ΜΟΔΑ

O Τom Ford μιλάει για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια

Ξέρουμε τον Tom Ford ως ένα fashion icon και σκηνοθέτη που έχει λάβει αμέτρητα βραβεία. Μπορεί να είναι ένας απ' τους καλύτερους της βιομηχανίας αυτήν την στιγμή, με διάσημους fans όπως Amy Adams, Julianne Moore και Gigi Hadid, αλλά απ' ότι φαίνεται ο σχεδιαστής δεν ήταν πάντα τόσο δημοφιλής. Κατά την διάρκεια μιας εμφάνισής του στο The Jess Cagle Interview, ο Ford αποκάλυψε πως υπέφερε από υπερβολικό bullying όταν ήταν μικρός.

Όταν ήμουν στην δευτέρα δημοτικού δεν ήθελα να κρατάω μια τσάντα βιβλίων και κρατούσα χαρτοφύλακα,” είπε ο Ford στην Jess Cagle. Βέβαια, αυτό δεν είχε πολύ μεγάλη επιτυχία με τους συμμαθητές του. “Φυσικά και με βασάνιζαν. Πραγματικά με βασάνιζαν“.

Αγαπώντας την μόδα περισσότερο απ’ το ποδόσφαιρο από μικρή ηλικία, ο Ford βίωσε καταστάσεις λεκτικής και σωματικής βίας από τους συμμαθητές του που δεν μπορούσαν να αποδεχτούν πως δεν άρεσαν σε όλα τα αγόρια το ποδόσφαιρο και τα ψεύτικα πιστόλια.

Μου πήρε πολύ καιρό να συμβιβαστώ με το γεγονός πως στην πραγματικότητα υπάρχει πολύς πόνος που συνδέεται με εκείνες τις στιγμές στην ζωή που δεν ένιωθες ασφαλής και ένιωθες ευάλωτος με τρόπο που ήταν επικίνδυνος” είπε. “Νομίζω πως τις έθαψα στο πίσω μέρος του μυαλού μου και δεν τις αντιμετώπισα και νομίζω πως είναι ακόμα εδώ” Και αυτές οι αναμνήσεις είναι παρούσες και στην ενηλικίωσή του. “Θυμάμαι να με κυνηγάνε τα άλλα παιδιά όσο προσπαθούσα να φτάσω στο αμάξι μου, πριν με αρπάξουν και με δείρουν, για να φτάσω στην μαμά μου που με περίμενε,” θυμάται ο Ford. “Μερικές φορές νιώθω ακόμα αυτή την νευρικότητα, που ακούγεται χαζή από έναν ενήλικο άντρα, αλλά νομίζω πως αυτά τα πράγματα μένουν πάντα μαζί σου“.

Με εξαίρεση αυτό, ο Ford περιγράφει την παιδική του ηλικία ως μια χαρούμενη περίοδο, με το σπίτι του να αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο από το bullying των συμμαθητών του. Ο 55χρονος πλέον σχεδιαστής, μιλάει για το πώς οι γονείς του δημιούργησαν ένα ασφαλές περιβάλλον αγάπης για εκείνον όταν το χρειαζόταν περισσότερο: “Ήθελαν να με βοηθήσουν να γίνω αυτό που εγώ ήθελα“, εξήγησε. “Πιστεύω πως γεννιέσαι όπως πρόκειται να είσαι και εγώ βγήκα ντυμένος με ένα μικρό blazer και μικρά loafers“, αστειεύτηκε -αφού ο Ford δεν είναι τίποτα λιγότερο από chic.