SIZE MATTERS

Μαγιό για μεγάλο στήθος: Ποιο να αγοράσεις και τα styles για καλή στήριξη

Instagram.com/aniyahmorinia/

Το γυναικείο στήθος έχει αποτελέσει από τα μεγαλύτερα αντικείμενα συζήτησης, στην ιστορία της σύγχρονης κοινωνίας. Αυτό το τόσο φυσιολογικό μέρος του γυναικείου σώματος, έχει στοχοποιηθεί, έχει κριθεί, έχει «σεξουαλικοποιηθεί» -ακόμα και στις περιπτώσεις θηλασμού- και έχει κατηγορηθεί ακόμα και για τα πιο αισχρά εγκλήματα. «Αφού τα πέταξε έξω, πώς να μην της επιτεθούν;». Μικρό, μεγάλο ή μεσαίο δεν έχει σημασία. Το γυναικείο στήθος θα αποτελεί πάντα πόλο έλξης για όλες τις σεξιστικές ψυχές εκεί έξω.

Παρ’ όλα αυτά, all is not lost. Όσο συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να μαχόμαστε για την ισότητα στα δυο φύλα, τόσο θα αλλάζουν και οι απόψεις των ανθρώπων ξεφεύγοντας από τις παλαιολιθικές αντιλήψεις που έχoυν ποτίσει τα μυαλά μιας πατριαρχικής κοινωνίας. Η μέρα που θα φοράμε τα κοντά και στενά μας μπλουζάκια το καλοκαίρι, χωρίς να κοιτάνε το στήθος μας με επιμονή, θα έρθει. Στην απενοχοποίηση του γυναικείου στήθους, συμβάλλουμε κι εμείς σήμερα, τιμώντας τα μεγάλα στήθη. Σου έχουμε, λοιπόν, τις καλύτερες προτάσεις για μαγιό αν έχεις μεγάλο στήθος.

Πώς να βρεις το κατάλληλο μαγιό αν έχεις μεγάλο στήθος

Το να βρεις ρούχα ή μαγιό αν έχεις μεγάλο στήθος ή οποιοδήποτε άλλο σωματότυπο διαφορετικό από τον αδύνατο, συχνά αποτελεί πρόκληση. Όλοι όμως, θα έπρεπε να είμαστε ίσοι σε αυτό. Όσον αφορά, λοιπόν, τα μαγιό που θα φορέσεις στην παραλία φέτος και που θα φοράς όλα τα καλοκαίρια της ζωής σου, ένα είναι το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να προσέχεις: να έχει καλή εφαρμογή (που αυτό συνεπάγεται ότι θα είναι στο μέγεθός σου). Αν και το να βρεις νούμερο μαγιό για το μεγάλο στήθος σου μπορεί καμιά φορά να είναι πρόκληση, ευτυχώς (και επειδή μαχόμαστε και για την ισότητα στους σωματότυπους), η βιομηχανία της μόδας προσφέρει πλέον, περισσότερες επιλογές σε styles, αλλά και σε ποικιλία μεγεθών.

Το σημαντικότερο, λοιπόν, όταν επιλέγεις ένα μαγιό, εκτός από την εφαρμογή είναι η άνεση και η καλή και σωστή στήριξη. Και ενώ υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία θα σε βοηθήσουν να βρεις το κατάλληλο μαγιό αν έχεις μεγάλο στήθος, υπάρχουν και μερικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, όταν πρόκειται να κάνεις μια τέτοια αγορά. Το νιώθεις καλά όταν το φοράς; Νιώθεις να κρατάει το στήθος σου σταθερό; Είναι άνετο; Βαραίνει τον λαιμό ή την πλάτη όταν το φοράς πολλή ώρα; Όλα αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο για να έχεις καλή στήριξη.

Έπειτα, υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να κοιτάζεις όταν αγοράζεις μαγιό και έχεις μεγάλο στήθος: το υλικό του μαγιό, πόσο καλύπτει -άρα και στηρίζει- το στήθος, αν έχει μπανέλα ή όχι και πώς είναι οι τιράντες.

Τα 4 πράγματα που πρέπει να προσέχεις όταν αγοράζεις μαγιό και έχεις μεγάλο στήθος

  1. Ύφασμα -προτίμησε στρετς υφάσματα όπως την λύκρα ή το spandex ώστε να έχεις εύρος στο κάλυψη του στήθους, ενώ τα μαγιό με φόδρα ή έξτρα ύφασμα κάτω από το μαγιό προστατεύουν από το να φανεί το στήθος ή οι θηλές, όταν βρέχεται
  2. Κάλυψη/στήριξη –σημαντικό είναι να προσέχεις το στιλ μαγιό που θα επιλέξεις και αν καλύπτει σωστά το στήθος ώστε να μην νιώθεις ότι «φεύγει» όταν κολυμπάς ή όταν κινείσαι, αν κάνεις βουτιές κ.ο.κ. Γι’ αυτό, είτε πρόκειται για ένα μπικίνι τοπ, είτε για ολόσωμο μαγιό, προτίμησε τις πιο «παχιές» λαιμοκόψεις, όπως τα μαγιό που δένουν στον λαιμό ή τα σταυρωτά σχέδια, αποφεύγοντας τα τριγωνάκια ή τα στράπλες που δεν παρέχουν καλή στήριξη και κάλυψη του στήθους.
  3. Μπανέλα -η καλή στήριξη προέρχεται και από την κατασκευή του μαγιό σου και αυτά με μπανέλα είναι εγγύηση αν έχεις μεγάλο στήθος. Στηρίζουν καλά το στήθος, το ανορθώνουν και το κρατάνε σταθερό.
  4. Τιράντες -το πόσο παχιές είναι οι τιράντες του μαγιό σου, αλλά και αν είναι καλής ποιότητας, θα παίξει μεγάλο ρόλο στην καλή στήριξη, εφαρμογή, αλλά και κατά πόσο άνετο θα είναι το μαγιό σου. Προτίμησε, λοιπόν, τις παχιές που μπορείς να τις προσαρμόσεις και να τις ανεβάσεις ή να τις κατεβάσεις όσο θέλεις, για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Όλα τα παραπάνω θα σε βοηθήσουν να βρεις το κατάλληλο μαγιό αν έχεις μεγάλο στήθος. Αυτά τα tips όμως, δεν είναι κανόνας. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι προτάσεις μου, ταιριάζουν στις ανάγκες σου. Κανείς δεν γνωρίζει το σώμα σου καλύτερα από εσένα, οπότε να επιλέγεις πάντα μαγιό (και ρούχα) που να κάνουν πρωτίστως εσένα να νιώθεις άνετα.

Σε κάθε περίπτωση, εγώ έκανα μια έρευνα στην αγορά και βρήκα τα πιο ωραία styles σε μαγιό για μεγάλο στήθος, αν θέλεις να κάνεις μια αγορά πριν την καλοκαιρινή άδεια.

Ριμο μαγιό με ενίσχυση
MARKSANDSPENCER.COM/GR

Ριμο μαγιό με ενίσχυση

Marks & Spencer
€29,00 -€45,99
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Ριγέ μαγιό με φιόγκο
ONESTOPPLUS.CO.UK

Ριγέ μαγιό με φιόγκο

Swimsuits for all
179€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ