CELEBRITY STYLE

Nancy Pelosi: Με το ίδιο μαύρο φόρεμα στη δεύτερη διαδικασία παραπομπής του Donald Trump και το «κρυφό» μήνυμά του

ⓒ 2021 Alex Brandon/Associated Press

Μιας ιστορικής σημασίας δίκη πρόκειται να ξεκινήσει τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, μιας και ψηφίστηκε η διαδικασία καθαίρεσης του Προέδρου των Η.Π.Α. Ο Donald Trump γράφει ιστορία, λοιπόν, ως ο μοναδικός πρόεδρος της Αμερικής όπου παραπέμπεται σε δίκη για δεύτερη φορά.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να ακολουθήσει τα αμέτρητα σκάνδαλα της προεδρίας του Trump, με αποκορύφωμα το πρόσφατο και αποτυχημένο πραξικόπημα στο Καπιτώλιο, στο οποίο εισέβαλαν οι υποστηρικτές του προέδρου, με αποτέλεσμα 4 νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Με 232 ψήφους υπέρ, 197 κατά και 4 «παρών», έγινε δεκτή από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, η δεύτερη διαδικασία καθαίρεσης του προέδρου της Αμερικής.

Στην χθεσινή ψηφοφορία, ήταν φυσικά παρούσα και η Nancy Pelosi, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η Pelosi είναι από τις γυναίκες πολιτικούς που μάχεται για την ισότητα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ έχει ταχθεί πολλές φορές ενάντια του Trump. Ήταν η ίδια, λοιπόν, που τον Δεκέμβρη του 2019 κατήγγειλε τον πρόεδρο της Αμερικής και ζήτησε την καθαίρεση του για πρώτη φορά. Αν και η παραπομπή του δεν είχε το αποτέλεσμα που περίμενε η ίδια, τώρα οι πιθανότητες αυξάνονται, μετά από τις αποτρόπαιες πράξεις του προέδρου.

Για την δεύτερη διαδικασία καθαίρεσης του Trump, λοιπόν, η Nancy Pelosi επέλεξε να φορέσει το ίδιο μαύρο φόρεμα που είχε φορέσει τον Δεκέμβριου του 2019.

Το μαύρο φόρεμα της Nancy Pelosi

Επιλέγοντας ένα μαύρο shift φόρεμα με ψηλό γιακά και διακριτικό κόψιμο στη λαιμόκοψη, πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν το outfit της προέδρου, ως ένα ρούχο κατάλληλο για κηδεία. Λόγω της αυστηρής γραμμής του φορέματος αλλά και το χρώματος, πολλοί έκαναν αυτή τη σύνδεση. Φυσικά, οι σχολιασμοί αυτοί έχουν απόλυτη βάση, μιας και η Nancy Pelosi είναι μια γυναίκα που όσον αφορά τον Trump, δεν φοβάται να εκφράσει τα συναισθήματά της γι’ αυτόν, με έμμεσο ή άμεσο τρόπο. Και που συχνά το κάνει μέσω των outfits της.

ⓒ 2021 Alex Brandon/Associated Press

Το look της Pelosi, λοιπόν, στην ψηφοφορία της Τετάρτης ήταν ακριβώς το ίδιο με αυτό της πρώτης ψηφοφορίας. Κάτι το οποίο επιβεβαίωσε η ομάδα της στο περιοδικό People. Η Nancy Pelosi, λοιπόν, συνόδευσε το κομψό φόρεμα με ένα χρυσό κολιέ στο λαιμό και μαύρες λουστρίνι γόβες, προσφέροντας μια powerful αλλά και άκρως κομψή εμφάνιση.

ⓒ 2021 Alex Brandon/Associated Press

Το «κρυφό» μήνυμα του φορέματος

Αν και το σύνολο της Pelosi ήταν ακριβώς το ίδιο με αυτό που φόρεσε το 2019, απ’ αυτό έλειπε η χρυσή καρφίτσα. Το κόσμημα, σύμφωνα με το Daily Beast, αποτελεί σύμβολο της «τάξης και εξουσίας», δύο έννοιες που καταπατήθηκαν όταν οι υποστηρικτές του Trump εισέβαλαν στο Καπιτώλιο (ένας από αυτούς μάλιστα, αποπειράθηκε να κλέψει το αναλόγιο της Pelosi).

ⓒ 2021 Andrew Harnik/Associated Press

Όπως είπαμε, η Nancy Pelosi δεν έχει κανένα πρόβλημα να εκφράσει ούτε τις απόψεις της, ούτε τα συναισθήματά της, όσον αφορά τον Donald Trump. Και η εμφάνιση αυτή είναι η απόδειξη. Το φόρεμα αυτό, λοιπόν, πλέον ταυτίζεται με την παραπομπή του Trump και δείχνει την αποφασιστικότητα της Pelosi για την καθαίρεσή του. «Πρέπει να φύγει. Είναι ξεκάθαρα επικίνδυνος για το κράτος μας, αυτό που αγαπάμε όλοι τόσο. Δεν απολαμβάνω λέγοντάς το αυτό. Μου ραγίζει την καρδιά», δήλωσε σχετικά η Pelosi. Ωστόσο, αυτή δεν είναι μια ευχάριστη στιγμή για την πρόεδρο. Η ίδια αναφέρθηκε στη χθεσινή ημέρα, ως μια άκρως «θλιβερή», κάτι που επιβεβαιώνει και η ενδυματολογική της επιλογή. Το μαύρο φόρεμα «της κηδείας», όπως το χαρακτήρισαν πολλοί, ταιριάζει με την θλιβερή αυτή περίσταση που διαδραματίζεται στην Αμερική.