BEAUTY EXPERT

Νυφικό μακιγιάζ: 10 έξυπνα tips για τις νύφες του καλοκαιριού από τη make up artist, Ολίβια Σαχινίδου

Το σκηνικό ειδυλλιακό. Από τη μία πλευρά, οι βαρκούλες, οι ανεμόσκαλες, τα βιολιά, τα ηλιοβασιλέματα, η νύφη με το καΐκι και ο γαμπρός στην προβλήτα να την περιμένει. Από την άλλη πλευρά, η υγρασία σε συνδυασμό με την αφόρητη ζέστη και τον ντάλα ήλιο (λίγο πριν την golden hour) σε κάνουν να αισθάνεσαι σα τη Βλαχοπούλου στην έρημο από το «Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι».

Κι αν είσαι καλεσμένη έχεις δικαίωμα σε κάτι πιο ανάλαφρο από το outfit μέχρι και το μακιγιάζ σου (μπορείς μόνο να φορέσεις λίγο concealer κάτω από τα μάτια και μια έντονη απόχρωση κραγιόν στα χείλη). Αν πάλι, είσαι η νύφη (#σεχωνιώσει) aka δεν μπορείς να αποφύγεις το νυφικό κλπ, έρχεσαι αντιμέτωπη με πολλά challenges, τα περισσότερα στο μακιγιάζ σου: Πώς θα το διατηρήσεις αναλλοίωτο στους 40 + βαθμούς Κελσίου, πώς θα το ανανεώσεις εύκολα πηγαίνοντας από την εκκλησία στο τραπέζι,  πώς δεν θα γυαλίζεις, πώς θα τονίσεις τα μάτια χωρίς να τα βαρύνεις, πώς θα κάνεις την επιδερμίδα σου να δείχνει πιο μαυρισμένη ενώ ακόμη δεν έχεις μαυρίσει.

Κάπως έτσι, μιλήσαμε με το δικό μας άνθρωπο, την makeup artist, Ολίβια Σαχινίδου, για να μας λύσει όλες τις απορίες και να μας δώσει τα σωτήρια tips για τις νύφες του καλοκαιριού.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olivia Sachinidou (@olivia_sachinidou) on

-Τα must have προϊόντα για να καταπολεμήσει- προστατεύσει μία νύφη το μακιγιάζ της από τη ζέστη τώρα το καλοκαίρι, είναι το primer για ματ αποτέλεσμα και το setting spray. Το πρώτο (aka primer) πρέπει να το απλώσει πριν το foundation, προκειμένου να μην  επιτρέψει στη λιπαρότητα και τον ιδρώτα (συμπτώματα της ζέστης) να έρθουν σε επαφή με το μακιγιάζ και να το αλλοιώσουν, ενώ το δεύτερο (aka setting spray)  στο τέλος για να το σταθεροποιήσει.

– Το μυστικό για να έχει μεγάλη διάρκεια το μακιγιαζ- ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που έχει ζέστη- «κρύβεται» στη δημιουργία μιας σωστής και κυριως ελαφριάς βάσης. Φυσικά, εξίσου σημαντικό είναι η επιλογή των σωστών προϊόντων ανάλογα με τον τύπο του δέρματος. Για παράδειγμα, σε μια λιπαρή επιδερμίδα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε foundation, πούδρα,concealer που να ενδείκνυται για λιπαρά δέρματα. Τέλος, απαραίτητο είναι το σετάρισμα του μακιγιάζ στο τέλος με το κατάλληλο setting spray.

Δες ακόμη: Παντρεύεσαι; 8 ιδέες για έναν τέλειο νυφικό κότσο

– Για να  μεγαλύτερη διάρκεια και σταθερότητα στα χείλη, μια safe επιλογή είναι το ματ ή ανεξίτηλο υγρό κραγιόν. Ένα έξυπνο trick για να μη δείχνουν τα χείλη στεγνά είναι να  προσθέσουμε μια μικρή ποσότητα lipgloss στο κέντρο, που μεταξύ άλλων, θα τα κάνει να δείχνουν πιο ζουμερά προσθέτοντάς τους  λάμψη.  Καλό είναι να αποφύγει μια νύφη το υπερβολικό lipgloss, καθώς φτάνοντας στην εκκλησία θα πρέπει φιλήσει το γαμπρό. Φυσικά, η επιλογή του κραγιόν ή lipgloss στα χείλη έχει να κάνει κατά  κύριο λόγο με  το γούστο της κάθε κοπέλας και από την υφή που της αρέσει να έχουν τα χείλη της.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olivia Sachinidou (@olivia_sachinidou) on

– Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καλό είναι μια νύφη να αποφύγει να βάλει highlighter στον άξονα του προσώπου, μέτωπο-μύτη-χείλη-πιγούνι, καθώς μετά από κάποιες ώρες, ενδεχομένως, η λάμψη στο πρόσωπό της να μοιάζει με ιδρώτα. Είναι προτιμότερο να βάλει μόνο ψηλά, στα ζυγωματικά της.

– Επίσης, θα πρότεινα να αποφύγει μία νύφη, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, τα πολύ σκούρα χρώματα και τα έντονα και σκούρα περιγράμματα στα μάτια της. Αντιθέτως, θα της πρότεινα λεπτές και σβηστες γραμμές κοντά στη γραμμή των βλεφαρίδων. Αν πάλι, θέλεις  να τα τονίσει, καλό είναι να διαλέξει- μαζί με τη makeup artist- τα σωστά χρώματα που τονίζουν το χρωμα των ματιών και τη σωστή τεχνική που αναδεικνύει το σχήμα τους.

– Φυσικά, υπάρχουν κάποιες αποχρώσεις που δεν γράφουν ιδιαίτερα καλά στις φωτογραφίες, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το νυφικό μακιγιαζ. Κάποια από αυτά είναι το έντονο ροζ, έντονο μωβ, γαλάζιο. Καλό είναι να τα αποφεύγουμε. Επιπλέον, μετά από κάποιες ώρες, οι αποχρώσεις αυτές έχουν την τάση να δείχνουν πιο κουρασμένα τα μάτια.

-Προσοχή! Το έντονο μαύρισμα δεν γράφει καθόλου ωραία στις φωτογραφίες, για την ακρίβεια γκριζάρει. Αντί αυτού, θα πρότεινα μια νύφη να χρησιμοποιήσει μια φυσιολογική ποσότητα bronzing powder κυρίως στα σημεία που μας «πιάνει» ο ήλιος, δηλαδή τα ζυγωματικά, πάνω από τους κροτάφους, τη μύτη και λίγο το πιγούνι.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olivia Sachinidou (@olivia_sachinidou) on

-Στα μήλα, για ρουζ, θα πρότεινα μια νύφη να κινηθεί ανάμεσα στις πιο ροδακινί αποχρώσεις. Ο «μαγικός» συνδυασμός; Bronzing powder και ροδακινί ρουζ είναι αυτά που κάνουν το δέρμα να μοιάζει πιο ηλιοκαμένο.

Δες ακόμη: 10 πανέμορφα νυφικά παπούτσια που θα αναδείξουν το bridal look σου

-Σε περίπτωση που μία νύφη θέλει η επιδερμίδα του σώματός της να δείχνει πιο μαυρισμένη, καλό είναι να επιλέξει ένα αδιάβροχο προϊόν για μαύρισμα, προκειμένου να μην λερώσει το νυφικό της από τα σημάδια. Απαραίτητη προϋπόθεση για να στρώσουν σωστά αυτού του είδους τα προϊόντα στο σώμα, είναι να έχει  κάνει από πριν απολέπιση με ένα ειδικό προϊόν.

– Γενικότερα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της ζέστης, καλό είναι να αποφεύγει μία νύφη τα πολύ βαριά foundation στο μακιγιάζ της. Όσο πιο ελαφριά είναι η βάση σας, τόσο μεγαλύτερη διάρκεια θα έχει. Θα πρότεινα, να σετάρει με μια πούδρα, παρά να επιλέξει ένα πιο καλυπτικο-βαρύ foundation, καθώς, πολλές φορές, το αποτέλεσμα μετά από κάποιες ώρες δε θα δείχνει καθόλου κολακευτικό. Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα αδιάβροχο foundation για να έχει το κεφάλι της ήσυχο.

Κεντρική Φωτογραφία: Instagram/zimmermann