επιρροή στη διάθεσή μας, στο ποιες-ποι@ είμαστε, αρκεί να δεις αυτή τη συλλογή.

Zografos x Alma Zois: Η συνεργασία που επιβεβαιώνει τη σημαντικότητα των αξεσουάρ στην καθημερινότητά μας

Όλα ξεκίνησαν όταν στο Instagram του brand Zografos, γυναίκες με καρκίνο του μαστού, άρχισαν να στέλνουν αμέτρητα, ευχαριστήρια μηνύματα. Γράφουν πόση αυτοπεποίθηση νιώθουν, φορώντας τα μαντήλια του brand στο κεφάλι. Εκφράζουν την αγάπη τους και τον ενθουσιασμό τους για τα μαντήλια, τα οποία δίνουν στις γυναίκες αυτές, τη δύναμη που χρειάζονται για να προχωρήσουν μπροστά και να αντιμετωπίσουν με πυγμή αυτή την ασθένεια.

Μαρία Σαλταούρα, Aura Photography

Κάπως έτσι προέκυψε και η συνεργασία, Zografos x Alma Zois. Η Έλενα Ζωγράφου, δημιουργός του brand, άδραξε την ευκαιρία και αποφάσισε να κάνει κάτι, με σκοπό να βοηθήσει τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού. Έτσι, ξεκίνησε και η συνεργασία της με το Άλμα Ζωής, το πανελλήνιο, μη κερδοσκοπικό σωματείο γυναικών με καρκίνο του μαστού. Μέσα από αυτή τη συνεργασία προέκυψε και μια νέα συλλογή με μαντήλια. Η Zografos x Alma Zois συλλογή, περιλαμβάνει τέσσερις θεματικές, με πρωταγωνιστές τέσσερα διαφορετικά λουλούδια και τέσσερις διαφορετικές εποχές του χρόνου. Ο στόχος όμως είναι ένας: η ενίσχυση του οργανισμού. Γι’ αυτό και το 30% των εσόδων πάνε στο σωματείο, ενώ υπάρχει η δυνατότητα απευθείας δωρεάς των προϊόντων στο Άλμα Ζωής ή να χαριστούν τα μαντήλια απευθείας σε μια γυναίκα.

Μαρία Σαλταούρα, Aura Photography

Η έμπνευση της συλλογής

Η έμπνευση για τη συλλογή Zografos x Alma Zois, προέρχεται από την περίοδο ανάρρωσης ή επούλωσης ενός τραύματος που αποτελείται από τέσσερις φάσεις. Οι «φάσεις» αυτές στην περίπτωση αυτή, «μεταφράζονται» μέσα από τέσσερις εποχές του χρόνου. Με πιο απλά λόγια, το project εμπνέεται από τα στάδια της θεραπείας που είναι απαραίτητα για να ολοκληρωθεί ένας κύκλος. Αυτά ενσωματώνονται στη συλλογή, με τέσσερα μεταξωτά μαντήλια και τέσσερα τουρμπάνια. Μια σειρά αφιερωμένη στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο, ολοκληρώνοντας τη μια φάση μετά την άλλη, με σθένος και αγάπη για ζωή.

Μαρία Σαλταούρα, Aura Photography

Η σχεδιάστρια του brand, εμπνέεται από τον συμβολισμό τεσσάρων λουλουδιών και δημιουργεί τέσσερα σχέδια, το καθένα αφιερωμένο σε κάθε εποχή του χρόνου. Η ευγνωμοσύνη, η χάρη και η αφθονία αποτυπώνονται μοναδικά στο μεταξωτό μαντήλι της Άνοιξης Hortensia. Ο ηλίανθος, το όνομα του οποίου προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις «ήλιος» και «άνθος», πρωταγωνιστεί στο μαντήλι του Καλοκαιριού Helianthus. Ο ήλιος συμβολίζει τη θετική ενέργεια και δύναμη. Έπειτα, οι καμέλιες στο μαντήλι του Φθινοπώρου Camellia, αντιπροσωπεύουν τη μακροχρόνια αφοσίωση. Και τέλος, οι τουλίπες στο μαντήλι του χειμώνα Tulip, ολοκληρώνουν τη συλλογή με τον πιο θετικό τρόπο καθώς ο συμβολισμός τους είναι εκείνος της αναγέννησης.

Μαρία Σαλταούρα, Aura Photography

Αυτές είναι οι τέσσερις αξίες που βοηθούν μια γυναίκα με καρκίνο του μαστού να πάει μπροστά. Αυτά τα στοιχεία εκφράζουν και την καμπάνια της συλλογής Zografos x Alma Zois, στην οποία πρωταγωνιστεί η Ραφαέλα Πιτσίκαλη. «Μπόρα είναι θα περάσει», σχολιάζει σχετικά και εμπνέει. Ένα μόττο-στάση ζωής.

Credits

Role Model: Ραφαέλα Πιτσίκαλη

Φωτογράφος: Μαρία Σαλταούρα, Aura Photography

Set Designer: Κατερίνα Παπαποστόλου