ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ

MFW: H Fall 2022 συλλογή Max Mara είναι φτιαγμένη για τη σύγχρονη γυναίκα

Imaxtree

Υπάρχει πάντα αυτό το καθησυχαστικό στοιχείο στις συλλογές Max Mara. Υπάρχει κάτι που σε διαβεβαιώνει ότι όλα θα πάνε καλά. Υπάρχει μια σταθερότητα που δεν συγκρίνεται με καμία τάση, με κανένα microtrend. Γιατί αν το καλοσκεφτείς, στο τέλος της ημέρας, είναι αυτή η σταθερότητα που αναζητάμε και στην γκαρνταρόμπα μας. Όσο κι αν λατρεύουμε την πιο fun και glamorous πλευρά της μόδας (στοιχεία που ειδικά τα τελευταία χρόνια έχουμε ανάγκη να εκφράσουμε μέσω του στιλ μας), είναι οι κλασικές αξίες στις οποίες βασιζόμαστε πραγματικά.

Όταν η μόδα συναντάει την πρακτικότητα και την αβίαστη κομψότητα και coolness, τότε μπορούμε να είμαστε κι εμείς πιο σίγουρες για τους εαυτούς μας. Αυτή ήταν η αίσθηση από τη Fall 2022 συλλογή Max Mara που παρουσίασε στην Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο. Μια συλλογή που μας υπενθύμισε την αξία των classics στην γκαρνταρόμπα μας.

Η αξία των classics στη Fall 2022 συλλογή Max Mara που σέβεται τη σύγχρονη γυναίκα

Αυτό που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή στη ζωή μας, είναι λίγη σταθερότητα. Στην «αστάθεια» της καθημερινότητας πρέπει να βρίσκουμε ανθρώπους και τρόπους που μας δημιουργούν μια αίσθηση ασφάλειας. Τα ρούχα στη Fall 2022 συλλογή Max Mara, προσφέρουν αυτό ακριβώς, χωρίς να χάνουν το exciting στοιχείο το οποίο αναζητάμε, για νιώσουμε «ζωντανές» μέσα από τα ρούχα μας. Σε αυτό ακριβώς πόνταρε ο Ian Griffiths, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Max Mara.

Imaxtree

Με έμπνευση από τον Ντανταϊσμό και την αρχιτέκτονα Sophie Taeuber-Arp, κατάφερε να βρει την τέλεια ισορροπία μεταξύ του μοντέρνου και του κλασικού. Με το όνομα “Modernist Magic”, η συλλογή επικεντρώθηκε στο να παρουσιάσει ρούχα σε καθαρές αλλά μοντέρνες γραμμές. Ρούχα που υπακούν στις ανάγκες της καθημερινότητας της σύγχρονης γυναίκας, αλλά και στο να της προσφέρει αυτό το excitement -άρα και την αυτοπεποίθηση- που αναζητά στην καθημερινότητά της.

Imaxtree

Τα ρούχα της συλλογής

Η συλλογή Max Mara, λοιπόν, επικεντρώθηκε στο να δημιουργήσει τα πιο όμορφα κασμιρένια πουλόβερ και ζιβάγκο, τα πιο κουλ balaclavas για το κεφάλι, αλλά και παντελόνες στις πιο εκπληκτικές και dramatic σιλουέτες. Όλα αυτά, έφεραν αυτή την αίσθηση του μοντερνισμού στη συλλογή.

Imaxtree

Υπήρχε η τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο κλασικό, το μοντέρνο και το κομψό. Η συλλογή ήταν γεμάτη με τα classics της γκαρνταρόμπας, τα οποία όμως επαναπροσδιορίστηκαν μέσα από τη ματιά του Griffiths, αλλά και τους signature κώδικες του οίκου Max Mara, ώστε να είναι τόσο-όσο playful και fun.

Imaxtree

Imaxtree

Τα χαρακτηριστικά μονόχρωμα looks για τα οποία είναι γνωστός ο ιταλικός οίκος διέπρεψαν και σε αυτή τη συλλογή. Με τις αποχρώσεις του κίτρινου, κόκκινου και καφέ όμως, να τους δίνουν αυτό το modern twist που χρειάζεται η σύγχρονη γυναίκα στις εμφανίσεις της.

Imaxtree

Σε αυτό βοήθησαν και οι γραμμές και τα κοψίματα της συλλογής. Υπήρχε μια όμορφη αντιπαράθεση στις σιλουέτες, που έκαναν τα ρούχα να δείχνουν φρέσκα, αλλά και συντονισμένα με το σήμερα. Τα εφαρμοστά ζιβάγκο που συνδυάστηκαν με τα εκπληκτικά dramatic “parachute” παντελόνια, τα μίνι “teddy dresses”, τα total red looks με τα utility jackets και τις τονισμένες μέσες, το contrast από τα γάντια, όλα απέδωσαν μια πολυτέλεια αλλά και μια “down to earth” αίσθηση που μας πρόσφερε το πιο απλό: ταύτιση. Με τα ρούχα τoυ οίκου Max Mara, μπορείς να ταυτιστείς.

Imaxtree

Τη στιγμή που οι περισσότεροι οίκοι μόδας προσπαθούν να βρουν τρόπους να είναι current και «μέσα σε όλα», ο Ian Griffiths παραμένει πιστός στην αισθητική του. Προσφέρει αυτή την άτιμη σταθερότητα που τόσο έχουμε ανάγκη στις ημέρες μας. Δεν το λες και λίγο αυτό.