FASHION TRENDS

Pastels την άνοιξη με έμπνευση από τη νέα ταινία του Wes Anderson

© Focus Features/Entertainment Pictures/Alamy/Visualhellas.gr

Το Asteroid City, η 11η κατά σειρά ταινία του Wes Anderson, «προσγειώνεται» στις 16 Ιουνίου αφού πρώτα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών (16/5-27/5). Η νέα ταινία του Αμερικανού auteur είναι ένα πολύχρωμο, διαγαλαξιακό ταξίδι με φόντο μια φανταστική, αμερικανική πόλη στην καρδιά της ερήμου κάπου στο 1955. Κατά τη διάρκεια του επιστημονικού διαγωνισμού Junior Stargazer/Space Cadet μερικά παράξενα γεγονότα ξεκινούν να συμβαίνουν που πρόκειται να αλλάξουν τον κόσμο.

Το τρέιλερ του Asteroid City κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες από την Focus Features και εκτός του ότι έχει ένα star-studded cast (ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά ονόματα των Tilda Swinton, Tom Hanks, Jason Schwartzman, Adrien Brody, Maya Hawke, Steve Carell, Matt Dillon και Willem Dafoe), είχαμε μια πρώτη επαφή με την αισθητική της ταινίας. Συγκεκριμένα, της χρωματικής παλέτας που χρησιμοποίησε αυτή τη φορά. Εκτός από το ταλέντο του να δημιουργεί εκκεντρικά stories, να συγκεντρώνει ένα φαινομενικά παράταιρο καστ που όμως στο τέλος δείχνει κάθε φορά απόλυτα ταιριαστό, να φέρνει στο επίκεντρο ιδιαίτερους χαρακτήρες, να δημιουργεί την απόλυτη συμμετρία, ο Wes Anderson έχει καταφέρει να συνδέσει την αισθητική του με μία signature χρωματική παλέτα. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο ίδιος -εσκεμμένα ή μη- δημιουργεί χρωματικές τάσεις και αυτό από μόνο του έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

Ήδη από το Bottle Rocket, την πρώτη του ταινία που κυκλοφόρησε το 1996 κάνουν την εμφάνισή τους δύο βασικά χρώματα, το κόκκινο και το κίτρινο, τα οποία στις επόμενες ταινίες του τα χρησιμοποιεί εκτενώς. Ο Wes Anderson, ολοκληρώνει τις ιστορίες του μέσα από τη χρήση χρώματος η οποία αντικατοπτρίζει τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών. Είναι τρομερά ιδιοφυές το πώς συνδέει τις στενάχωρες σκηνές με ζωηρές, φωτεινές και saturated αποχρώσεις. Το ζωηρό κόκκινο, για παράδειγμα, που χρησιμοποιεί αρκετά, συνδέεται τις περισσότερες φορές με την απώλεια. Τα αδέρφια στο Darjeeling Limited οδηγούν ένα κόκκινο αυτοκίνητο μετά τον θάνατο του πατέρα τους, ενώ ο Chas (Ben Stiller) στους Royal Tennebaums φοράει το χαρακτηριστικό red Adidas tracksuit αφού τον έχει εγκαταλείψει ο πατέρας του και βιώνει την απώλεια της γυναίκας του.

Κάθε ταινία του συνδέεται με μία αντίστοιχη χρωματική παλέτα. Το κίτρινο του Hotel Chevalier, το ροζ και το μωβ του Grand Budapest, το πράσινο του Darjeeling Limited, το κόκκινο στην οικογένεια Tennenbaum, το μπλε στο Rushmore. Τώρα, στο Asteroid City παρατηρούμε μια ενδιαφέρουσα χρωματική παλέτα που βασίζεται στα pastels. Οι πρώτες εικόνες θυμίζουν ζωντανό καρτ ποστάλ των 50s με τα χρώματα να είναι τόσο φωτεινά – σχεδόν ξεθωριασμένα. Ανάμεσα στα pastels υπάρχουν κάποιες vivid αποχρώσεις που δημιουργούν ένα ωραίο κοντράστ. Η ζεστή απόχρωση της ερήμου σε αντίθεση με τον γαλάζιο ουρανό χωρίς σύννεφα. Οι κίτρινες διαστημικές στολές, τα ροζ φορέματα, το κίτρινο φόρεμα με τις μαργαρίτες που φοράει η Maya Hawke και το πράσινο πουκάμισο του Steve Carell. Αυτή η χρωματική παλέτα του Wes Anderson μάς οδηγεί στα pastels την άνοιξη.

Pastels την άνοιξη με έμπνευση από το Asteroid City του Wes Anderson

Στις Spring/Summer 2023 συλλογές τα pastels είχαν τη δική τους στιγμή μιας που πρόκειται για μια διαχρονική παλέτα της άνοιξης. Μπορούν να αναβαθμίσουν το στιλ σου, να το κάνουν να δείχνει πιο fresh ενώ μέσω των σύγχρονων και πιο μίνιμαλ γραμμών η ρομαντική τους πλευρά εξισορροπείται. Παρακάτω, μερικά από τα looks που ξεχωρίσαμε από τα runways για να πάρεις ιδέες.

Coperni Spring 2023

Launchmetrics Spotlight

Emerge Spring 2023

Launchmetrics Spotlight

Jil Sander Spring 2023

Launchmetrics Spotlight

Miu Miu Spring 2023

Launchmetrics Spotlight

Molly Goddard Spring 2023

Launchmetrics Spotlight

Prada Spring 2023

Launchmetrics Spotlight

Η pastel χρωματική παλέτα του Wes Anderson μέσα από τις Spring 2023 συλλογές: Thom Browne

Launchmetrics Spotlight

Ulla Johnson Spring 2023

Launchmetrics Spotlight

Paul & Joe Spring 2023

Launchmetrics Spotlight

Acne Spring 2023

Launchmetrics Spotlight

16Arlington Spring 2023

Launchmetrics Spotlight