CELEBRITY STYLE

Nicola Coughlan: Η Penelope από το Bridgerton είναι το νέο αγαπημένο μας style icon

© Andy Kropa/ΑP Images

Αυτό που κάνει το Bridgerton την τέλεια «κυριακάτικη» σειρά, είναι η γλυκιά ελαφρότητα που έχει πάντα η πλοκή. Το τηλεοπτικό show του Netflix, στα μάτια μου, είναι το ιδανικό για να ξεχαστείς και να ονειρευτείς έναν κόσμο χωρίς φυλετικές διακρίσεις (βέβαια, αυτές δεν αφορούν την ομορφιά ή τα σώματα των γυναικών -εκεί οι διακρίσεις συνεχίζουν να ισχύουν). Και να ζήσεις, φυσικά, ένα (θεωρητικά) ανεκπλήρωτο έρωτα μέσα από κάθε love story που παρουσιάζει κάθε νέα σεζόν. Για την 3η σεζόν, οι απανταχού Bridgerton lovers, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το love story ανάμεσα στην Penelope Featherington και του Colin Bridgerton aka των Nicola Coughlan και Luke Newton αντίστοιχα, που υποδύονται τους 2 χαρακτήρες, στους οποίους έχει βασιστεί η πλοκή της νέας σεζόν.

Αυτό που είναι σοκαριστικό (ίσως όχι και τόσο βέβαια), είναι το γεγονός ότι μια γυναίκα όπως η Penelope, με τον curvy και φαινομενικά πιο ντροπαλό χαρακτήρα της, είναι η τέλεια περίπτωση «γεροντοκόρης», ακόμη και στον μη ρεαλιστικό κόσμο του Bridgerton. Μια γυναίκα σαν την Nicola Coughlan, λοιπόν, που υποδύεται τον χαρακτήρα, ακόμα και στο πλασματικό universe της Shonda Rhimes, δεν έχει την ίδια τύχη να βρει σύζυγο -κάτι που στον 18ο αιώνα, ήταν ο βασικός στόχος για τις γυναίκες, από την ημέρα που γεννιούνται. Σε κάθε περίπτωση, στη σεζόν αυτή, βλέπουμε πώς μια γυναίκα σαν την Penelope, μπορεί να ξεπεράσει κάθε ταμπού και με τον τρόπο της να σπάσει τα στερεότυπα της οπισθοδρομικής τότε κοινωνίας, που δεν τιμούσε την γυναίκεια υπόσταση, σωστά.

Το καλό απ’ αυτή την ιστορία πάντως είναι ένα: το γεγονός ότι έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τα νέα αστέρια του Hollywood που «γεννιούνται», μέσα από παραγωγές σαν αυτές, και που ξεχωρίζουν για διάφορους τρόπους. Για εμένα, πάντως, από την πρώτη κιόλας σεζόν, έχει ξεχωρίσει ο χαρακτήρας της Penelope, που με έκανε να ασχοληθώ με την ηθοποιό που την υποδύεται, λίγο περισσότερο. Αυτό που παρατηρώ όλα αυτά τα χρόνια που προβάλλεται η εν λόγω σειρά, είναι ότι η Nicola Coughlan, είναι όχι απλά μια star in the making, αλλά και ένα style icon «στα σκαριά». Για την ακρίβεια, η ηθοποιός είχε από την αρχή της καριέρας της αρχίσει να ξεχωρίζει με το θηλυκό-με-ένα-twist-ρομαντισμού στιλ της, με αυτό να φτάνει το απόλυτο peak του τώρα, κατά τη διάρκεια της προώθησης της νέας σεζόν του Bridgerton. Οι εμφανίσεις της στην press tour της σειράς, ξεχωρίζουν και εμπνέουν, συνειδητοποιώντας ότι τελικά, είναι ένα από τα ανερχόμενα style icons της showbiz.

Το στιλ της Nicola Coughlan θα έπρεπε να συζητιέται παραπάνω

Σε αντίθεση με τον χαρακτήρα της στη σειρά, η Nicola Coughlan δε φοβάται να πειραματιστεί με το στιλ της με πιο dramatic σχέδια και ρούχα σε έντονα χρώματα. Είτε φοράει δημιουργίες όπως το εντυπωσιακό Richard Quinn φόρεμα που φόρεσε στο Met Gala το 2023, είτε μέσα από το ιδιαίτερο χρυσό bodice του brand Misho, που φόρεσε στην press tour της σειράς, η Coughlan έχει ξεχωρίσει με το bold στιλ της. Σε συνεργασία με την στιλίστρια Aimée Croysdill, η ηθοποιός έχει βρει την τέλεια ισορροπία, στο πώς θέλουν να εκπροσωπείται το στιλ της: τονίζοντας τη θηλυκότητά της και γιορτάζοντας στο έπακρο τις όμορφες καμπύλες της.

Οι καμπύλες της έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο έτσι όπως εκπροσωπούνται μέσω του στιλ της, αναδεικνύοντάς τις άψογα. Μέσα από δημιουργίες που τονίζουν το μπούστο της, που δείχνουν τα όμορφα πόδια της και που αξιοποιούν κάθε πτυχή του κορμιού της, με τον καλύτερο τρόπο, η Nicola Coughlan κερδίζει σε αυτό το fashion game.

Αυτό επιβεβαιώνουν και οι εμφανίσεις της, κατά τη διάρκεια της προώθησης της 3ης σεζόν του Bridgerton, όπου η Coughlan φαίνεται να υποστηρίζει ακόμα καλύτερα, την femme fatale πλευρά του εαυτού και του στιλ της.

Με ρούχα από σχεδιαστές και οίκους όπως της Stella McCartney, της Mara Hoffman (η οποία μάλιστα ανακοίνωσε ότι κλείνει το brand της μετά από 20 χρόνια), αλλά και πιο ανεξάρτητους δημιουργούς, η Nicola Coughlan επιβεβαιώνει την ισχύ της στον χώρο της μόδας -μια βιομηχανία που καμιά φορά, ξεχνά όλες αυτές τις ενδιαφέρουσες προσωπικότητες που έχουν πολλά να «πουν» με το στιλ τους και που μπορεί να παραβλέπουν λόγω σωματότυπου ή εθνικότητας κ.ο.κ. Εμείς, ρίχνουμε «φως» στο ανερχόμενο αυτό style icon και βλέπουμε (με όλη την έννοια της λέξης) το υπέροχο στιλ της.

Παρακάτω, οι καλύτερες εμφανίσεις της από την πρόσφατη press tour της 3ης σεζόν του Bridgerton.

© Scott A Garfitt/ΑP Images

Με total look Stella McCartney.

Lloyd Bishop/NBC via Getty Images/Ideal Images

Mε κοστούμι Nina Ricci

James Gourley/Getty Images for Netflix/Ideal Images

Με Richard Quinn

© Andy Kropa/ΑP Images

Με φόρεμα Danielle Frankel

© Charles Sykes/ΑP Images

Με Roland Mouret

Jamie McCarthy/GA/The Hollywood Reporter via Getty Images/Ideal Images

Με Nina Ricci

Elena Di Vincenzo/Archivio Elena Di Vincenzo/Mondadori Portfolio via Getty Images/Ideal Images

Με σύνολο Versace.