ΓΑΜΟΣ

Οι κανόνες του (αληθινά) vintage νυφικού

Το Yes I Do.gr, επίσημος συνεργάτης του Ladylike.gr, σε κάνει vintage expert και σου μαθαίνει τα μυστικά μιας επιτυχημένης εμφάνισης.

Αγαπάς το vintage, το παλιομοδίτικο. Και αποφάσισες να οργανώσεις την εμφάνιση για τη μέρα του γάμου σου, σύμφωνα με το γούστο σου, και φυσικά, τι χρειάζεται περισσότερη επιμέλεια αν όχι το νυφικό σου;

Ποια είναι λοιπόν τα στοιχεία που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις στο νυφικό σου; Αυτά είναι τα σημαντικότερα, τα sos.

Σεμνότητα: Το βασικό που πρέπει να προσέξετε, είναι το πόσο σεμνό θα είναι το φόρεμα σας. Ένα vintage νυφικό, ποτέ δε θα είναι προκλητικό με κανέναν τρόπο. Αλίμονο, δεν εννοούμε πως πρέπει να είναι μοναστηρίου, αλλά υπάρχουν ισορροπίες.

Πρέπει να εκθέτει ένα μόνο μέρος του σώματος σας που να θεωρείται sexy, δηλαδή το να αποκαλύπτει και πόδια και μπούστο είναι σχετικά απαγορευτικό. Πρέπει το νυφικό σας, να αποπνέει μια γοητεία και μια εγκράτεια άλλης εποχής, μιας εποχής που τα φορέματα αγκαλιάζουν και δεν εκθέτουν το σώμα, και που παρουσιάζουν παρά μόνο ορισμένες λεπτομέρειες αναδεικνύοντας τα όμορφα σας χαρακτηριστικά.

 

Δαντέλα: Σήμα κατατεθέν. Η δαντέλα είτε κεντημένη είτε η λεγόμενη ”πλεκτή” είναι το must του vintage. Μπορεί να καλύψει κομψά την πλάτη, το μπούστο ή τα χέρια σας, δίνοντας σας μι κομψή και ταυτόχρονα παραμυθένια παρουσία. Και πάνω απ όλα, it’s soooo bridal.

Μήκος: Πολύ σημαντικό είναι να επιλέξετε ένα νυφικό που να αναδεικνύει το ύψος σας. Vintage δεν σημαίνει απαραίτητα μακρύ. Υπάρχουν υπέροχα κοντά (μέχρι το γόνατο δηλαδή, γιατί το mini είναι πολύ 70’s και δεν ενδείκνυται στην προκειμένη περίπτωση) vintage νυφικά, απλά πρέπει να ταιριάζουν στο σωματότυπο σας.  Τολμήστε ένα mermaid style vintage νυφικό, αναδεικνύει υπέροχα τις μεσογειακές σας καμπύλες και είναι αρκετά μακρύ για τον πιο grande γάμο.

Υφάσματα: Ίσως αυτό είναι το πιο σημαντικό που έχω να σας πώ. Το βασικό που συμβαίνει με τα vintage ρούχα, είναι ότι έχουν μια ποιότητα που καταστράφηκε με την έλευση του Polyester και του Elastan, και των λοιπών φθηνών καθημερινών υφασμάτων. Τα vintage νυφικά ειδικότερα, είναι φορέματα που θα κρατούσαν για πάντα, ήταν τα νυφικά που θα έδινες στην κόρη σου. Οπότε αν θέλετε να είστε η vintage bride, είναι πολύ βασικό να βρείτε ένα νυφικό που η ποιότητα των υλικών και της δουλειάς του να ξεχωρίζει.

Διακόσμηση: Ας το παραδεχτούμε. Το vintage δεν είναι καθόλου minimal. Κυριολεκτικά τα εν λόγω νυφικά είναι κοσμήματα, καθώς πρέπει να έχουν πάνω τις ανάλογες διακοσμητικές λεπτομέρειες που να ταιριάζουν σε μια μέρα τόσο σημαντική όσο αυτή του γάμου σας. Ελαφριά στρας, πούλιες, πέρλες και δαντέλες ενδείκνυνται να κοσμούν το φόρεμά σας και να δίνουν τον παλιακό αέρα της υπερβολής.

 

Διαβάστε ακόμα στο Yes I Do.gr

#H&M for your #Civil_Wedding

Βρήκαμε 6 breathtaking δαχτυλίδια αρραβώνων