FASHION NEWS

Τα 5 καλύτερα εξώφυλλα περιοδικών μόδας του Απριλίου

Unsplash Charisse Kenion

Άλλος ένα μήνας, άλλο ένα γυαλιστερό εξώφυλλο περιοδικού μόδας. Αυτό θα λέγαμε αν διανύαμε έναν Μάρτιο, χωρίς πανδημίες, χωρίς καραντίνες, χωρίς καθολικές απαγορεύσεις. Τα εκατοντάδες κρούσματα του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο, έχουν «παγώσει» τον τρόπο ζωής μας, την καθημερινότητά μας. Πέρα από τους τραγικούς θανάτους λόγω του ιού, η πανδημία έχει επηρεάσει διάφορες επιχειρήσεις μόδας, συμπεριλαμβανομένων των εκδοτικών οίκων. Κάποια περιοδικά μόδας έχουν αναστείλει τις μελλοντικές κυκλοφορίες τους, κάποια, όπως η Vogue Paris, διαθέτουν τα τεύχη τους online χωρίς χρέωση και οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι. Παρ’ όλη την όχι και τόσο ελπιδοφόρα εισαγωγή μου, ο σκοπός του άρθρου δεν είναι να σε «μαυρίσω». Αντιθέτως, θα ήθελα να ξεχαστείς, να εμπνευστείς, να χαζέψεις κάτι όμορφο. Εξού και τα εξώφυλλα περιοδικών που πρόκειται να δεις παρακάτω

Τα τεύχη Απριλίου κυκλοφορούν και τα εξώφυλλά τους αξίζουν την προσοχή σου

Τα περιοδικά μόδας δουλεύουν ως εξής: με μερικούς μήνες διαφορά. Λόγω του ότι προβλέπουν τις τάσεις της μόδας, και της δουλειάς και οργάνωσης που χρειάζεται για να στηθεί ένα περιοδικό, δουλεύουν μερικούς μήνες πριν την κυκλοφορία τους. Αυτό σημαίνει ότι τα τεύχη Απριλίου, έχουν ήδη προγραμματιστεί, ενώ κάποια έχουν ήδη εκτυπωθεί. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να απολαύσουμε τα ευφάνταστα και τόσο glamorous εξώφυλλα περιοδικών του Απριλίου, ακόμη κι αν η τρέχουσα κοινωνική κατάσταση παγκοσμίως, έχει ως έχει. Λόγω κατάστασης, πάντως, πολλοί εκδοτικοί οίκοι, προσφέρουν τα απριλιάτικα τεύχη τους online, για όποιον θέλει να τα αγοράσει.

Τα εξώφυλλα περιοδικών για τον Απρίλη

Όπως είπαμε, τα τεύχη Απριλίου έχουν στηθεί μήνες πριν, οπότε δεν θα δεις κάποια αναφορά στην πανδημία. Παρ’ όλα αυτά, θα δεις (και θα θυμηθείς) τα διάφορα σημαντικά ζητήματα που μας απασχολούσαν, προ πανδημίας. Όπως τη διαφορετικότητα στη μόδα, τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η γυναικεία ομορφιά αλλά και την προβολή προσώπων που εμπνέουν. Υπάρχουν, λοιπόν, τέτοιες περιπτώσεις στα παρακάτω εξώφυλλα περιοδικών. Φυσικά, υπάρχουν και τα πιο “fashion” εξώφυλλα περιοδικών, όπως το Holiday, που καλύπτουν το πιο «φασιονίστικο» κομμάτι που πρέπει να έχουν.  Όλα όμως προσφέρουν το ίδιο: έμπνευση, λίγες στιγμές χαλάρωσης και το απόλυτο χάζι γι’αυτές τις μέρες που είμαστε κλεισμένες στο σπίτι.

Vogue Paris

Φωτογράφος: Lachlan Bailey

Styling: Emmanuelle Alt

Με κεντρικό πρόσωπο την Marie Cottilard, το τεύχος Απριλίου της γαλλικής Vogue, έχει όλα τα καλά. Ένα αγαπητό πρόσωπο που εμπνέει και που δεν βλέπουμε συχνά σε εξώφυλλα περιοδικών. Το τεύχος γιορτάζει την Cottilard, αλλά και τον Jean Paul Gaultier, ο οποίος πρόσφατα αποσύρθηκε από τον ομώνυμο οίκο του.

Harper’s Bazaar UK

Φωτογράφος: Richard Phibbs

Styling: Leith Clark

Ένα φρέσκο πρόσωπο, φιγουράρει στο εξώφυλλου του Harper’s Bazaar UK. H Gugu Mbatha-Raw είναι από τις νέες ηθοποιούς/πρότυπα που αξίζουν αναγνώριση. Ακτιβίστρια και φεμινίστρια, η Mbatha-Raw στο εξώφυλλο είναι δυναμική, στωική και πανέμορφη.

Holiday

Φωτογράφοι: Inez & Vinoodh

Styling: Alex White

Για το ανοιξιάτικο τεύχος του Holiday Magazine, οι υπεύθυνοι επέλεξαν το topmodel Kendall Jenner. Όσο κι αν θέλουμε να βλέπουμε νέα, φρέσκα πρόσωπα στα εξώφυλλα περιοδικών, αυτό είναι ένα που δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο. Αν και κάνει focus στην ομορφιά και συγκεκριμένα στο μακιγιάζ της Kendall, το ρετρό ύφους εξώφυλλο είναι εντυπωσιακό. Το περιοδικό έχει ένα αριθμό από διάφορα snaps του μοντέλου στο εξώφυλλο αλλά και εντός περιοδικού, τα οποία φανταζόμαστε θα είναι σίγουρα ενδιαφέροντα. Τα έχουν τραβήξει οι Inez & Vinoodh, οπότε η επιτυχία είναι βέβαιη.

Vogue US

Φωτογράφος: Tyler Mitchell

Styling: Camilla Nickerson

Ένα αρκετά diverse εξώφυλλο, παρουσιάζει για τον Απρίλιο η αμερικάνικη Vogue. Οι editor-in-chiefs της Vogue ψήφισαν τα αγαπημένα τους μοντέλα απ’ όλο τον κόσμο και το αποτέλεσμα ήταν ένα τεύχος που γιορτάζει τη διαφορετικότητα. Με 12 διαφορετικά εξώφυλλα και 12 διαφορετικά μοντέλα όλων των εθνικοτήτων και sizes (ανάμεσά τους και η Ελληνοολλανδέζα Ros Georgiou), το εξώφυλλο αποτελεί έμπνευση.

Paper

Φωτογράφος: Frederik Heyman

Styling: Sandra Amador, Tom Eerebout

Σε ένα άκρως καλλιτεχνικό εξώφυλλο, η Lady Gaga ποζάρει γυμνή στο νέο τεύχος του Paper. Οι φουτουριστικές εικόνες δείχνουν μια Gaga, μισή άνθρωπο, μισή ρομπότ να βρίσκεται κλεισμένη σε ένα γυάλινο κουτί, ενώ την φωτογραφίζουν παπαράτσι. Θέλοντας να τονίσουν ότι η ζωή της τραγουδίστριας παρακολουθείται συνέχεια, οι υπεύθυνοι του περιοδικού δημιούργησαν ένα εξώφυλλο/έργο τέχνης.