ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ

Ο δυναμισμός ενός «απλού» κοστουμιού στη Fall 2022 συλλογή Peter Do

Imaxtree

«Ήθελα να κάνω μόδα που νιώθω ότι είναι πιο πολύ “εγώ”, που είναι πιο προσωπική. Μου αρέσει πάρα πολύ το κοστούμι. Μου αρέσει γιατί παίρνει χρόνο για να φτιαχτεί, γιατί δεν χρειάζεται να αγοράσεις πολλά και όταν βρεις ένα καλό, νιώθεις ασφάλεια. Θέλω να το κάνω αυτό για τις γυναίκες». Ο Pete Do βρίσκει τρόπο να απομυθοποιήσει το γυναικείο ντύσιμο κάθε φορά με τις συλλογές του. Δεν χρειάζεται να την εγκλωβίσει σε κλισέ που αφορούν το γυναικείο ρούχο ή τη σεξουαλικότητα. Στον κόσμο του, η γυναίκα, ο άνδρας και όπως ταυτοποιεί ο καθένας τον εαυτό του, τα ρούχα δεν χρειάζεται να «ματσάρουν» το φύλο. Δεν χρειάζεται να είσαι γυναίκα για να φορέσεις μια φούστα ή άνδρας για να φορέσεις ένα κοστούμι.

Υπάρχει η ελευθερία να εκφραστεί κανείς όπως επιθυμεί μέσα από τα ρούχα του, χωρίς περιορισμούς. Αυτό συνδυάζεται αριστουργηματικά με την ικανότητα του Peter Do να «αποδομεί» τα classics, όπως το κοστούμι, και να προσφέρει τη δική του ματιά σε αυτό το powerful ρούχο. Με γνώμονα πάντα την απλότητα, «περιπλέκει» το design των ρούχων του, μόνο όταν χρειάζεται. Το αποτέλεσμα είναι ένα: ρούχα που έχουν “flow”. Έχουν τον δικό τους ρυθμό. Αυτό αφορά και τη Fall 2022 συλλογή του που παρουσίασε κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στη Νέα Υόρκη. Το κοστούμι, το “foundation” κάθε γκαρνταρόμπας ήταν το βασικό theme μιας πραγματικά «φρέσκιας» συλλογής.

Η δυναμική ενός design. Ο Peter Do γιορτάζει το powerful κοστούμι

Αν και έχει ήδη μια πετυχημένη καριέρα, αυτή είναι μόλις η δεύτερη παρουσίαση του Peter Dο, στην Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη. Ο Do φρόντισε το show του να τραβήξει το απαραίτητο traction και το ίδιο καταφέρνει και με για τη Fall 2022 συλλογή. Στόχος του εδώ, ήταν το δυνατό design των ρούχων.

Imaxtree
Imaxtree

Έκανε focus σε αυτό, γι’ αυτό και επέλεξε μια μίνιμαλ χρωματική παλέτα. Τα χρώματα που είδαμε στη συλλογή Peter Do ήταν μόλις 4: μαύρο, λευκό, καμηλό και γκρι.

Imaxtree

Μπορεί τα χρώματα να ήταν basic, αλλά τα cuts, οι σιλουέτες, το styling και φυσικά το deconstructed design των ρούχων, ήταν εκεί που τα έδωσε «όλα». Εκεί ήταν που εκφράστηκε δημιουργικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια συλλογή ρούχων που εκπέμπει, κάπως αβίαστα, δυναμισμό μέσα από κομμάτια που θεωρούνται classics.

Imaxtree

Σούπερ φαρδιά σακάκια, κοστούμια με color-blocking στοιχεία που θύμιζαν λίγο τα φημισμένα Mugler-ικά catsuits, oversized γιακάδες, flowy παντελόνες και μίνιμαλ φορέματα σε Α γραμμή, έδωσαν μια «χαλαρή αυστηρότητα» στη συλλογή Peter Do.

Imaxtree

Όλα αυτά, ήρθαν και συνδυάστηκαν φανταστικά με τα πιο feminine κομμάτια, όπως τις μακριές πλισέ φούστες που τοποθετήθηκαν πάνω από παντελόνες (ένα στιλιστικό τρικ που «έφερε» από τη Spring 2022 συλλογή του). Wide-leg τζιν παντελόνια με έξυπνα σκισίματα, slouchy φούτερ και ζιβάγκο «λαιμοί» που λειτουργούν και ως κάπα.

Imaxtree

Φυσικά, ο σταρ της συλλογή του Peter Do ήταν τα κοστούμια. Το πώς αντιμετωπίζουμε το κοστούμι, φαίνεται να αλλάζει.

Imaxtree

Υπάρχει το ίδιο powerful message που «κουβαλάει», αποκτώντας παρόλα αυτά, μια πιο απελευθερωμένη αντιμετώπιση μέσα από τη «συμπεριληψιμότητα» σε υλικά και τις γραμμές. Οι σιλουέτες είναι εμφανέστατα πιο relaxed, επεκτείνοντας έτσι τον ρόλο του κοστουμιού στην καθημερινότητά μας.

Imaxtree
Imaxtree

Στα κοστούμια και όλα τα ρούχα της Fall 2022 συλλογής, το σίγουρο είναι ένα: η γυναίκα είναι κυρίαρχη του στιλ της. Μπορεί να είναι ό,τι θέλει να είναι μέσω των ρούχων που φοράει, εκπέμποντας δυναμισμό σε κάθε της βήμα.