FASHION NEWS

Made in Greece: 3 ελληνικά brands με μαγιό που ξεχωρίσαμε φέτος το καλοκαίρι

Κiohne.com

Ποιος είναι ο σημαντικότερος παράγοντας, όταν επιλέγεις ένα μαγιό; Κατά τη γνώμη μου, είναι η εφαρμογή. Το Α και το Ω μιας πετυχημένης εμφάνισης, είτε είσαι στην παραλία ή οπουδήποτε αλλού, είναι αυτό. Η εφαρμογή. Ειδικά, όσον αφορά τα μαγιό, που φτιάχνονται από stretchy υλικά. Το να αγκαλιάζουν το κορμί μας και να αναδεικνύουν τον σωματότυπό μας, όποιος κι αν είναι αυτός, επιλέγοντας το σωστό style, πρέπει να αποτελούν πάντα κριτήριο για τα beachwear looks μας. Σε αυτό, πρόσθεσε το ωραίο design και τα ‘χεις όλα.

Αν, λοιπόν, είσαι ακόμα στην αναζήτηση του τέλειου μαγιό, τότε σου έχω πολύ καλά νέα. Φέτος, το καλοκαίρι, όπως και κάθε καλοκαίρι, τα ελληνικά brands μαγιό είναι αυτά στα οποία βασιζόμαστε συχνά για την εύρεση του τέλειου σχεδίου.

Αν σε κάτι, διαπρέπουν οι Έλληνες δημιουργοί, είναι στον σχεδιασμό μαγιό. Εκεί, τα ελληνικά brands μαγιό, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Μα πώς θα μπορούσε να συμβαίνει το αντίθετο; Ως μια χώρα που γιορτάζει το καλοκαίρι καλύτερα απ’ όλες, τα ελληνικά brands μαγιό, εμπνέονται από αυτό για τον σχεδιασμό του τέλειου μαγιό. Με έμπνευση, συχνά, από την τεράστια πολιτιστική μας κληρονομιά, οι συλλογές που κυκλοφορούν κάθε χρόνο, δεν έχουν τίποτα απολύτως να ζηλέψουν από αυτές των διεθνών brands . Κάπως έτσι, τα ελληνικά brands μαγιό, όσο περισσότερο εξελίσσουν τις δημιουργίες τους, ως προς το design αλλά και τα υλικά που χρησιμοποιούν, τόσο περισσότερο στρέφουν την προσοχή στην ελληνική μόδα.

Αν κάτι μάς έμαθε το κλείσιμο καταστημάτων και η πανδημία γενικότερα, όσον αφορά το στιλ μας είναι δυο πράγματα: να στηρίζουμε όσο μπορούμε τους Έλληνες δημιουργούς -άρα και την τοπική οικονομία-, και να κάνουμε αγορές-επενδύσεις που θα έχουμε στην ντουλάπα μας μια ζωή.

Τα new entries

Με βάση όλα αυτά, λοιπόν, σύλλεξα τα παρακάτω 3 ελληνικά brands μαγιό που αξίζουν την προσοχή σου. Πρόκειται για νεοσύστατα brands, που δεν μετράνε πολύ παραπάνω από 12 μήνες, από το λανσάρισμά τους. Πρόκειται όμως, για Ελληνίδες σχεδιάστριες με όραμα προς τη μόδα, με ευαισθησία προς το περιβάλλον και με αγάπη προς τη μόδα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες κάνουν τα παρακάτω ελληνικά brands μαγιό να ξεχωρίζουν.

VV Conscious Swimwear

Η Βαλεντίνα Βασιλάτου έχει κάνει κάτι τρομερά σημαντικό. Έχει βασίσει όλη τη φιλοσοφία του brand της VV Conscious Swimwear, στην ηθική και βιώσιμη παραγωγή μαγιό. Αυτό, δεν σημαίνει ότι χρησιμοποιεί απλά eco-friendly υλικά και υφάσματα. Αυτό είναι το λιγότερο. Χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμα υλικά για τη συσκευασία των μαγιό. Κάνει μικρή παραγωγή, ώστε να μην υπάρχουν υπολλείματα. Κινητοποιεί και ευαισθητοποιεί μέσω του brand της, για την κλιματική αλλαγή και για τη βιωσιμότητα στη μόδα. Όλα αυτά, ενώ συνδυάζει τη μόδα με τις τέχνες μέσα από πανέμορφα και μοναδικά σχέδια. Ένα φανταστικό new entry στον χώρο στα ελληνικά brands μαγιό και όλης της εγχώριας μόδας.

Kióhne

 

Με τη χιονονιφάδα να είναι το επίσημο σήμα/logo του brand, το όνομα του brand προέρχεται από τη λέξη χιόνι. Σαν brand όμως, οι σχεδιάστριες/ιδρύτριες του Kióhne, Λύδια Βουσβούνη και η Αμέλια Θεοδωροπούλου, εκπροσωπούν αυτό που λέμε «ελληνικό καλοκαίρι». Βασιζόμενο στη γεωμετρία, την αρχιτεκτονική και τις «καθαρές» γραμμές, με έντονες χρωματικές αντιθέσεις, το Kióhne παρουσιάζει φρέσκα και διαχρονικά designs. Ενώ τιμάει, την ελληνική κουλτούρα με τον καλύτερο τρόπο, το Kióhne βασίζεται σε μια «πράσινη» φιλοσοφία, όσον αφορά τα σχέδια, τα υλικά αλλά και την παραγωγή.

Χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες στα υφάσματα, με παραγωγή στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας Έλληνες τεχνίτες, και σχεδιάζοντας versatile σχέδια μαγιό, το Kióhne είναι από τα ελληνικά brands μαγιό που θέτει το σωστό παράδειγμα.

365été

Η Λία Μακρυγένη αγαπούσε τη μόδα και γι’ αυτό αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτή. Ξεκίνησε με ένα δύσκολο task, αυτό του σχεδιασμού μαγιό, αποδεικνύοντας ότι αν φτιάχνεις μαγιό έχοντας τις γυναίκες και τη γυναικεία φιγούρα στο μυαλό, μπορείς να τα καταφέρεις.

Με το brand της, 365été, λοιπόν, στοχεύει στη διαχρονικότητα ενός design αλλά και στην άψογη εφαρμογή. Δυο βασικά χαρακτηριστικά. Με έμπνευση από τη Μεσόγειο και τη θερινή ραστώνη του καλοκαιριού, τα σχέδιά της φτιάχνονται στην Ελλάδα με προσεγμένα υφάσματα από τη Γαλλία και την Ισπανία. Αν ψάχνεις το μαγιό που θα φοράς τα επόμενα 5 χρόνια, θα το βρεις εδώ.