FASHION NEWS

Chanel: Η πρώτη digital παρουσίαση του οίκου και 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για την Cruise 2021 συλλογή

«Αρχικά, είχα το Capri στο μυαλό, όπου το show θα πραγματοποιούνταν. Αλλά στο τέλος, αυτό δεν συνέβη, λόγω του lockdown», αναφέρει η Virgine Viard αναφορικά με την Crusie 2021 συλλογή.

«Έπρεπε να προσαρμοστούμε. Αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε τα υφάσματα που είχαμε στο μυαλό μας αρχικά, αλλά και η συλλογή γενικότερα, εξελίχθηκε. Το concept ήταν ένα ταξίδι στη Μεσόγειο. Τα νησιά. Η μυρωδιά του ευκάλυπτου, οι ροζ αποχρώσεις τις βουκαμβίλιας». Αυτή η χαλαρή διάθεση που περιγράφει η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Chanel, ήταν ζωντανή καθ’ όλη τη διάρκεια του show. Της Cruise 2021, 60s, εμπνευσμένης από την Γαλλική Ριβιέρα, συλλογής.

 

Ο οίκος Chanel παρουσίασε χθες την πρώτη Cruise 2021 συλλογή μετά τον Covid-19, σε digital περιβάλλον. Παρακάτω 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη digital παρουσίαση της “Balade en Méditerranée” συλλογής.

H Cruise 2021 συλλογή προτείνει να ταξιδέψουμε με λίγα

Πλέον, οι stylish travelers ταξιδεύουν με λίγα και καλά. Ο οίκος Chanel προτείνει να ταξιδεύουμε με μια μικρή βαλίτσα. «Μια γκαρνταρόμπα μπορεί να αποθηκευτεί σε μια μικρή βαλίτσα, μια shopper bag και σε μια τσάντα με κεντήματα», αναφέρει η σχεδιάστρια. Στοχεύοντας στα βασικά, ο οίκος Chanel προτείνει να ταξιδεύουμε με ρούχα που έχουν πολλές χρήσεις. Άρα μπορούν να φορεθούν πολλές φορές, δημιουργώντας διαφορετικά σύνολα. Στα items αυτά, η Cruise 2021 του οίκου προτείνει: ένα μπικίνι, ένα bandeau τοπ και τζιν για το βράδυ, ένα σιφόν jacket που μπορείς να φορέσεις και πάνω από το μπικίνι για το βράδυ.

Οι αναφορές στα 60s

«Έπρεπε να προσαρμοστούμε», δηλώνει η Viard. Η εμπνευσμένη από τη Μεσόγειο συλλογή, έχει αναφορές από το στιλ των “Kim Kardashian types”, που κάνουν διακοπές σε γιότ. Σημαντικό ρόλο στη συλλογή όμως, έπαιξε και το στιλ διαχρονικών female icons των 60s. Η Audrey Hepburn και τη Brigitte Bardot και το “holiday style” τους ήταν μέρος της έμπνευσης της συλλογής. Επίσης, η Viard, εμπνεύστηκε εν μέρει από τον Karl Lagerfeld. Το αρχικό location του show ήταν το Capri της Ιταλίας. Το 1997, ο Karl πέρασε 5 μέρες στο Capri, το 1997. Στη διαμονή του, φωτογράφισε την εντυπωσιακή Casa Malaparte, μια εκπληκτική μοντέρνα κατοικία που γυρίστηκε η ταινία του Jean-Luc Godard, “Le Mépris”.

Το ροζ της βουκαμβίλιας

Ο οίκος Chanel εφευρίσκει ένα νέο ροζ. Το «ροζ της βουκαμβίλιας». Η νέα απόχρωση γίνεται από τις It για τη σεζόν και παρουσιάζεται με διάφορους τρόπους. Μέσα από τα «σαν δεύτερο δέρμα» δερμάτινα κοστούμια, από τα κλασικά tweed jackets του οίκου, αλλά και από τις μακριές ζακέτες και πλεκτά σορτς.

Η επιστροφή της αλυσίδας

Η χαρακτηριστική χρυσή αλυσίδα του οίκου Chanel, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Cruise 2021 συλλογή. Οι αλυσίδες, είναι από τα It αξεσουάρ της σεζόν και το brand τις ξαναφέρνει μέσω της Cruise 2021 συλλογής. Είτε γύρω από την κοιλιά, είτε στον λαιμό με το signature C του brand. Ο οίκος συνδυάζει τις αλυσίδες ακόμα και με μαγιό μπικίνι.

Με την Cruise 2021 συλλογή το brand παραμένει πιστό στις παραδόσεις

Μετά την πανδημία του Covid-19, πολλοί οίκοι μόδας ζητούν ν’ αλλάξει ο τρόπος που λειτουργεί η βιομηχανία. Πολλοί οίκοι, όπως ο Gucci, στοχεύουν στη διαχρονικότητα των ρούχων και αναλογίζονται την επιρροή που ασκούν στο περιβάλλον με τα extravagant fashion shows τους. Πολλοί αποφάσισαν ότι οι παρουσιάσεις των συλλογών τους θα περιοριστούν στις δυο από τις αρχικές έξι. Ο οίκος Chanel όμως αντιστέκεται σ’ αυτή τη φιλοσοφία. Ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται ν’ αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί και ότι θα παραμείνει να παρουσιάζει έξι συλλογές τον χρόνο. Ο πρόεδρος του οίκου Chanel, Bruno Pavlovsky, ανέφερε ότι το brand θα συνεχίσει κανονικά και μάλιστα, ελπίζει να παρουσιάσει ένα φυσικό show, τον Σεπτέμβιο στο Grand Palais. Αυτό θα είναι το τελευταίο fashion show του οίκου Chanel στον μουσειακό χώρο πριν ξεκινήσουν οι ανακαινίσεων που πραγματοποιηθούν λόγω των Ολυμπιακών του 2024.