FASHION TRENDS

Quiet luxury: Τα items που χρειάζεσαι για να υιοθετήσεις την It τάση της σεζόν

Launchmetrics Spotlight

Το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, σε ό,τι αφορά το ντύσιμο ή τη ζωή μας, συνήθως λειτουργεί καθαρτικά. Είναι ο μήνας που αναλογιζόμαστε τι θα θέλαμε να αλλάξουμε στη ζωή (ή το στιλ μας) και που συνηθίζουμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω από το glitz & glam των γιορτών. Όσον αφορά το ντύσιμό μας, υπάρχει μια τάση που εφαρμόζει απόλυτα στην πιο μινιμαλιστική προσέγγιση που πολλοί επιλέγουμε για την αρχή της χρονιάς: το quiet luxury.

Αν και το quiet luxury προϋπάρχει στη μόδα μέσω του μινιμαλισμού, από το καλοκαίρι κι έπειτα χρησιμοποιούμε τον όρο για να μιλήσουμε για το style που βασίζεται στα εξής: απλές γραμμές στα ρούχα, όχι λογότυπα και απλό styling.

Το quiet luxury, λοιπόν, που στηρίζεται στα βασικά θεμέλια του μινιμαλισμού, είναι μια τάση που είδαμε να κάνει την παρουσία της αισθητή στις Fall/Winter 2023/2024 συλλογές και που οι Spring 2024 συνεχίζουν να αναδεικνύουν, επιβεβαιώνοντας την τεράστια επιρροή της στη μόδα. Η τάση αυτή, λοιπόν, που προβλέπεται ότι θα συνεχίσει να έχει την ίδια επιδραστικότητα στις εμφανίσεις μας, όσο είχε και τις προηγούμενες 2 σεζόν και που εμπνέεται από τα δοξασμένα 90s, είναι ο τέλειος τρόπος για να υποδεχτείς τη νέα χρονιά. Είναι το clean cut, που μπορεί να ένιωσες ότι χρειαζόσουν για το 2024, όσον αφορά το ντύσιμό σου, και που φροντίζει στο να αναδείξει κάθε σου εμφάνιση μέσα από τη μοναδικότητα, που προσφέρουν τα ρούχα με απλή γραμμή και με εξαιρετικό design.

Το quiet luxury συνεχίζει να κυριαρχεί στις εμφανίσεις μας και το 2024

Τις τελευταίες σεζόν, έχει γίνει ξεκάθαρη η στροφή της μόδας προς την απλότητα και μέσα από τις συλλογές οίκων και σχεδιαστών όπως του Coperni, Jil Sander, The Row, Peter Do κ.ά., βλέπουμε ότι η τάση συνεχίζεται και τώρα τον χειμώνα, αλλά και την άνοιξη. Μέσα από τα προσεγμένα designs των επιδραστικότερων σχεδιαστών και brands, που απλουστεύουν το styling και δίνουν έμφαση στο σχέδιο και την κάθε λεπτομέρεια του ρούχου, δεν υπάρχει χώρος για λάθη. Όλα πρέπει να δείχνουν και να είναι άψογα και αυτή είναι η ευχή και κατάρα του quiet luxury.

(Α-Δ): Jil Sander Spring 2024, Peter Do Spring 2024 / Launchmetrics Spotlight
(Α-Δ): Jil Sander Spring 2024, Peter Do Spring 2024

Δεν είναι πάντα το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να συνθέσει κανείς ένα σύνολο με «λίγα και καλά», αλλά αυτό που στην ουσία μας μαθαίνει ο μινιμαλισμός ή αλλιώς το quiet luxury, είναι κάτι πολύ σημαντικό: «χτίσε» μια ολοκληρωμένη γκαρνταρόμπα. Αυτό που μας «λέει» η τάση αυτή, είναι η σημασία του να έχουμε στην ντουλάπα μας ρούχα και αξεσουάρ, που αποτελούν την «ραχοκοκαλιά» του στιλ μας. Κομμάτια στα οποία ξέρουμε ότι μπορούμε να βασιστούμε ανά πάσα στιγμή και που ανεξαρτήτως τάσεων, θα θεωρούνται πάντα της μόδας.

(A-Δ): Jil Sander Spring 2024, Altuzarra Spring 2024 / Launchmetrics Spotlight
(A-Δ): Jil Sander Spring 2024, Altuzarra Spring 2024

Το quiet luxury μάς υπενθυμίζει δε, το versatility κάποιων απ’ αυτών των απλών κομματιών. Όπως και το minimal style στα 90s, τιμά το αψεγάδιαστο design, αλλά και την τέλεια εφαρμογή που έχουν τα ρούχα πάνω μας, κάτι που εν τέλει, μάς βοηθάει να τα φοράμε ξανά και ξανά και με διαφορετικούς τρόπους.

(A-Δ): Coperni Spring 2024, Victoria Beckham Spring 2024 / Launchmetrics Spotlight
(A-Δ): Coperni Spring 2024, Victoria Beckham Spring 2024

Το quiet luxury, λοιπόν, ή ο μινιμαλισμός (πες το όπως θέλεις), έχει διάφορες μορφές: Μπορεί να είναι η χρωματική παλέτα που θα επιλέξει κανείς -που βασίζεται συνήθως σε ουδέτερες, γήινες ή θερμές αποχρώσεις. Μπορεί να είναι το απλό styling που θα επιλέξει, αλλά μπορεί να είναι και η μοναδικότητα στο design ενός ρούχου που μπορεί να μην έχει «πολλά-πολλά», αλλά αυτό να είναι αρκετό για να κάνει statement.

Είναι ένας εξαιρετικός και βιώσιμος τρόπος για να ανανεώσουμε το στιλ μας για τη νέα χρονιά και σε περίπτωση που χρειάζεσαι τα σωστά ρούχα και αξεσουάρ για να το καταφέρεις αυτό, παρακάτω θα βρεις όλα τα must-haves για μια ολοκληρωμένη, quiet αλλά luxury γκαρνταρόμπα.

Μποτάκια με χοντρό πάτο
SIMPLE-CARACTERS.GR/

Μποτάκια με χοντρό πάτο

Karl Lagerfeld
€290,00 €203,00
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Τσάντα ώμου καπιτονέ
ATTICADPS.GR

Τσάντα ώμου καπιτονέ

Ted Baker
195,00 € 156,00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ