FASHION TRENDS

Τα ενσωματωμένα G-strings σε ρούχα είναι η πιο «αντισυμβατική» τάση της χρονιάς

ImaxTree

Αν είσαι της γενιάς μου (στα 30something δηλαδή) και φαν του MTV (τότε που ήταν all about the music), τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις χορέψει έστω και μια φορά, στο απόλυτο anthem των 2000s. To “Thong Song” του Sisqó.

Καταλαβαίνεις τη μεταβατική περίοδο που περνούσε η κοινωνία, και η μόδα, τότε, όταν ένα τεράστιο μέρος του δυτικού κόσμου, ήξερε απ’ έξω κι ανακατωτά τα λόγια του εν λόγω τραγουδιού. Ένα τραγούδι για τα G-strings. Ω, ναι, οι στίχοι “Let me see that song”, ήταν λόγια που έχω ξεστομίσει κι εγώ η ίδια και πολύς ακόμη κόσμος της γενιάς μου.

Αλλά για να βγει ένα τέτοιο τραγούδι, σήμαινε ότι τα G-strings ήταν ήδη hit. Ότι ήταν ήδη μέρος της μόδας και μια από τις μεγαλύτερες τάσεις των 2000s. Γιατί ποιος μπορεί να ξεχάσει γυναίκες, όπως την Paris Hilton, να φορούν χαμηλόμεσα τζιν παντελόνια τα οποία έφταναν τόσο χαμηλά στη μέση ώστε να φαίνεται το εσώρουχό τους; Και όχι ένα όποιο-κι-όποιο εσώρουχο. Ήταν ένα “thong” aka στρινγκ εσώρουχο. Η τάση αυτή ήταν το αντίστοιχο μποξεράκι που «ξεπεταγόταν» με τον ίδιο απροκάλυπτο τρόπο από τα φαρδιά τζιν παντελόνια των ανδρών στα 90s. Όπως είπαμε, τα 2000s, ήταν μια μεταβατική περίοδος για τη μόδα.

Αλλά για το σήμερα πώς το δικαιολογούμε; Γιατί τα G-strings, μαζί με πολλές ακόμη τάσεις από τη μόδα των ’00s, κάνουν δυναμικό comeback. Για την ακρίβεια το έχουν κάνει, ώστε να βλέπουμε την τάση αυτή να κυριαρχεί στις πασαρέλες και να υιοθετείται ήδη από πολλές γυναίκες. Μπορεί η τάση των G-strings να είναι μια «αντισυμβατική», θα έλεγε κανείς, αλλά υπάρχει τελικά κάτι που να μας σοκάρει στην πραγματικότητα; Δηλαδή, το γεγονός ότι έχει μια σέξι και edgy πλευρά, είναι τελικά shocking, εν έτει 2021, που, λίγο-πολύ, τα έχουμε δει όλα στη μόδα; Ίσως όχι, αλλά αυτό δεν μας σταματάει από το να μας κεντρίζει το ενδιαφέρον.

H τάση των ενσωματωμένων G-strings στα ρούχα, όπως την είδαμε στις πασαρέλες

Μπορεί γυναίκες, όπως η Paris Hilton, να ενέπνευσαν τη νέα αυτή τάση, αλλά η νέα εκδοχή της διαφέρει κάπως από την original. Οι designers, πήραν την αρχική ιδέα του να φαίνεται το G-string μέσα από τα ρούχα μας και πρόσφεραν μια πιο high-end αισθητική στο trend αυτό. Κάπως έτσι, bottoms, από παντελόνια αλλά και φούστες αλλά και φορέματα με cut-outs περιλαμβάνουν ένα ενσωματωμένο G-string ή απλά το κόψιμό τους είναι τέτοιο, ώστε να θυμίζει το εσώρουχο αυτό.

Στις Spring/Summer 2021 συλλογές, είδαμε αρκετά το στοιχείο αυτό σε ρούχα, κάνοντας έτσι τα ενσωματωμένα G-strings από τις αγαπημένες τάσεις πολλών. Σίγουρα δεν είναι μια τάση για όλους, αλλά μια που έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις.

Πειράζει που μας αρέσει λίγο;

Μπορεί να φταίει το γεγονός ότι έχουμε περάσει τον τελευταίο χρόνο φορώντας, ως επί το πλείστον, loungewear και φαρδιά άνετα ρούχα, αλλά η ιδέα αυτή της τάσης μας προκαλεί το ενδιαφέρον. Μπορεί να μην πρόκειται για την πιο πρακτική τάση, αντιθέτως, αλλά υπάρχει κάτι το συναρπαστικό στα ενσωματωμένα G-strings σε ρούχα.

Και πάλι, μπορεί να φταίει το γεγονός ότι μας έχει λείπει η αίσθηση του σκοπού από το στιλ μας. Αυτή μας έδινε το έναυσμα (και τελικά την έμπνευση και τη διάθεση) για να ντυθούμε για το γραφείο. Ή για μια βόλτα στην πόλη ή τα μαγαζιά, χωρίς μάσκα. Ή απλά όταν ντυνόμασταν για να βγούμε έξω για ένα ποτό.

Όσο όμορφα και stylish είναι τα loungewear και τα κλασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας (θα τα φοράμε πάντα), μας έχει λείψει ο ενδυματολογικός πειραματισμός. Και ίσως με αυτή την τάση να πειραματιζόμασταν. Ειδικά, όταν οίκοι σαν τον Versace παρουσιάζουν μια πιο διακριτική εκδοχή του trend αυτού. Υπάρχει δηλαδή, η ψευδαίσθηση ότι φοράς ένα G-string το οποίο ξεπροβάλλει από το ρούχο σου, χωρίς να το φοράς.

Όπως και να έχει, πολλές γυναίκες, από celebrity προσωπικότητες, όπως την Dua Lipa και την Kim Kardashian, μέχρι και fashion influencers, φαίνεται να την υιοθετούν ήδη. Σε κάποιες περιπτώσεις, το αποτέλεσμα είναι αρκετά ιδιαίτερο ώστε να μας προκαλεί το ενδιαφέρον ενδυματολογικά. Αυτό και μόνο αρκεί, προς το παρόν.

Versace Spring 2021 / ImaxTree
Versace Spring 2021

 

Givenchy Spring 2021 / ImaxTree
Givenchy Spring 2021
Dion Lee Spring 2021 / ImaxTree
Dion Lee Spring 2021
Maximilian Spring 2021 / ImaxTree
Maximilian Spring 2021