FASHION NEWS

Οι δημοφιλέστερες designer bags της χρονιάς. Μια εμμονή την έχουμε πάθει

ImaxTree

Ούτε οι πιο έμπειροι μελλοντολόγοι της μόδας, δεν θα μπορούσαν να προβλέψουν πόσο διαφορετικό θα ήταν το τοπίο της μόδας στην αρχή της χρονιάς. Και ενώ μπορεί οι τάσεις για το 2020 να είχαν «προβλεφθεί», μια πανδημία ήταν αρκετή για να αλλάξει τα πάντα. Να καταργήσει όλα όσα γνωρίζαμε ως τώρα, όχι μόνο για τα trends της χρονιάς και για τον τρόπο που αντιμετωπίζαμε τη μόδα ως τώρα, γενικότερα.

Η διάθεση μας, λοιπόν, έχει αλλάξει αισθητά και κάνοντας μια ανακατάταξη πλέον στοχεύουμε σε πιο διαχρονικές αξίες. Σε ρούχα και αξεσουάρ στα οποία ξέρουμε ότι αν επενδύσουμε, άσχετα με το τι συμβεί στον κόσμο τα επόμενα 5 χρόνια, θα διατηρήσουν την αίγλη τους. Και κυρίως θα συνεχίσουν να μας προσφέρουν κομψές εμφανίσεις. Και αυτή τη φιλοσοφία έχουν αρχίσει να αποκτούν οι καταναλωτές παγκοσμίως.

Οι δημοφιλέστερες designer bags της χρονιάς είναι μια ωδή στη διαχρονικότητα

Η γενικότερη αίσθηση είναι εξής: οι καταναλωτές στρέφονται στην αδιαμφισβήτητη κομψότητα των timeless pieces, όσον αφορά στις αγορές τους. Η λίστα του Lyst.com, για τις δημοφιλέστερες designer bags της χρονιάς, δείχνει αυτό ακριβώς. Φυσικά, brands όπως οι οίκοι Chanel, Gucci, Alexander McQueen, Prada κτλ. παραμένουν να αποτελούν από τις top προτιμήσεις των γυναικών, όταν πρόκειται για να επενδύσουν σε μια τσάντα. Παρ’ όλα αυτά, brands όπως το Bottega Veneta που τα τελευταία δυο χρόνια κυκλοφορεί αξεσουάρ που γίνονται hit σε κλάσματα δευτερολέπτου, είναι κι αυτά στη λίστα.

Έπειτα, απ’ ό,τι φαίνεται, τι φοράνε οι celebrities συνεχίζει να επηρεάζει τις αγοραστικές συνήθειες των γυναικών. Αν, για παράδειγμα, η Katie Holmes ή η Alexandria Ocasio-Cortez κρατήσουν μια τσάντα γνωστού brand (που τις διακατέχει μια πρακτικότητα), τότε οι πωλήσεις εκτοξεύονται. Επίσης, διατηρώντας αυτή τη διαχρονικότητα, δημοφιλές γίνονται και τα παλαιότερα μοντέλα designer bags ή τα re-editions παλιών σχεδίων. Αυτό δίνει και επίσημα το stamp of approval, ότι ένα κλασικό σχέδιο τσάντας έχει μεγαλύτερη ισχύ από μια που υιοθετεί μια παροδική τάση της μόδας.

Ζωντανό παράδειγμα αποτελούν οι δημοφιλέστερες designer bags της χρονιάς, σύμφωνα με το Lyst.

Gucci, Jackie bag

Ο Alessandro Michele επαναπροσδιόρισε τη κλασική Jackie bag του οίκου Gucci που κυκλοφόρησε στα 60s. Δίνοντας μια genderless διάθεση στο κλασικό αυτό μοντέλο, οι πωλήσεις της Jackie bag αυξήθηκαν αρκετά. Αυτό τη θέτει στη λίστα με τις δημοφιλέστερες designer bags της χρονιάς.

Chloé, Aby Cross-body bag

Αν κάτι ξέρει να κάνει καλά ο οίκος Chloé είναι να δημιουργεί stylish bags. Τσάντες που, φυσικά, τραβούν την προσοχή των μεγαλύτερων influencers. Μερικά It girls να κρατήσουν τη τσάντα σου και αυτό αρκεί για να γίνει hit. Έτσι συνέβη και με την Aby bag της Chloe.

Prada, Nylon Mini Bag

Ο οίκος Prada επανακυκλοφόρησε την It τσάντα των 2000s, τη φημισμένη Nylon Mini Bag. Από τότε, όλες οι πωρωμένες με τον οίκο αλλά και με τη μόδα της εποχής βάλθηκαν να αποκτήσουν αυτή τη τσάντα. Και λογικό δηλαδή. Το σχέδιό της είναι απλά timeless.

Chanel, 19 bag

H Chanel 19 bag κυκλοφόρησε το 2019, αλλά άρχισε να φοριέται περισσότερο από τα It girls, φέτος. Διαθέτοντας το χαρακτηριστικό καπιτονέ pattern που έχουν οι περισσότερες Chanel bags, η 19 bag είναι μια μικρογραφία της κλασικής 2.55.

Bottega Veneta, BV Jodie

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, ό,τι τσάντα κι αν κυκλοφορήσει ο οίκος Bottega Veneta γίνεται hit. Είτε πρόκειται για τη Padded Cassette bag, είτε τις BV Jodie. Είναι δύσκολο, λοιπόν, να διαλέξουμε ποια απ’ όλες είναι οι δημοφιλέστερες designer bags του οίκου, αλλά η πλεκτή είναι σίγουρα από τις αγαπημένες των γυναικών.

Alexander McQueen, The story bag

Getty Images / Melodie Jeng

Η κλασική αυτή cross-body τσάντα του οίκου Alexander McQueen είναι στα must-haves γνωστών μοντέλων αλλά και διάσημων γυναικών, όπως της Kaia Gerber και της Selena Gomez.

Dior, Bobby bag

Άλλο ένα κλασικό μοντέλο που έχει γίνει από τα αγαπημένα πολλών γυναικών. Η διαχρονική Bobby bag είναι η απόλυτη everyday bag. Γι’ αυτό μάλλον, την αγαπούν οι γυναίκες.