FASHION NEWS

Ο Harry Styles με τακούνια και καλσόν στο εξώφυλλο του Dazed. Ο πρωτοπόροι της non binary μόδας θα ήταν περήφανοι

@2021 Jordan Strauss/Associated Press

Υπάρχει μια λανθασμένη εντύπωση, ότι ο Harry Styles και ο Billy Porter είναι οι πρώτοι που φόρεσαν τακούνια και φορέματα. Όσο κι αν εκτιμώ τον αντίκτυπο του στιλ των δυο αυτών ανθρώπων στη μόδα του σήμερα, θα ήταν λάθος από μέρους μας να μην αναγνωρίσουμε τους πραγματικούς πρωτοπόρους. Οι Prince, David Bowie, Sylverster, Boy George (και πολλοί άλλοι) αυτού του κόσμου, ήρθαν σε μια εποχή που οι περιορισμένων αντιλήψεων και πεποιθήσεων άνθρωποι, δεν μπορούσαν να δεχθούν ότι υπάρχουν άνδρες που φοράνε τακούνια. Η μόδα, η ποπ κουλτούρα, η σεξουαλική απελευθέρωση όλων των φύλων δεν θα ήταν ίδια, χωρίς προσωπικότητες σαν αυτές. Που έσπασαν τα δεσμά στη μόδα και τις φυλετικές διακρίσεις.

Τώρα, που αναγνωρίσαμε το έργο των προσώπων αυτών, μπορούμε να μιλήσουμε για τον φανταστικό Harry Styles και την εκπληκτική φωτογράφισή του στο περιοδικό Dazed.

Η μόδα είναι τέχνη. Η μόδα δεν έχει φύλο. Ούτε το στιλ του Harry Styles

Αν και δεν ήμουν ιδιαίτερα ποτέ φαν του Harry Styles, θα ήταν λάθος από μέρους μου να μην αναγνωρίσω τον θετικό αντίκτυπο που έχει μια παρουσία σαν αυτή, στη νέα γενιά. Ο τρόπος που χειρίζεται το στιλ του, είναι εξαιρετικά απελευθερωτικός. Ακόμα κι αν δεν είναι ο πρώτος άνθρωπος που ενδίδει σε αυτό το non binary μενταλιτέ. Το στιλ του, δεν έχει αναστολές. Δοκιμάζει, πειραματίζεται και 9 στις 10 φορές, το αποτέλεσμα τον δικαιώνει. Η “i don’t give a damn” στάση του απέναντι στη φήμη, είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για τη νέα γενιά και όχι μόνο. Το «φοράω ότι με εκφράζει στιλ του», γιορτάζει τώρα, ένα από τα πιο «χωρίς ταμπέλες» περιοδικό μόδας: το Dazed.

O υπερταλαντούχος στιλίστας του περιοδικού, Ibrahim Kamara, ντύνει τον Harry Styles με ρούχα χωρίς ταμπέλες. Έτσι, θα δεις τον καλλιτέχνη να φοράει πουά καλσόν, τακούνια, κορσέδες, φούστες και γενικά ρούχα που, κατά γενική ομολογία, θεωρούνται «γυναικεία». Τι είναι όμως γυναικείο και τι όχι, τελικά; Η φωτογράφιση μάς αποδεικνύει ότι όλα είναι σχετικά, όσον αφορά τη μόδα.

Mε τον επίσης, υπερταλαντούχο, Rafael Pavarotti να επιμελείται τις φωτογραφίες, το project αυτό, μάς υπενθυμίζει ότι η μόδα είναι μια μορφή τέχνης.

Τα εκπληκτικά looks της φωτογράφισης

Για αυτό, μάς πείθουν και τα ένα-κι-ένα looks της φωτογράφισης. Για το Winter 2021 τεύχος του Dazed, ο Harry Styles προσφέρει dramatic σιλουέτες και σύνολα που εντυπωσιάζουν.

Από το πλεκτό Jean Paul Gaultier πράσινο σύνολο, πουά κολάν και μαύρες γόβες, το dramatic μαύρο Balenciaga καπιτονέ πανωφόρι, μέχρι και το John Galliano σύνολο με τον κορσέ, τα outfits είναι η επιτομή της genderless μόδας.

Υπάρχει όμως κάτι το εξαιρετικά ακαταμάχητο στις πόζες του Harry Styles που προσθέτουν στο αποτέλεσμα της φωτογράφισης. Ο Styles, υποστηρίζει καθετί που φοράει. Κάνει «δικό» του, κάθε «γυναικείο» ή μη ρούχο που ακουμπάει το κορμί του.

Μπορεί, λοιπόν, να μην είναι πρωτοπόρος της non binary μόδας, μπορεί σαν προσωπικότητα να μην με ενθουσίασε ποτέ, αλλά αυτή η φωτογράφιση είναι αριστουργηματική. Ειδικά, ανάμεσα στον οχετό μετριότητας που βλέπουμε τελευταία από τα, so called, αναγνωρισμένα περιοδικά μόδας. Το απόλυτο #inspo της ημέρας, είναι ο Harry Styles στο εξώφυλλο του Dazed.