SIZE MATTERS

Μαγιό για μεγάλο στήθος: 8 σχέδια για σταθερότητα και στιλ στην παραλία

Launchmetrics Spotlight

Το να βρεις ρούχα ή μαγιό αν έχεις μεγάλο στήθος ή οποιοδήποτε άλλο σωματότυπο που δεν συναντά τα περιοριστικά πρότυπα ομορφιάς, συχνά αποτελεί πρόκληση. Η βιομηχανία της μόδας, δεν ευνοούσε πάντα όλους τους σωματότυπους και τα μεγέθη, αλλά με το κίνημα του body positivity και τις μάχες για την ισότητα όλων των σωμάτων, έχουμε καταφέρει πολλά. Μπορεί ο δρόμος προς την ισότητα να μην είναι στρωμένος με ρόδα, μπορεί συχνά να βλέπουμε τη βιομηχανία να κάνει πισωγυρίσματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε διεκδικήσει μια θέση στον χώρο αυτό.

Η εκπροσώπηση όλων των μορφών, μέσα από τις πασαρέλες, τις καμπάνιες μόδας και φυσικά το εκτενές μεγεθολόγιο, είναι απαραίτητη ώστε να αποδεχτούμε όλα τα σώματα. Τι σημαίνει αυτό σε πρακτικό επίπεδο; Ότι θα βρίσκουμε ΌΛΟΙ ρούχα στο νούμερό μας, με βάση τον σωματότυπό μας. Όσον αφορά τα μαγιό και τις γυναίκες με μεγάλο στήθος, λοιπόν, τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερο βλέπουμε τα swimwear brands να εμπλουτίζουν το μεγεθολόγιό τους και να προσφέρουν sizes που δεν περιορίζονται στο S, M, L ή το XL. Στην αγορά, μπορεί πια να βρει κανείς αρκετές επιλογές σε styles μέχρι και τιμές, ώστε να βρει η κάθε γυναίκα με μεγάλο στήθος το κατάλληλο μαγιό για εκείνη, που, ταυτόχρονα, θα εκπροσωπεί το προσωπικό της γούστο.

Πλέον, υπάρχουν περισσότερες επιλογές, απ’ ότι πριν 5 και 10 χρόνια, και αυτό δείχνει την εξέλιξη του χώρου, που μπορεί να αργεί, αλλά συμβαίνει. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να προσέχουμε όλες οι γυναίκες όταν αγοράζουμε ένα καινούργιο μαγιό, είναι η καλή εφαρμογή. Για τις γυναίκες με μεγάλο στήθος δε, όταν επιλέγουν ένα μαγιό, εκτός από την εφαρμογή είναι η άνεση και η καλή και σωστή στήριξη. Παρακάτω, σου λέω τι άλλο πρέπει να προσέχεις όταν αγοράζεις ένα μαγιό.

4 tips για να βρεις το κατάλληλο μαγιό αν έχεις μεγάλο στήθος

  1. Ύφασμα -προτίμησε στρετς υφάσματα όπως την λύκρα ή το spandex ώστε να έχεις εύρος στο κάλυψη του στήθους, ενώ τα μαγιό με φόδρα ή έξτρα ύφασμα κάτω από το μαγιό προστατεύουν από το να φανεί το στήθος ή οι θηλές, όταν βρέχεται.
  2. Κάλυψη/σταθερότητα–σημαντικό είναι να προσέχεις το στιλ μαγιό που θα επιλέξεις και αν καλύπτει σωστά το στήθος ώστε να μην νιώθεις ότι «φεύγει» όταν κολυμπάς ή όταν κινείσαι, αν κάνεις βουτιές κ.ο.κ. Γι’ αυτό, είτε πρόκειται για ένα μπικίνι τοπ, είτε για ολόσωμο μαγιό, προτίμησε τις πιο «παχιές» λαιμοκόψεις, όπως τα μαγιό που δένουν στον λαιμό ή τα σταυρωτά σχέδια, αποφεύγοντας τα τριγωνάκια ή τα στράπλες που δεν παρέχουν την ίδια σταθερότητα.
  3. Μπανέλα -η καλή στήριξη προέρχεται και από την κατασκευή του μαγιό σου και αυτά με μπανέλα είναι εγγύηση αν έχεις μεγάλο στήθος. Στηρίζουν καλά το στήθος, το ανορθώνουν και το κρατάνε σταθερό.
  4. Τιράντες -το πόσο παχιές είναι οι τιράντες του μαγιό σου, αλλά και αν είναι καλής ποιότητας, θα παίξει μεγάλο ρόλο στην καλή στήριξη, εφαρμογή, αλλά και κατά πόσο άνετο θα είναι το μαγιό σου. Προτίμησε, λοιπόν, τις παχιές που μπορείς να τις προσαρμόσεις και να τις ανεβάσεις ή να τις κατεβάσεις όσο θέλεις, για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Σημαντική υπενθύμιση: Δεν υπάρχει γυναίκα, ανεξαρτήτως σωματότυπου, που να μην αντιμετωπίζει δυσκολίες με το σώμα και τα ρούχα της, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αν ψάχνεις το τέλειο σώμα, να σου πω ότι πιθανότατα το έχεις ήδη, αλλά δεν το έχεις συνειδητοποιήσει. Και αν νιώθεις ότι δεν το έχεις, εύχομαι να κάνεις κάτι γι’ αυτό για να βελτιώσεις σώμα και πνεύμα και να αγαπήσεις τον εαυτό σου, λίγο παραπάνω.

Σετ μπικίνι
THESALTBEACHWEAR.COM

Σετ μπικίνι

The Salt
54,90 € 40,90 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Βρες το κάτω μέρος, εδώ.

Ριγέ σετ μπικίνι
SHOP.MATFASHION.COM

Ριγέ σετ μπικίνι

Tommy Hilfiger
98,80€ 75,80€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Βρες το κάτω μέρος, εδώ.

Μπικίνι σετ με print
TONATHELABEL.COM/

Μπικίνι σετ με print

Tona the Label
163,90€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Βρες το κάτω μέρος, εδώ.

Βρες το κάτω μέρος, εδώ.