ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ

PFW: Η Fall 2021 συλλογή Louis Vuitton εμπνέεται από τη μυθολογία προσφέροντας τα πιο μοναδικά streetwear ρούχα

Giovanni Gianonni/Louis Vuitton

Πριν ένα χρόνο ακριβώς, το show της Louis Vuitton για τη Fall 2020 συλλογή, ήταν το τελευταίο «κανονικό» fashion show. Ένα εκπληκτικό show, με μια τεράστια χορωδία 200 ατόμων και μια συλλογή/ωδή στην «αθανασία» της μόδας. Φέτος, ένα χρόνο μετά, ζώντας «υπό καθεστώς» πανδημίας και κοιτώντας τον χρόνο κατάματα, ο Nicolas Ghesquière, αποφάσισε να ασχοληθεί με τη δημιουργικότητα.

Πηγαίνοντας «πίσω» (πολύ πίσω), στην αρχαία Ελλάδα και Ρώμη, η Fall 2021 συλλογή Louis Vuitton, που παρουσίασε στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι, εξερευνάει τη δημιουργικότητα μέσα από την τεράστια κληρονομία του Fornasetti. Του Ιταλού καλλιτέχνη που η αδιάκοπη δημιουργικότητα, έκανε τη δουλειά του παγκοσμίως γνωστή και την «εκλεκτική» αισθητική του, να αποτελέσει κομμάτι της ιστορίας των σύγχρονων τεχνών.

Η Fall 2021 συλλογή Louis Vuitton εμπνέεται, λοιπόν, από την κληρονομιά του Fornasetti και το αποτέλεσμα είναι μια σύγχρονη και fashion forward συλλογή.

Η έμπνευση από τον Fornasetti και μια «μπροστά» συλλογή

Στο εντυπωσιακό Λούβρο, όπου πραγματοποιήθηκε η Fall 2021 συλλογή Louis Vuitton, ο Nicolas Ghesquière «χώθηκε» βαθιά στα αρχεία του Fornasetti. Βασική πηγή εμπνευσής του; Τα εμβληματικά σχέδιά του που ήταν ζωγραφισμένα στο χέρι. Αυτό που έκανε όμως την «αφήγηση» της συλλογής διαφορετική, ήταν ο τρόπος που χειρίστηκε ο Nicolas Ghesquière τα έργα του Fornasetti. «Με αυτή τη συνεργασία ήθελα τα κομμάτια με τέτοιο τρόπο ώστε να υπενθυμίσω τον διαρκή μοντερνισμό του καλλιτεχνικού κόσμου του Fornasetti», σχολιάζει ο Nicolas Ghesquière.

Giovanni Gianonni/Louis Vuitton

Η Fall 2021 συλλογή ήταν σαν ένας εικονοποιημένος διάλογος τέχνης και μόδας, ανάμεσα στον Ghesquière και τον Fornasetti. Κάπως έτσι, το αποτέλεσμα είχε μια «μπροστά» αισθητική, τιμώντας πάντα την μυθολογία (από την οποία εμπνεόταν ο Fornasetti συχνά), τις αρχαίες ελληνικές και ρωμαϊκές τέχνες, αλλά και τη σύγχρονη streetwear μόδα που τόσο λατρεύει ο Ghesquière. Το αποτέλεσμα; Μια αναπάντεχα «μπροστά» streetwear συλλογή. Ποιος να το περίμενε ότι μέσα από δυο τόσο αντίθετες αναφορές, η Fall 2021 συλλογή Louis Vuitton θα ήταν τόσο «μπροστά».

Giovanni Gianonni/Louis Vuitton

Τα ρούχα από τη Fall 2021 συλλογή Louis Vuitton

Υπήρχε μια underground σχεδόν αισθητική στο σύνολο της συλλογής. Είναι ξεκάθαρα εμπορική, έχει δηλαδή κομμάτια τα οποία σίγουρα θα φορεθούν από διεθνείς fashionistas (βλ. τις θεϊκές baggy μπότες και τις tutu φούστες). Αλλά ήταν παράλληλα και μια συλλογή που έπρεπε να κάτσεις να σκεφτείς. Να αφουγκραστείς.

Giovanni Gianonni/Louis Vuitton

Τα highlights; Τα βελούδινα φορέματα, τα printed ζέρσεϊ τοπ με τα τυπώματα από τα έργα του Fornasetti, τα μ-ο-ν-α-δ-ι-κ-ά μπουφάν, από τα νάιλον 80s εμπνευσμένα μέχρι και τα statement, color block με τονισμένους ώμους και τα oversized σακάκια. Τα εκπληκτικά κεντήματα σε total looks αλλά και τοπ, οι φουσκωτές μίντι φούστες με πιέτες και 3D μοτίβα και φυσικά τα κάπως φουτουριστικά φορέματα (πάντα υπάρχει ο φουτουρισμός στα ρούχα του Ghesquière).

Giovanni Gianonni/Louis Vuitton

Από αυτά με τις drop down σιλουέτες και στολίδια μέχρι και τα πιο structured που ελπίζουμε να δούμε σύντομα να φοράει κάποια celebrity στο κόκκινο χαλί.

Giovanni Gianonni/Louis Vuitton

Η άρτια κατασκευή που θα δεις στη Fall 2021 συλλογή Louis Vuitton, οφείλεται στις προηγμένης τεχνολογίας τεχνικές που χρησιμοποίησε ο Nicolas Ghesquière. «Έπαιξε» πολύ με το laser printing και τα κεντήματα ώστε να επιτυχθεί αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα στα ρούχα.

Giovanni Gianonni/Louis Vuitton

Τα αξεσουάρ

Μαζί με την Fall 2021 συλλογή θα ακολουθήσει η κυκλοφορία μιας capsule συλλογής, Louis Vuitton x Fornasetti. Η συλλογή θα επικεντρωθεί στα κομμάτια που σχεδίασε ο Ghesquière, εμπνέοντας από τα μοτίβα και illustrations του σχεδιαστή. Θα περιλαμβάνει και τα αξεσουάρ της συλλογής, όπως τις δερμάτινες τσάντες του οίκου, όπως τη δημοφιλή Cannes bag.

Giovanni Gianonni/Louis Vuitton

Τα αξεσουάρ της Fall συλλογής πάντως, ξεχώρισαν πραγματικά. Από τις oversized, slouchy μπότες ως το γόνατο μέχρι και τις tote backpack τσάντες αλλά και αυτές σε bold αποχρώσεις, τα αξεσουάρ έθεσαν τον τόνο της streetwear αυτής συλλογής.