FASHION NEWS

Ποια πανδημία; Η νέα συλλογή Tom Ford θέλει να το ρίξεις έξω και να χαρείς τη ζωή

ImaxTree

Ξέρεις ποιο είναι το καταπληκτικό; Ότι ο Tom Ford σχεδίασε τη Spring 2021 συλλογή, εν μέσω πανδημίας. Ίσως γι’ αυτό να είναι κάτι εντελώς αντίθετο των ρούχων που έχουμε συνηθίσει να φοράμε τους τελευταίους μήνες. Ίσως αυτή η συλλογή να ήταν το αντίδοτό του, υπό μια έννοια. Η διαφυγή του από την πραγματικότητα.

Και το αντιλαμβάνομαι αυτό απόλυτα, να ξέρεις. Δηλαδή, όταν είσαι κλεισμένος στο σπίτι και καλείσαι να εκφράσεις τη δημιουργικότητά σου μέσα από τον σχεδιασμό ρούχων, τότε την εκφράζεις τελείως διαφορετικά απ’ αυτό που ζεις. Όσο κι αν αυτό είναι τελείως διαφορετικό από τον τρόπο που λειτουργεί η μόδα. Η μόδα επηρεάζεται απόλυτα από την κοινωνία και το τι συμβαίνει γύρω μας. Αλλά η νέα συλλογή Tom Ford, είναι η διαφυγή μας, αν θες.

Ή μήπως είναι ένας οιωνός; Έτσι όπως έχει πάει αυτή η χρονιά, ίσως την άνοιξη του 2021 το μόνο που θα θέλουμε να κάνουμε, με ή χωρίς κορονοϊό, είναι να βάλουμε τα party clothes από τη συλλογή Tom Ford και να βγούμε έξω. Να απολαύσουμε τη ζωή με τα εκπληκτικά zebra prints του σχεδιαστή. Μπορεί ο Tom Ford να μπορεί να προβλέψει το μέλλον. Μπορεί, δεν ξέρεις.

Η Spring 2021 συλλογή Tom Ford είναι η πιο ελπιδοφόρα ως τώρα

Φυσικά, αυτή δεν ήταν η αρχική προδιάθεση του σχεδιαστή για τη Spring 2021 συλλογή Tom Ford. Τη συλλογή παρουσίασε σε digital, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας στη Νέα Υόρκη. Ο σχεδιαστής αρχικά, δεν ήθελε καν να σχεδιάσει ρούχα. «Ειλικρινά, δεν ήμουν σίγουρος αν θα μπορούσα να κάνω μια καινούργια συλλογή. Δεν είχα έμπνευση για κάτι τέτοιο», αναφέρει στο vogue.com. Ένιωθα ότι η μόδα θα μπει σε χειμερία νάρκη για κάνα χρόνο».

συλλογή Tom Ford ImaxTree

Αυτό ξεδιαλύνει πολλά στο μυαλό μου, όσον αφορά τη νέα συλλογή Tom Ford. Αυτή τη fun loving, 70s εμπνευσμένη συλλογή που θύμιζε λίγο και τις εποχές του Ford στη Gucci. Είχε πολλές αναφορές στην κληρονομιά του σχεδιαστή όταν σχεδίαζε ρούχα για τον ιταλικό οίκο.

ImaxTree

Η extravaganza, τα έντονα animal prints και πολύχρωμα φλοράλ. Η σέξι διάθεση των ρούχων. Όλα «φώναζαν» Gucci circa 1995. Αλλά αυτό το «πάμε να παρτάρουμε στο Studio 54» ύφος των ρούχων, αυτό που δεν υπολογίζει πανδημίες και κουραφέξαλα, ήταν ο στόχος του σχεδιαστή. Προορίζει τα ρούχα του για έξω. Με σκοπό να τα φορέσει η γυναίκα Tom Ford και να περάσει καλά. «Το τελευταίο πράγμα που ήθελα να δω ήταν σοβαρά ρούχα.

συλλογή Tom Ford ImaxTree

Νομίζω ότι χρειαζόμαστε μια διαφυγή. Νομίζω ότι θέλουμε να χαμογελάσουμε. Ξέρω ότι με όσα συμβαίνουν στον κόσμο αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάτι που μας κάνει να χαμογελάσουμε. Οπότε αυτό έκανα. Ρούχα με την ελπίδα ότι θα σε κάνουν να χαμογελάσεις».

ImaxTree

Τα highlights της συλλογής

Όπως είπαμε, η συλλογή Tom Ford είχε ξεκάθαρη έμπνευση από τη μόδα του 70 και από icons της εποχής, όπως την Pat Cleveland. Γι’ αυτό και θα δεις εντυπωσιακά tie-dye καφτάνια, αλλά και ημιδάφανα με κρόσσια, looks φόρος τιμής στις περσόνες της εποχής. Έπειτα, υπήρχε μια ενδιαφέρουσα χρωματική παλέτα. Το πλούσιο μοβ και έντονο φούξια και μπλε ηλεκτρίκ και τα πληθωρικά prints, όλα πρόσφεραν μια vibrant συλλογή.

ImaxTree

Αλλά ήταν οι ανάλαφρες γραμμές των ρούχων στις σατέν παντελόνες και πουλοβεράκια, οι χαλαρές πουκαμίσες και τα printed μίντι φορέματα. Όλα «φώναζαν» 70s και σεξ. Το mix & match των animal prints δε, ήταν μια τολμηρή αντιμετώπιση για την ανοιξιάτικη συλλογή Tom Ford (κάτι που συνηθίζεται να βλέπουμε σαν πρόταση από τους designers τον χειμώνα).

ΙmaxTree

Αλλά ακόμα και στα μονόχρωμα σύνολα από τη Spring 2021 συλλογή Tom Ford εξέπεμπαν glam, πολυτέλεια και ερωτική διάθεση. Ο Tom Ford θέλει να αφήσει πίσω του την πανδημία για την άνοιξη 2021. Αλλά και ποιος δεν θέλει, σωστά;