STYLING TIPS

Τα κοσμήματα του Περικλή Κονδυλάτου είναι αφιερωμένα σε όσους δεν φοβούνται να ξεχωρίσουν

Λατρεύει τις πέρλες, αλλά και τις νεκροκεφαλές. Δε φοβάται τα extravagant στοιχεία στο καθημερινό ντύσιμο, αφού θέλει να κάνει το κόσμημα πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσο σε κάθε outfit. Απευθύνεται σε ανθρώπους που τολμούν και δεν γουστάρουν τα τετριμμένα.

 Αναφερόμαστε στον Έλληνα σχεδιαστή Περικλή Κονδυλάτο. Οι άνθρωποι που αγαπούν τη μόδα τον γνώρισαν στο πλευρό του εμβληματικού σχεδιαστή μόδας Βασίλη Ζούλια, με τον οποίο συνεργάζεται περισσότερα από 10 χρόνια. Οι άνθρωποι της τηλεόρασης τον γνώρισαν από το Survivor. 

Η μοναδικότητά των δημιουργιών του και το ταμπεραμέντο του ταξίδεψαν τα κοσμήματά του μέχρι το κόκκινο χαλί στη Νέα Υόρκη, κάνοντας τον χώρο της μόδας να μιλά για αυτόν από τη μία μέρα στην άλλη. 

Όμως, ο Περικλής ήθελε τα κοσμήματα του να μπορούν να φορεθούν από όλους και όχι μόνο από την upper class. Ήθελε να μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ με το πιο απλό ντύσιμο και όχι μόνο σε μεγάλα shows και επιδείξεις. Έτσι, δημιούργησε ένα e-shop, ώστε ο καθένας να μπορεί να προσθέσει στη συλλογή του ένα κόσμημά του. 

Βρες όλα τα κοσμήματα του Περικλή Κονδυλάτου 

Με αφορμή λοιπόν, το νέο του βήμα μιλήσαμε μαζί του, μας παρουσίασε τα νέα του κοσμήματα, ενώ παράλληλα μας διηγήθηκε την ιστορία του.

“Για χρόνια δεν είχα καμία σχέση με το κόσμημα. Από μικρό παιδί έλεγα ότι θέλω να γίνω ζωγράφος. Ονειρευόμουν τον εαυτό μου μέσα σε γκαλερί. Έτσι, πέρασα από όλες τις σχολές ζωγραφικής στην Αθήνα. Σπούδασα τέσσερα χρόνια στην Αγγλία, έκανα μεταπτυχιακό στο Fine Art και γύρισα στην Ελλάδα. Η μόδα μου φαινόταν πολύ επιφανειακή σε σχέση με το Fine Art. Είχα μεγάλο πάθος με τη ζωγραφική. Είχα γυρίσει όλες τις γκαλερί του κόσμου με τα πόδια. Έστελνα παντού CD με τα έργα μου”  μας ανέφερε ο Περικλής Κονδυλάτος. 

Η δημιουργία κοσμημάτων ξεκίνησε εντελώς αυθόρμητα ως μια ασχολία για να περάσει δημιουργικά την ώρα του. Αυτά τα κοσμήματα έμεναν για καιρό κλεισμένα σε συρτάρια, μέχρι που τα είδε ο σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας.

Βρες όλα τα κοσμήματα του Περικλή Κονδυλάτου 

“Εγώ το ονομάζω my past time entertainment. Όταν τελείωνα τις δουλειές μου και τη ζωγραφική μου, έφτιαχνα κοσμήματα, απλώς για να κάνω κάτι. Ούτε δηλαδή ήθελα να τα πουλήσω, ούτε να τα εκθέσω. Ηταν σαν να συμβαίνουν μόνα τους τα κοσμήματα. Αν με ρωτήσουν για την καριέρα μου στη μόδα και στα κοσμήματα θα έλεγα απλά συνέβη μόνο του. 

Στα 29 μου λοιπόν, γνώρισα τον Βασίλη Ζούλια. Είδε τα κοσμήματά μου και μου πρότεινε να παρουσιαστούν σε μια επίδειξη μόδας του. Έτσι, ξεκίνησαν όλα.” μας είπε. 

Βρες όλα τα κοσμήματα του Περικλή Κονδυλάτου 

Από τότε μπήκε στον “κόσμο” του Βασίλη Ζούλια, που ήταν γεμάτος επιδείξεις μόδας, ταξίδια και μεγάλα event. 

“Μιλάω για τον Βασίλη, αλλά δεν μπορώ να ξεχωρίσω τη ζωή μου από αυτόν. Μου έχει χαρίσει μία καριέρα μέσα στον κόσμο της μόδας. Με πήρε από τις εμμονές μου με την τέχνη. Μου έδειξε ότι αν αφεθώ μπορώ να έχω μια ζωή ουσιαστική μέσα στη μόδα”.

Σταθμός για την καριέρα του, αλλά και μεγάλη αναγνώριση για τις δημιουργίες του ήταν όταν 

η Lady Gaga φόρεσε την τιάρα του. 

“Ήμουν στο ατελιέ μου και ξαφνικά βλέπω την τιάρα. Αυτή θα της ταίριαζε σκέφτηκα. Σε λίγα λεπτά ήμουν στην Μεγάλη Βρετανία, όπου έμενε. Μπήκα μέσα και είπα γεια σας, αυτό είναι για την κυρία Gaga και έφυγα. Το ίδιο βράδυ τη φόρεσε. Ήταν από τις πιο χαρούμενες στιγμές της ζωή μου”.

Βρες όλα τα κοσμήματα του Περικλή Κονδυλάτου 

Μερικά χρόνια αργότερα το 2018 στο Met Gala, που είναι το μεγαλύτερο event μόδας που διοργανώνει η Vogue στο Μητροπολιτικό Μουσείο Μόδας της Νέας Υόρκης, η Mindy Kaling επέλεξε να φορέσει ένα φόρεμα του Βασίλη Ζούλια και να το συνδυάσει με τιάρα του Περικλή Κονδυλάτου. 

Παράλληλα, οι δημιουργίες εκτιμήθηκαν και από την Patricia Field, την παγκοσμίου φήμης στυλίστρια του «Sex & the City», μερικές από τις οποίες έχει συμπεριλάβει και στο e-shop της “Patricia Field Art Fashion”. 

Όταν είδε ότι ο κόσμος αγάπησε τις δημιουργίες του, αποφάσισε να αφοσιωθεί στο κόσμημα. Έτσι, μια μέρα κατέβηκε στο εργαστήριό του και μάζεψε τα καβαλέτα του. 

“Αγαπώ πολύ τη δημιουργική διαδικασία. Αν δεν είχα τη δυνατότητα να δημιουργώ θα ήμουν σε κάποιο ψυχιατρείο. Οπότε δεν έχει να κάνει αν είναι πίνακας, γλυπτό ή κόσμημα. Πάλι εκφράζομαι μέσα από αυτό. Απλά το αγάπησα”.

Βρες όλα τα κοσμήματα του Περικλή Κονδυλάτου 

Τα νέα κοσμήματά του απευθύνονται σε όσους θέλουν να ξεχωρίσουν, φορώντας statement κομμάτια που δεν υπακούουν σε κανόνες και δεν ακολουθούν τους περιορισμούς παροδικών τάσεων. Για τα περισσότερα κομμάτια του ακολουθεί μια mix & match τεχνική, συνδυάζοντας ρομαντικά, κλασικά στοιχεία, όπως οι πέρλες, με ροκ στοιχεία, όπως οι νεκροκεφαλές και οι bold σταυροί.

“Νομίζω πώς τα κοσμήματά μου αντανακλούν πλήρως την προσωπικότητά μου. Δεν ξέρω αν είμαι αντισυμβατικός, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι προσπαθώ να είμαι αληθινός σε σχέση με αυτό που είμαι εγώ πραγματικά.”

Όλα τα κοσμήματα του Περικλή Κονδυλάτου μπορείτε να τα βρείτε εδώ