ΜΟΔΑ

Πρέπει να δεις τη νέα καμπάνια της Burberry. Απλά πρέπει

Η ταινίες μικρού μήκους της Burberry είναι πάντα αριστουργήματα και γι' αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Κάθε χρόνο ο βρετανικός οίκος μόδας καταφέρνει να ανεβάζει τον πήχη όλο και ψηλότερα. Και την στιγμή που πιστέψαμε πως τίποτα δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει τους Elton John, Naomi Campbell, James Corden και Romeo Beckham σε ρόλο Billy Elliot, ο Christopher Bailey απλά μας έβγαλε όλους λάθος. Το νέο video της καμπάνιας του οίκου έχει τη μορφή ενός μικρού trailer που πραγματικά το μόνο που θέλουμε είναι να γίνει ταινία με κάποιο τρόπο.

 

Με τίτλο “The Tale of Thomas Burberry” (Η Ιστορία του Thomas Burberry), η τρίλεπτη ταινία μικρού μήκους παρουσιάζει τα γεγονότα-κλειδιά που σχημάτισαν την ιστορία και τα ήθη του brand, βάζοντας λίγη δημιουργικότητα παραπάνω εδώ και ‘κει, δίνοντας χώρο σε μερικούς από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς να κάνουν την εμφάνισή τους.

Ο καταπληκτικός Domhnall Gleeson πρωταγωνιστεί ως Thomas Burberry και η Sienna Miller ενσαρκώνει την πρώτη του μυθιστορηματική αγάπη. Ο Dominic West παίζει τον Sir Ernest Shackleton, πρωτοπόρο εξερευνητή ο οποίος φόρεσε την Burberry καπαρντίνα για τρεις αποστολές στην Ανταρκτική. Η Lily James κλείνει το διάσημο cast, κάνοντας την εμφάνισή της ως η πιλότος Betty Kirby-Green η οποία έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ πτήσης με ένα ταξίδι από την Αγγλία στο Cape Town το 1937, σε ένα αεροπλάνο με όνομα ‘The Burberry’ (O οίκος μόδας χορήγησε την αποστολή της.)

 

O οίκος Burberry γιορτάζει την 16η επέτειό του φέτος -οπότε ο Bailey ήθελε να τιμήσει την κληρονομιά του ιδρυτή και την προσφορά του στην ιστορία της μόδας. Εκτός όμως από το υπέροχο cast ηθοποιών, ο πρόεδρος και creative director πήρε στην ομάδα του και δύο δημιουργούς που θεωρεί “πραγματικά καταπληκτικά βρετανικά ταλέντα τον 21ο αιώνα” για να διηγηθούν την ιστορία του Thomas Burberry: τον Asif Kapadia που σκηνοθέτησε το ντοκιμαντέρ Amy για την Amy Winehouse και τον Matt Charman που πρόσφατα έγραψε το Bridge of Spies.