FASHION NEWS

Ο οίκος Chanel λανσάρει το δικό του περιοδικό τέχνης και πολιτισμού

Launchmetrics Spotlight

O οίκος Chanel, ένα έμβλημα της γαλλικής πολυτέλειας και της μόδας, συνεχίζει τις πολιτιστικές πρωτοβουλίες του με την κυκλοφορία του περιοδικού Arts & Culture Magazine, με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων παρουσίας του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το περιοδικό θα εκδίδεται από το Chanel Culture Fund και την Yana Peel -επικεφαλής του τμήματος τεχνών, πολιτισμού και κληρονομιάς του οίκου. Θα λειτουργεί περισσότερο σαν ένα ανεξάρτητο μέσο και θα ανατρέχει στις συνεργασίες καλλιτεχνών αλλά και άλλων πολιτιστικών ιδρυμάτων, των τελευταίων 5 ετών, τις οποίες και θα επικοινωνεί.

Όσα γνωρίζουμε για το πρώτο τεύχος του περιοδικού του οίκου Chanel

Το πρώτο τεύχος του Arts & Culture Magazine του οίκου Chanel, ξεχωρίζει με το πολυτελές format του. Θα περιλαμβάνει 250 σελίδες που θα είναι τυπωμένες σε πολλά διαφορετικά είδη χαρτιού, ενώ φυσικά, θα περιλαμβάνει ιδιαίτερα γραφικά και τρόπο αφήγησης. Την επιμέλεια θα την αναλάβει η Peel, και εκτός των άλλων, στο περιοδικό θα μπορεί να βρει κανείς συνεντεύξεις, δουλειές καλλιτεχνών, αλλά και κριτικές από projects που στηρίξει ο οίκος τα τελευταία χρόνια, σε όλο τον κόσμο.

Στην ψηφιακή εποχή που ζούμε, ο οίκος Chanel τονίζει τη σημασία του έντυπου Τύπου, ειδικά με ένα περιοδικό σαν αυτό που θα έχει διαχρονική αξία- μια φιλοσοφία που ακολουθεί και στα ρούχα του. «Αυτό το περιοδικό είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της δέσμευσής μας με τον πολιτισμό και τη σύγχρονη δημιουργία», αναφέρει σχετικά η Peel.

Το εξώφυλλο του Vol.1 του περιοδικού πάντως, δεν θα περάσει απαρατήρητο. Θα περιλαμβάνει μια προτομή της Gabrielle Chanel που είχε φτιάξει ο γλύπτης Jacques Lipchitz, το 1921 -μια σημαντική παρουσία στο κίνημα του κυβισμού- και που έχει φωτογραφίσει και ο Roe Ethridge. Στη φωτογραφία, η προτομή της εμβληματικής σχεδιάστριας περιλαμβάνει ένα ζευγάρι χρυσά γυαλιά από τη Fall/Winter 2002 συλλογή του οίκου. Αυτή η επιλογή για το εξώφυλλο, ενσαρκώνει τον σύνδεσμο ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, στοιχεία που αποτελούν τα θεμέλια του οίκου.

Για να εγκαινιάσει την κυκλοφορία του περιοδικού, ο οίκος Chanel «κατέλαβε» το Foreign Exchange News στο Bayswater του Λονδίνου, τον περασμένο μήνα. Το πρώτο τεύχος θα είναι διαθέσιμο σε 20 επιλεγμένα βιβλιοπωλεία ανά τον κόσμο και σε πόλεις όπως το Άμστερνταμ, την Μπανγκαλόρ, την Μπανγκόκ, το Βερολίνο, τη Γλασκώβη, το Χονγκ Κονγκ, το Λος Άντζελες και πολλές ακόμη.