FASHION TRENDS

Οι μεγαλύτερες φθινοπωρινές τάσεις στα παπούτσια για το 2023. Ποικιλία να υπάρχει

Ferragamo Fall 2023 Launchmetrics Spotlight

Έχει μεγάλη δύναμη το παπούτσι στο στιλ μας. Είναι ένα σύμβολο status. Περνάει ένα μήνυμα. Είναι ένας τρόπος να πει κανείς πολλά για τον εαυτό του. Γι’ αυτό και κάθε σεζόν, νομίζω ότι απ’ όλες τις τάσεις, οι αγαπημένες μου είναι αυτές που σχετίζονται με τα παπούτσια. Γιατί αυτό το κομμάτι της γκαρνταρόμπας αποκαλύπτει, εν μέρει, την ενδυματολογική μας ταυτότητα. Γιατί είναι αυτό που μας ξεχωρίζει απ’ όλους τους άλλους. Οι φθινοπωρινές τάσεις στα παπούτσια για το 2023, λοιπόν, στοχεύουν σε αυτό ακριβώς. Στο να μας βοηθήσουν να επαναπροσδιορίσουμε την ταυτότητά μας και το στιλ μας, μέσω αυτών.

Οι φθινοπωρινές τάσεις στα παπούτσια για το 2023 έχουν όλα τα συστατικά ώστε να μπορούμε να βρούμε εκείνα που θα σταθούν ως «κατάλληλος υποψήφιος» για να ανανεώσουμε την γκαρνταρόμπα μας, χωρίς αναστολές, ανασφάλειες ή περιορισμούς. Τα φετινά trends μάς δίνουν την ευκαιρία να ανανεώσουμε την γκαρνταρόμπα (και τον εαυτό μας), μέσα από τα σωστά styles.

Λίγα λόγια για τις φθινοπωρινές τάσεις στα παπούτσια για το 2023

Η μόδα κάνει κύκλους και λίγο να είχες παρακολουθήσει τα trends τα τελευταία χρόνια, θα δεις ότι οι φθινοπωρινές τάσεις στα παπούτσια για το 2023, «κρατάνε» κάποια σχέδια από τις τελευταίες σεζόν. Ο αντίκτυπος των ’70s, των ’80s αλλά και των ’00s είναι ξεκάθαρος, μέσα από σχέδια, όπως τα wedges αλλά και τα τόσο γοητευτικά Mary Janes, να κλέβουν την παράσταση.

Κατά τα άλλα, οι φθινοπωρινές τάσεις στα παπούτσια για το 2023 δεν παραλείπουν να μας δίνουν το «συγκρατημένο» pizzazz που θέλουμε κάθε τόσο, μέσα από τους έντονους φιόγκους.

Τα παπούτσια είναι αυτό το κομμάτι της γκαρνταρόμπας στο οποίο «επιτρέπουμε» στους εαυτούς μας να είμαστε τολμηροί, πιο εύκολα.

Οπότε τα statement σχέδια είναι πάντα ανάμεσα στα must-haves. Μιλώντας για must-haves, στη λίστα με τις φθινοπωρινές τάσεις στα παπούτσια για το 2023 θα δεις και κάποιες σταθερές αξίες που μέσω των Fall 2023 συλλογών, επαναπροσδιορίζονται και αποκτούν μια πιο φρέσκια διάσταση από τους σχεδιαστές.

Που καταλήγουμε; Ότι οι φετινές τάσεις έχουν κάτι για όλους. Ποικιλία να υπάρχει βρε αδερφέ.

Οι φθινοπωρινές τάσεις στα παπούτσια 2023

Old is new

Από αριστερά: Rodarte Fall 2023, Emilia Wickstead Fall 2023 / Launchmetrics Spotlight
Από αριστερά: Rodarte Fall 2023, Emilia Wickstead Fall 2023

Να ‘ναι καλά οι Γαλλίδες που με το αδιαμφισβήτητα επιδραστικό στιλ τους, επανέφεραν τα Mary Jane παπούτσια στη μόδα. Ένα διαχρονικό στιλ παπουτσιού που «κρύβει» την κομψότητα του στιλ των Γαλλίδων, με κάτι το εκλεκτικό αλλά και το luxurious ταυτόχρονα. Στο τελευταίο, έχουν βοηθήσει και οι Fall 2023 συλλογές που έχουν πάει τα κλασικά αυτά παπούτσια, σε άλλο επίπεδο. Preppy αλλά και elegant μαζί. Από μένα είναι «ναι».

Sharp edge

Από αριστερά: Prada Fall 2023, Giorgio Armani Fall 2023 / Launchmetrics Spotlight
Από αριστερά: Prada Fall 2023, Giorgio Armani Fall 2023

Από τις αγαπημένες μου φθινοπωρινές τάσεις στα παπούτσια για το 2023, ίσως γιατί την έζησα στο peak της, στα 2010s. Τα φλατ παπούτσια με έντονη μύτη ήταν σήμα κατατεθέν της μόδας της δεκαετίας και επιστρέφουν και τώρα στις εμφανίσεις μας, μέσα από πιο creative σχέδια. Μεγάλοι φιόγκοι, έντονα και metallic χρώματα μετατρέπουν το άλλοτε βαρετό παπούτσι, σε ένα statement και fun.

Put a bow on it

Από αριστερά: Giambattista Valli Fall 2023, Loewe Fall 2023 / Launchmetrics Spotlight
Από αριστερά: Giambattista Valli Fall 2023, Loewe Fall 2023

Μιας και μιλάμε για fun παπούτσια, οι φθινοπωρινές τάσεις για το 2023 δεν μας στερούν τον πολυαγαπημένο οπτιμισμό που αναζητάμε συχνά από τη μόδα. Τα παπούτσια είναι ένα μέσο που μας επιτρέπει να αλλάξουμε το storyline της καθημερινότητάς μας και αυτά με φιόγκους είναι σίγουρα ένα μέσο διαφυγής. Οι φιόγκοι, από τους oversized μέχρι και αυτούς με στρας, κλέβουν την παράσταση φέτος το φθινόπωρο και τοποθετούνται σε διάφορα στιλ παπουτσιών: από τα φλατ, τα τακούνια μέχρι και τα slingbacks.

She’s on (w)edge

Από αριστερά: Ferragamo Fall 2023, Louis Vuitton Fall 2023 / Launchmetrics Spotlight, Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images/Ideal Images
Από αριστερά: Ferragamo Fall 2023, Louis Vuitton Fall 2023

Τα 2000s υψώνουν και πάλι το κεφάλι τους και εκθρονίζουν τα αγαπημένα kitten heels και τα τετράγωνα τακούνια που κυριάρχησαν το καλοκαίρι. Μέσα από τα wedges (ένα κυρίαρχο στιλ παπουτσιού των ’00s), βλέπουμε πώς τα παπούτσια μπορούν να είναι τέχνη. Μέσα από sculpted σχέδια μέχρι και μπότες που κάνουν το περπάτημα πιο σταθερό και άνετο, τα wedges επιστρέφουν στις εμφανίσεις μετά από μερικές μόλις σεζόν.

It’s a man’s world

Από αριστερά: Miu Miu Fall 2023, Paloma Spain Fall 2023 / Launchmetrics Spotlight
Από αριστερά: Miu Miu Fall 2023, Paloma Spain Fall 2023

Στα ρούχα, βλέπουμε τον εορτασμό κάποιων κλασικών κομματιών της γκαρνταρόμπας, όπως το λευκό πουκάμισο -ένα item που κάποτε θεωρούνταν αμιγώς ανδρικό. Φυσικά, από τότε, ο ρόλος των menswear ρούχων έχει αλλάξει, οι ταμπέλες έχουν διευρυνθεί και αυτό αφορά και την τάση αυτή που γιορτάζει τα Derby shoes ή αλλιώς brogues.

Αυτά τα δετά παπούτσια που κάποτε αποτελούσαν ένα must της ανδρικής γκαρνταρόμπας (στα ’50s και τα ’60s),και που τα τελευταία 20 με 30 χρόνια έχουν εισβάλλει και στη γυναικεία γκαρνταρόμπα. Μέσα από τις Fall 2023 συλλογές όμως, βλέπουμε πώς τα brogues γίνονται «γυναικεία υπόθεση», προσφέροντας sophistication και μοναδικότητα στις εμφανίσεων όλων (ανεξαρτήτως φύλου).

Pant boots

Από αριστερά: Y/Project Fall 2023, Stella McCartney Fall 2023 / Launchmetrics Spotlight
Από αριστερά: Y/Project Fall 2023, Stella McCartney Fall 2023

Ο καλύτερος τρόπος να φορέσεις ένα παντελόνι είναι να μην το φορέσεις καθόλου. Και αν δεν είσαι φαν της τάσης του “no pants club”, τότε οι φθινοπωρινές τάσεις στα παπούτσια για το 2023, σου προσφέρουν την τέλεια εναλλακτική: τις μπότες-παντελόνια. Η έννοια των knee-high boots πάει σε άλλο επίπεδο, με τις Fall 2023 συλλογές να μας επανασυστήνουν στις μπότες που φοριούνται σαν παντελόνι.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές, όπως οι πολύ ψηλές μπότες που φτάνουν μέχρι ψηλά στον μηρό και που φοριούνται σαν παντελόνι με φαρδιά t-shirts και φούτερ αλλά και με φορέματα.

Court house

Από αριστερά: Saint Laurent Fall 2023, Ferragamo Fall 2023 / Launchmetrics Spotlight
Από αριστερά: Saint Laurent Fall 2023, Ferragamo Fall 2023

Από τα πιο «τολμηρά» pant boots σε πάω στο απόλυτο classic που επιβεβαιώνει ότι οι φθινοπωρινές τάσεις στα παπούτσια για το 2023, έχουν κάτι για όλους. Πιο είναι το πιο κλασικό στιλ παπουτσιού; Μια μαύρη γόβα.

Οι Fall 2023 συλλογές επαναφέρουν το διαχρονικό και τόσο κομψό αυτό style το οποίο είναι must για την γκαρνταρόμπα μας. Οι σχεδιαστές επικεντρώνονται, λοιπόν, στην ανάδειξη της «απλής» μαύρης γόβας μέσα από τα ενδιαφέροντα υλικά και υφές και φυσικά, τα εκπληκτικά τακούνια που μας υπενθυμίζουν τη γοητεία αυτού του classic.