ΣΟΥΤΙΕΝ

Πώς να επιλέξεις το σωστό sports bra για τη γυμναστική

Είναι πολλές οι φορές που έχω ρίξει το φταίξιμο στην κακή επιλογή σουτιέν, τις ημέρες εκείνες που όλα μου πάνε στραβά. Πιστεύω ότι κάθε φορά που φοράω ένα σουτιέν που είτε δεν εφαρμόζει καλά, είτε δεν είναι άνετο ότι είναι ο λόγος για όλες τις αναποδιές που μου συμβαίνουν.

Διάβασε ακόμη: Τα καλύτερα σουτιέν για γυναίκες με μικρό στήθος

Αλήθεια το πιστεύω αυτό και θεωρώ ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να φοράμε σουτιέν (και ρούχα) που δεν στηρίζουν καλά το στήθος. Μικρό, μεσαίο ή μεγάλο το βάρος που «κουβαλάμε» καθημερινά είναι αρκετό για να μας κάνει να αισθανόμαστε κακοδιάθετες όταν δεν υπάρχει η σωστή στήριξη.

Το ίδιο ισχύει και το αθλητικό σουτιέν. Αυτό που φοράμε για να γυμναστούμε ίσως να είναι πιο σημαντικό να έχει το άψογο fit. Την ώρα που γυμνάζεσαι και τα «δίνεις» όλα κατά τη διάρκεια της άσκησης, είναι σημαντικό το στήθος σου να έχει τέλεια στήριξη αλλά και άνεση.

Αυτό που πρέπει να προσέχεις, λοιπόν, όταν αγοράζεις ένα sports bra είναι το κάτω μέρος του. Τα αθλητικά σουτιέν έχουν συνήθως μια ελαστική φάσα στο κάτω μέρος του και σε αυτό το σημείο είναι που παίζεται το debate του αν προσφέρει καλή στήριξη ή όχι.  Αν στο σημείο αυτό, δεν στηρίζεται καλά το στήθος, τότε ίσως το σουτιέν αυτό να μην είναι το κατάλληλο για εσένα.

Για να είσαι σίγουρη ότι το αθλητικό σουτιέν σου έχει καλή στήριξη βεβαιώσου ότι η φάσα δε «γυρνάει» και παραμένει σταθερή με την άσκηση. Όταν αθλείσαι, αυτό το σημείο καλό είναι να μην μετακινείται κάτι που σημαίνει ότι θα κρατάει και το στήθος σταθερό.