CELEBRITY STYLE

Πόσο έχει αλλάξει το celebrity style τα τελευταία χρόνια και 5 καλοντυμένες celebrities που θα σε εμπνεύσουν

instagram.com/badgalriri/

Πλέον, υπάρχουν τόσες πλατφόρμες ενημέρωσης, ειδικά όσον αφορά τη μόδα, που η έμπνευση μπορεί να προκύψει από παντού. Υπάρχουν οι πασαρέλες. Η street style μόδα. Το Instagram. Το TikTok. Οι πηγές ενημέρωσης, εν έτει 2021, είναι τόσες πολλές που αν θέλουμε να πάρουμε ιδέες για τις εμφανίσεις μας, είναι εύκολο να βρεις ανθρώπους να σε εμπνεύσουν.

Και αυτό, είναι μια από τις τεράστιες αλλαγές που έχει φέρει η τεχνολογική επανάσταση που διανύουμε την τελευταία δεκαετία. Παλαιότερα, όταν οι μόνες πηγές ενημέρωσης για τη μόδα ήταν τα περιοδικά, η έμπνευση ήταν περιορισμένη. Μαζί με τις τάσεις στις πασαρέλες, οι μοναδικές προσωπικότητες από τις οποίες μπορούσαμε να πάρουμε ιδέες για τα σύνολά μας, ήταν οι celebrities. Όταν μια καλοντυμένη celebrity έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο κόκκινο χαλί, αυτή «καταγραφόταν» στις γυαλιστερές σελίδες ενός περιοδικού μόδας. Αλλά, δεν ήταν μόνο τα red carpet looks των καλοντυμένων celebrities που μας έκαναν να παρακολουθούμε (και κατά συνέπεια να εμπνεόμαστε από) το στιλ τους. Ήταν και οι πιο «κίτρινες», παπαρατσικές φωτογραφίες, γνωστές πλέον ως “street style, φωτογραφίες των celebrities που μας έδειχναν την πιο casual πλευρά του στιλ των γυναικών αυτών.

Πόσο έχει αλλάξει το celebrity style την τελευταία δεκαετία

Κάπως έτσι, ξεκίνησε και η άνοδος της street style μόδας, αλλά και το πραγματικό #fashioninspo από γυναίκες που ήταν δημοφιλείς σε παγκόσμιο επίπεδο. Από τότε, λοιπόν, το τι φοράει μια δημοφιλής ηθοποιός, τραγουδίστρια ή ένα πρόσωπο της showbiz γενικότερα, γίνεται -το λιγότερο- αντικείμενο συζήτησης. Στην καλύτερη των περιπτώσεων -και πλέον στις περισσότερες περιπτώσεις-, τα looks αυτά των celebrities έχουν τέτοιο αντίκτυπο ώστε να επηρεάζουν ακόμα και τις τάσεις της μόδας.

Αυτό, λοιπόν, ισχύει και σήμερα. Ανάμεσα στα εκατοντάδες trends που προκύπτουν από τις πασαρέλες, τη street style μόδα και τα social media, το celebrity style παραμένει από τις βασικές πηγές έμπνευσης. Και φυσικά, αποτελεί και ένα μεγάλο κομμάτι της βιομηχανίας της μόδας. Το τι φοράνε οι celebrities αποτελεί επηρεάζει τις τάσεις και αυξάνει τη δημοτικότητα των προσωπικοτήτων αυτών. Το αποτέλεσμα αυτού είναι τα ρούχα που επιλέγουν να φορέσουν αυτές οι γυναίκες, να καταλήγουν στην ντουλάπα μας. Αυτός είναι ο φαύλος κύκλος της μόδας.

Το celebrity style εν έτει 2021

Φυσικά, το celebrity style έχει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον τώρα, μιας και υπάρχει περισσότερη (και ευκολότερη) πρόσβαση στις ζωές, άρα και τις προσωπικότητες, των celebrities αυτών. Κάπως έτσι, μπορούμε να αντιληφθούμε και καλύτερα τις ενδυματολογικές προτιμήσεις των γυναικών αυτών. Και αυτό συμβαίνει μιας και γνωρίζουμε καλύτερα την προσωπικότητα που προβάλλουν μέσω των social media.

Αυτό, προσφέρει μια νέα γενιά πραγμάτων στο λεγόμενο “celebrity style”, ένα που μας κάνει να επιλέξουμε καλύτερα από που θα λάβουμε το fashion inspiration μας. Ανάλογα με το στιλ και την προσωπικότητα της celebrity που αγαπάμε περισσότερο, σ’ αυτή θα στραφούμε πρώτα για να πάρουμε ιδέες για τις εμφανίσεις μας.

Εγώ πάντως επέλεξα μερικές από τις δικές μου αγαπημένες, μέσω των οποίων οι παρακάτω εμφανίσεις ελπίζω ότι θα σε εμπνεύσουν για τις δικές σου.

Jennifer Aniston

Είτε πρόκειται για total black looks (η Aniston αγαπάει το μαύρο), είτε προσφέροντας χωρίς ενοχή τα πιο στιλάτα casual outfits, η ηθοποιός έχει τη δική της «φόρμουλα» ρούχων. Και είναι κάποια διαχρονικά ρούχα της Jennifer Aniston που κάνουν το κλασικό μεν, αλλά πάντα κομψό δε, στιλ της μοναδικό. Με οδηγό τις ουδέτερες αποχρώσεις για τις εμφανίσεις της, η Jennifer Aniston ξέρει πώς να επαναχρησιμοποιεί τα διαχρονικά ρούχα που κάνουν το στιλ να ανταποκρίνεται σ’ αυτό πολλών γυναικών.

Tracee Ellis Ross

Με το ένα μάτι πάντα στραμμένο στο streetwear και πάντα υποστηρίκτρια της κουλτούρας των μαύρων γυναικών και το στιλ τους, η Tracee Ellis Ross καταφέρνει με αριστουργηματικό τρόπο να παντρεύει το black culture με τη high-end μόδα. Η αντιπαράθεση των streetwear κομματιών με των πιο fancy και glam κάνει το στιλ της πραγματικά μοναδικό. Το βασικότερο όμως χαρακτηριστικό του στιλ της, χωρίς αμφιβολία, είναι η τόλμη. Η Tracee πειραματίζεται με το στιλ της, άρα και με το τι θα φορέσει. Αγαπάει τα έντονα χρώματα κι όσο κι αν αυτά θεωρούνται τολμηρά για πολλές γυναίκες –πόσο μάλλον για έγχρωμες γυναίκες-, για την Tracee Ellis Ross είναι δεύτερη φύση.

Bella Hadid

Το στιλ της Bella έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό: οι αναφορές από άλλες δεκαετίες. Σαν παιδί των late 2000s, η Hadid είναι από τις γυναίκες που συμβαδίζει με τις τάσεις της μόδας, με τους δικούς της κανόνες πάντα. Όταν, λοιπόν, η μόδα των δεκαετιών του ’90 και των ’00s «χτύπησαν» τις πασαρέλες, η Bella ήταν εκεί για να ανταποκριθεί στα trends αυτά. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι λόγω του ότι οι μόδες αυτές αποτελούν τάση, η Hadid τις ακολουθεί πιστά. Είναι γνώριμες αυτές οι δεκαετίες για την ίδια, γι’ αυτό και το στιλ της κλίνει περισσότερο προς αυτές.

Jennifer Lopez

Πιστεύω ότι το στιλ της Jennifer Lopez είναι στα καλύτερά του δεν εμφανίζεται στο κόκκινο χαλί. Προσωπικά, τότε μ’ αρέσει το στιλ της. Τότε βλέπω να «ξεπροβάλλει» από μέσα της η παλιά-καλή, “Jenny from the block” που θαύμαζα το στιλ της ιδιαιτέρως όταν ήμουν μικρή. Το streetwear, κουλ στιλ της, στις αρχές των 2000s, ήταν αυτό που την έβαλαν στον «χάρτη» της showbiz. Παρέα φυσικά με το ταλέντο της στη μουσική και τον χορό. Η Jlo, συχνά, χρησιμοποιεί αυτά τα στοιχεία στις εμφανίσεις της προσφέροντας πραγματικά stylish εμφανίσεις που όχι μόνο εμπνέουν αλλά επηρεάσουν το στιλ εκατομμύρια γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Rihanna

Από την λίστα δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω την απόλυτη style queen: τη Rihanna. Τι ξεχωρίζει τη Rihanna από τα υπόλοιπα πρόσωπα της showbiz; Η αυθεντικότητά της. Αυτό είναι που την κάνει και τόσο γοητευτική σαν προσωπικότητα. Φυσικά, είναι και το στιλ, το επιχειρηματικό της δαιμόνιο και οι απόψεις της που συμβάλλουν στο να είναι από τις πιο επιδραστικές παρουσίες αυτή τη στιγμή. Αυτή η επιδραστική της παρουσία στον χώρο της μόδας, λοιπόν, την έχουν κάνει την πρώτη μαύρη γυναίκα που συνεργάζεται με τον καταξιωμένο όμιλο, LMVH, στον οποίο ανήκουν οίκοι μόδας όπως o Louis Vuitton και Celine.

Το στιλ της Rihanna, λοιπόν, είναι το ίδιο αυθεντικό, όπως και η προσωπικότητα της. Το αντιμετωπίζει, αλλά και τη μόδα γενικότερα, με τολμηρό τρόπο. Το στιλ της Rihanna δεν έχει όρια, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να φορέσει ακόμα και το πιο διαχρονικό ρούχο της γυναικείας γκαρνταρόμπας, με τον πιο αναπάντεχο τρόπο. Της αρέσει να πειραματίζεται, να χρησιμοποιεί layers και prints, ενώ το στοιχείο της θηλυκότητας «ξεχειλίζει» από τις εμφανίσεις της ακόμα κι όταν φοράει τα πιο φαρδιά ρούχα. Αυτή η μη-περιοριστική διάθεση με την οποία αντιμετωπίζει το γυναικείο ή ανδρικό ένδυμα είναι και ο λόγος που η Rihanna είναι από τις πιο καλοντυμένες γυναίκες της γενιάς της.