CELEBRITY STYLE

Luke Perry: 5 μαθήματα στιλ από τα looks του θρυλικού Dylan McKay του “Beverly Hills 90210”

Ήταν κάτι ριζοσπαστικό για την εποχή. Μια νεανική σαπουνόπερα που έδειχνε πώς οι πλούσιοι teenagers με τις τεράστιες επαύλεις και τα Chanel tweed σακάκια, έχουν κι αυτοί τα προβλήματά τους. Αναφέρομαι στο “Beverly Hills 90210”, μια από τις σημαντικότερες τηλεοπτικές σειρές που στιγμάτισαν την ποπ κουλτούρα και ακόμη περισσότερο την δεκαετία του '90.

Ήταν το 1990 όταν έκανε πρεμιέρα η σειρά και μέχρι τότε, κάτι αντίστοιχο δεν υπήρχε στην τηλεόραση. Δεν υπήρχε το Dawson’s Creek, ούτε το The O.C., άρα ούτε άλλοι «πονεμένοι έφηβοι», με προβλήματα ενηλίκων. Τότε ήταν που έκανε «πρεμιέρα» και το πρώτο boy crush μας, από την στιγμή που ο Dylan McKay aka Luke Perry εμφανίστηκε στην σκηνή όπου δείχνει τον Brandon Walsh (Jason Priestley) να μπαίνει στην vintage Porsche του, το αμάξι στο οποίο όλες οι έφηβες της εποχής θέλαμε να κάτσουμε για να μας πάει ο γοητευτικός ηθοποιός μια βόλτα στη Venice Beach.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

This Moment… #lukeperry #dylanmckay #beverlyhills90210 #goodbye

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LaCla⭐️⭐️⭐️ (@7lacla7) στις

 

Ήταν σοκ, λοιπόν, για όλες εμάς τις Dylan-ικές, όταν μάθαμε ότι ο Luke Perry έπαθε εγκεφαλικό και ότι λίγες μέρες μετά, σε ηλικία 52 ετών, απεβίωσε. Ήταν σοκ για εμάς, για τους συμπρωταγωνιστές του, για το Χόλιγουντ, για όλους.

Αντί να θρηνήσω τον αγαπημένο μου εφηβικό έρωτα, αποφάσισα να δω την θετική πλευρά των πραγμάτων. Υπάρχει μία, ακόμη και αν αυτή την στιγμή μοιάζει σαν να μην υπάρχει (ήταν πολύ νέος, φίλη μου). Κατάφερε να αφήσει πίσω του μια κληρονομιά. Κλισέ, αλλά stay with me.

Το Beverly Hills 90210, ήταν μια πρωτοποριακή σειρά για τα δεδομένα της εποχής, σειρά που ξεκίνησε ένα καινούργιο «μοτίβο» στην τηλεόραση που δεν υπήρχε ως τότε. Ο Luke Perry συνέβαλε στο να γίνει hit η σειρά και η James Dean-esque και γοητευτική παρουσία του, όχι μόνο έκανε τα κορίτσια της εποχής να λιποθυμούν στον διάβα του, αλλά και τ’ αγόρια να θέλουν να του μοιάσουν.

Ο ίδιος, η σειρά και το υπόλοιπο καστ, καθόρισαν εν μέρει, ένα μέρος της δεκαετίας του ’90, όσον αφορά στην ποπ κουλτούρα και -φυσικά- τη μόδα. Αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται ν’ αλλάξει, που σημαίνει ότι η κληρονομιά που άφησε ο ίδιος και ο χαρακτήρας του στην σειρά, θα παραμείνει για πάντα ζωντανή και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για όλες τις γενιές.

Και μπορώ να στο αποδείξω αυτό. Και millennial να είσαι, όσον αφορά στα ρούχα που πιθανότατα φοράς, οι επιρροές έχουν προέλθει από τον Luke Perry ή από τα looks του Dylan McKay στη σειρά. Το στιλ του ηθοποιού στο show και εκτός ήταν παρόμοιο, μιας και πάνω-κάτω, αντιπροσώπευε αυτό του Perry και στην πραγματική ζωή.

Με αφορμή τα τραγικά αυτά νέα, εμείς επιλέγουμε να δούμε την θετική πλευρά των πραγμάτων και βλέπουμε πώς το στιλ αυτού του ανθρώπου έχει εμπνεύσει και συνεχίζει να μας εμπνέει μέχρι και σήμερα. Ε, αυτό, είναι κάτι που δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να κάνουν. Silver lining είδες; Πάω τώρα, γιατί έχω να κρεμάσω κάτι αφίσες του Dylan στο δωμάτιο μου, που είχα κρατήσει από το τεύχος Νοεμβρίου του ’94, της «Σούπερ Κατερίνα».

Τι μας έχει μάθει το στιλ του Luke Perry:

 

Ένα λευκό t-shirt είναι απαραίτητο για την γκαρνταρόμπα μιας γυναίκας ή ενός άνδρα. Μπορείς να το φορέσεις μόνο του με ένα τζιν και με ένα jacket ή μέσα από ένα ανοιχτό πουκάμισο με patterns.

 

Τα oversized πουκάμισα είναι για όσους «αντέχουν» λίγο swag. Και ο Dylan είχε πολύ swag. Τα πουκάμισα με τα εμπριμέ μοτίβα ήταν πάντα από τ’ αγαπημένα μου που φορούσε ο ηθοποιός. Πρόσφεραν μια έξτρα δόση coolness στις εμφανίσεις του, ενώ πρόκειται για ένα ρούχο που μέχρι και σήμερα φοράμε. Είτε με μία ψηλόμεση παντελόνα, είτε ανοιχτό και πάνω από ένα μάξι φόρεμα το καλοκαίρι, είναι το τέλειο item για να αναδείξεις τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές εμφανίσεις σου.

 

Ένα τζιν μπουφάν είναι must. Έβλεπες τον Perry να το φοράει με ένα καρό πουκάμισο και τζιν παντελόνι,  σε κάποια σκηνή στη σειρά, ή την Jennifer Garth με ένα φλοράλ slip dress. Ένα τζιν μπουφάν είναι και unisex και διαχρονικό.

 

Άλλο ένα ρούχο που φοράμε μέχρι και σήμερα. Ένα φουτεράκι σε bold μονόχρωμη απόχρωση είναι το ΙΤ item για χειμώνα-άνοιξη- φθινόπωρο. Ταιριάζει με όλα. Με τζιν και sneakers, ή με μια φούστα σε Α-γραμμή και ankle boots. Όχι, δεν ήταν το τελευταίο το signature look του Dylan.

 

Ένα ακόμη κλασικό ρούχο της γυναικείας και ανδρικής γκαρνταρόμπας είναι ένα τζιν πουκάμισο. Ο Perry φορούσε συνήθως αυτό το πουκάμισο με ένα τζιν παντελόνι, εκπληρώνοντας απόλυτα το “Canadian tuxedo” fantasy μας (=το canadian tuxedo πρόκειται για μια ενδυμασία που φοράνε πολύ στην Καναδά και αποτελείται από ένα total denim look). Ένα τζιν πουκάμισο είναι αδιαμφισβήτητα το απόλυτο casual ρούχο που ταιριάζει με όλα. Φούστες, παντελόνια, κολάν και η λίστα συνεχίζεται.

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/skewed_horizon/