FASHION NEWS

Make it Possible: Η «πράσινη» ενέργεια του Tommy Hilfiger και η δέσμευση για μια βιώσιμη βιομηχανία

Η βιομηχανία της μόδας είναι ένας χώρος ο οποίος έχει συμβάλλει στο να αυξάνεται καθημερινά το ποσοστό των απορριμάτων λόγω των περισσευούμενων υφασμάτων. Αυτό ενισχύει στην κλιματική κρίση την οποία διανύουμε. Τη στάση και τον τρόπο λειτουργίας που είχαν ως τώρα οι περισσότερες εταιρίες μόδας όμως, αρχίζει να αλλάζει. Εξάλλου, δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες. Υπάρχουν επιλογές στα υλικά, και νέες sustainable μέθοδοι στη δημιουργία ρούχων. Έτσι, μέσω οργανικών, ανακυκλώσιμων ή αειφόρων υλικών τα fashion brands προσφέρουν ένα εντυπωσιακό προϊόν, δημιουργώντας παράλληλα μια πιο ηθικά υγιή βιομηχανία. Στο μονοπάτι της βιωσιμότητας, βρίσκεται και η Tommy Hilfiger. Το brand επικεντρώνεται στη βιωσιμότητα μέσω των ενεργειών του. Το πρόγραμμα “Make it Possible” είναι η πιο πρόσφατη.

Η «δεν σπαταλάω τίποτα» sustainable ενέργεια της Tommy Hilfiger

Η Tommy Hilfiger παρουσιάζει το Make it Possible, μία τολμηρή περιβαλλοντική και κοινωνική προσέγγιση που ενισχύει τη δέσμευση του brand προς τη βιωσιμότητα. Σκοπός του είναι να δημιουργήσει μόδα που «Δεν σπαταλά τίποτα και καλωσορίζει τους πάντες». Με το Make It Possible, ο σχεδιαστής Tommy Hilfiger αρχικά δεσμεύεται να υλοποιήσει 24 φιλόδοξους στόχους που επικεντρώνονται στη βιωσιμότητα και το inclusivity και που απλώνονται σε τέσσερις πυλώνες έως το 2030:

  • Κυκλική Ροή: Δημιουργία προϊόντων κυκλικής μόδας, ως μέρος ενός βιώσιμου κύκλου.
  • Σχεδιασμός που Κρατάει μια Ζωή: Λειτουργία με ευαισθησία απέναντι στα όρια του πλανήτη, όπως για παράδειγμα σε περιοχές με έντονη κλιματική αλλαγή, φρέσκου νερού και χημικής μόλυνσης, σε όλους τους άξονες της επιχείρησης.
  • Όλοι είναι Ευπρόσδεκτοι: ένα brand που ταιριάζει σε κάθε οπαδό της TOMMY– πάντα χωρίς αποκλεισμούς, πλήρως προσβάσιμο.
  • Ευκαιρίες για Όλους: Δημιουργία ίσης πρόσβασης σε ευκαιρίες – δεν υπάρχουν εμπόδια στην επιτυχία.

Τι υπόσχεται το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα του Tommy Hilfiger τροφοδοτείται από τη στρατηγική της μητρικής εταιρείας PVH Corp’s Forward Fashion. Πρόκειται για μια σειρά από 15 προτεραιότητες που έχουν σχεδιαστεί για να μειώσουν τις αρνητικές επιπτώσεις στο μηδέν. Να αυξήσουν τις θετικές επιπτώσεις στο 100% και να βελτιώσουν τις πάνω από 1 εκατομμύριο ζωές σε όλη την εταιρεία.

«Άνοιξα το πρώτο μου κατάστημα, το People’s Place, το 1969 στη γενέτειρά μου, την Elmira, για όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους προκειμένου να ενωθούν και να μοιραστούν συναρπαστικές εμπειρίες ποπ κουλτούρας», δήλωσε ο Tommy Hilfiger. «Καθώς το brand μας έχει εξελιχθεί με την πάροδο των ετών, με γνώμονα το ελεύθερο πνεύμα, έτσι έχει εξελιχθεί και η δέσμευσή μας για κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Με το Make it Possible, θα προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο με τη δέσμευσή μας. Εργαζόμαστε για το όραμά μας με ολόκληρο τον οργανισμό επικεντρωμένο σε αυτό και είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας».

«Σε αυτούς τους καιρούς της υγείας, της ανθρώπινης, περιβαλλοντικής και οικονομικής κρίσης, μοιραζόμαστε την ευθύνη να βρούμε καινοτόμες λύσεις που θα ενθαρρύνουν την ένταξη και θα οικοδομήσουν ένα πιο κυκλικό μέλλον», δήλωσε ο Martijn Hagman, Διευθύνων Σύμβουλος, Tommy Hilfiger Global και PVH Europe. «Είναι στη φύση μας να οδηγούμε την αλλαγή, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές, γι’ αυτό και ανακοινώνουμε το φιλόδοξο Make it Possible πρόγραμμά μας, σκιαγραφώντας 24 στόχους προς το 2030. Ο Tommy Hilfiger έχει μακρά ιστορία μιας δεκαετίας για την επίτευξη ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος, συμπεριλαμβανομένων των πρωτοποριακών διαδικασιών denim χαμηλού αντίκτυπου στο περιβάλλον, την υπεράσπιση της διαχείρισης του νερού και τη δημιουργία πιο inclusive συλλογών. Το Make It Possible είναι ένας τρόπος συνεργασίας για να συμβάλουμε ουσιαστικά και μόνιμα προς μια καλύτερη βιομηχανία της μόδας».

Oι άλλες «πράσινες» ενέργειες της Tommy Hilfiger

Το Make it Possible σηματοδοτεί το τελευταίο ορόσημο στο ταξίδι βιωσιμότητας του Tommy Hilfiger. Βασικά επιτεύγματα περιλαμβάνουν το λανσάρισμα του Tommy Hilfiger Adaptive, σχεδιασμένο για να κάνει το ντύσιμο πιο εύκολο για ενήλικες και παιδιά με αναπηρίες. Kαθώς και το Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge. Ένα παγκόσμιο πρόγραμμα που στοχεύει στην υποστήριξη της εκκίνησης και της κλιμάκωσης των επιχειρήσεων που πραγματεύονται λύσεις και προωθούν την ένταξη και τη βιωσιμότητα στη μόδα. Πιο πρόσφατα, ο Tommy Hilfiger ξεκίνησε το People’s Place Program για την προώθηση της εκπροσώπησης των έγχρωμων και γηγενών κοινοτήτων (BIPOC) στη βιομηχανία της μόδας. Μέχρι σήμερα, πάνω από το 80% των σχεδιαστών της Tommy Hilfiger έχουν εκπαιδευτεί σε κυκλικές στρατηγικές σχεδιασμού και, το 2019, το 72% του βαμβακιού που χρησιμοποιείται παγκοσμίως προήλθε από πιο βιώσιμες πηγές. Επιπλέον, 2 εκατομμύρια κομμάτια denim έχουν παραχθεί με χαμηλότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον, μειώνοντας την ποσότητα του νερού και της ενέργειας που χρησιμοποιείται. Κάθε συλλογή TOMMY HILFIGER περιλαμβάνει πιο βιώσιμα στυλ, όπως αποδεικνύεται από το 50% τω ρούχων που έχουν προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2021, διπλάσιο ποσό από την άνοιξη του 2020.

Αναγνωρίζοντας ότι καμία εταιρεία δεν μπορεί να αλλάξει το τοπίο της βιωσιμότητας από μόνη της, ο Tommy Hilfiger, στο πλαίσιο της PVH Corp., ένωσε τις δυνάμεις του με τους εταίρους της βιομηχανίας υπογράφοντας το Σύμφωνο Μόδας τον Αύγουστο του 2019, και συμμετέχοντας στις πρωτοβουλίες του ‘Ellen MacArthur Foundation Make Fashion Circular and Jeans Redesign’. Τα τελευταία χρόνια, ο Tommy Hilfiger συνεργάζεται με το WWF για την αντιμετώπιση του κινδύνου του νερού στις στρατηγικές τοποθεσίες της εταιρείας. Αυτό περιλαμβάνει την εκπαίδευση σχετικά με τη διαχείριση του κινδύνου του νερού για τους προμηθευτές και τα βιομηχανικά πάρκα στον ποταμό Taihu της Κίνας. Επίσης, χρησιμεύει ως ιδρυτικό στέλεχος ενός νέου προγράμματος διαχείρισης του νερού στο Βιετνάμ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, ο Tommy Hilfiger είναι αποφασισμένος να μοιραστεί κάθε στάδιο της προόδου που κάνει η εταιρεία. Για περισσότερες πληροφορίες, μπες στο: http://sustainability.tommy.com.