ΜΟΔΑ

Πώς να κρατάς τα εσώρουχά σου σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με μία ειδικό

Όταν πρέπει να ψωνίσεις για εσώρουχα, μπορεί να γίνει λίγο δύσκολο να δώσεις παραπάνω χρήματα για μικρά, δαντελένια κομμάτια που οι περισσότεροι άνθρωποι (εκτός κι αν είναι τυχεροί, φυσικά) δεν θα δουν ποτέ. Κι ενώ μπορεί να κάνουν μια γυναίκα να νιώσει sexy και δυναμική, το να φροντίσεις τα εσώρουχα αυτά συνήθως είναι φασαρία η οποία δεν ενθαρρύνει ιδιαίτερα την αγορά τους.

Με την υψηλή τιμή αλλά και την έξτρα φροντίδα, είναι εύκολο να γίνεις το άτομο που απορρίπτει τα πολυτελή εσώρουχα εντελώς. Ωστόσο, μόλις τελειοποίησεις την τέχνη της φροντίδας ακόμα και για τα πιο δύσκολα δαντελένια εσώρουχα, θα αρχίσεις να το σκέφτεσαι δυο φορές. Στο υποσχόμαστε!

Άλλωστε, η Allison Beale, Marketing and Brand Director της εταιρείας εσωρούχων, Journelle, έχει τα καλύτερα tips για το καταφέρεις. Κρατώντας τις συμβουλές της, τα εσώρουχά σου μπορούν να κρατήσουν πολύ περισσότερο απ’ όσο νομίζεις. Δες πώς.

1. Μην πλένεις τα σουτιέν σου κάθε φορά που τα χρησιμοποιείς

CAN YOU EVEN c/o @ekparkinson

A photo posted by Journelle (@shopjournelle) on

Όπως και με τα μαλλιά σου, δεν χρειάζεται να το κάνεις κάθε μέρα. Σύμφωνα με τη Beale, “Aκούγεται λίγο ανθυγιεινό, αλλά τα σουτιέν δεν χρειάζεται να πλένονται μετά από κάθε χρήση. Το συχνό πλύσιμο μπορεί να καταστρέψει τα υλικά που προσφέρουν υποστήριξη και τη δομή του σουτιέν.”

2. Πλένε τα εσώρουχά σου στο χέρι

@leleloveleigh woke up like this (our Journelle Collection Dalia bra, obvi)

A photo posted by Journelle (@shopjournelle) on

Όταν πρέπει να πλύνεις τα σουτιέν σου, το οποίο η Beale προτείνει να είναι σε κάθε 6-7 χρήσεις, πλύνε τα στο χέρι. Απλά γέμισε τον νιπτήρα με χλιαρό νερό και μία κούπα με απορρυπαντικό σε σκόνη για ευαίσθητα υφάσματα και στριφογύρισε τα εσώρουχα μέσα. Μόλις τελειώσεις, στύψε ελαφρά το πολύ νερό και άφησε τα να στεγνώσουν σε επίπεδη επιφάνεια.

3. Ποτέ μην τα στεγνώνεις στο πλυντήριο

“Αν πρέπει να τα πλύνεις οπωσδήποτε στο πλυντήριο, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα στεγνώσεις στο στεγνωτήριο του πλυντήριο,” λέει η Beale.

4. Βάλε τα σουτιέν σου στο συρτάρι, το ένα μέσα στο άλλο

Αν έχεις ξεχωριστό χώρο για τα σουτιέν σου, τακτοποίησε τα έτσι ώστε το ένα να ‘αγκαλιάζει’ το άλλο. Αυτό αποτρέπει να το να καταστρέφονται τα cups όταν βρίσκονται το ένα πάνω απ’ το άλλο.

5. Κρέμασέ τα

The #journelleatelier is looking extra lovely today #everydaylovely

A photo posted by Journelle (@shopjournelle) on

Αν έχεις τη δυνατότητα, η Beale σε συμβουλεύει να κρεμάς τα ιδιαίτερα ντελικάτα εσώρουχα όπως μεταξωτά σουτιέν σου. Αν δεν μπορείς, κλείσε το κούμπωμα του σουτιέν και τοποθέτησέ το απλωμένο, έτσι ώστε να μην τσαλακωθούν τα μεταξωτά μέρη.