ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ

Lilly Bloom: Το brand που θα κάνει τον πιο glam εαυτό σου να “ανθίσει”

Βελούδο, δαντέλα, feather και sequins καθώς και μία παλέτα αριστοκρατικών αποχρώσεων είναι τα βασικά συστατικά της συνταγής της Κατερίνας Στεφανίδη για την δημιουργία του brand Lilly Bloom. Πρόκειται για ένα ελληνικό fashion brand, μία ινσταγραμμική μου ανακάλυψη που δεν ήταν δυνατόν να μην ψάξω περαιτέρω.

Έτσι λοιπόν, αφού πρώτα χάζεψα όλα εκείνα τα όμορφα φορέματα που ταιριάζουν σε μία σύγχρονη πριγκίπισσα και εκείνα τα statement πανωφόρια που θεωρείς ότι αποτελούν κοστούμια ταινίας, επικοινώνησα με την Κατερίνα για επιπλέον πληροφορίες. Προφανώς και θέλω να μάθω ποια είναι, πώς ξεκίνησε, τι σκέφτηκε και φυσικά την άποψή της για την ελληνική μόδα.

 

Η σχεδιάστρια

Η Κατερίνα λοιπόν, είναι από εκείνα τα κορίτσια της Νομικής με μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό που όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται κατάφερε να συνδυάσει με τη μόδα. Μετά τη Νομική της Αθήνας, συνέχισε στη Γαλλία, όπου και αποφάσισε να κάνει μεταπτυχιακό πάνω στο Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας και μάλιστα με εξειδίκευση στο Δίκαιο της μόδας.

Φαίνεται όμως ότι το Δίκαιο της μόδας δεν ήταν αρκετό για να καλύψει την αγάπη της γι’ αυτό τον χώρο. Έτσι, αποφάσισε να παρακολουθήσει μαθήματα πατρόν και styling στο Μοδας IBSM –Institut Bordelais de Stylisme Modelisme και να ολοκληρώσει τις σπουδές αυτές στην Ελλάδα, στη σχολή Zer Fam.

Θεωρητικά λοιπόν συνδύασε τις μεγάλες αγάπες της, αλλά πρακτικά κάπως έπρεπε να εκφραστεί. Η ζυγαριά έγειρε προς τη μόδα και η δημιουργία του δικούς της fashion brand ήταν μονόδρομος, «ο τρόπος έκφρασης της προσωπικότητάς μου», όπως μου είπε χαρακτηριστικά.

 

Η αρχή και οι δυσκολίες

Όπως κάθε αρχή κι αυτή ήταν δύσκολη. Η εύρεση των κατάλληλων συνεργατών και προμηθευτών και η διαδικασία παραγωγής ήταν τα πρώτα εμπόδια που έπρεπε να περάσει με επιτυχία. Ευτυχώς, όμως ως δικηγόρος, η Κατερίνα ξέρει να ελίσσεται και να επιμένει με αγάπη γι’ αυτό που κάνει. Σωστή οργάνωση και καθαρή οπτική χαρίζουν γερά θεμέλια στην επιχείρησή της, εξασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις για την εξέλιξή της.

Το πρώτο βήμα έγινε και ο σκοπός της δημιουργού επετεύχθη. Τα λαμπερά υφάσματα και οι πρωτότυποι συνδυασμοί αποπνέουν μια θηλυκή κομψότητα, όπως την εμπνέεται η Κατερίνα. Τα βολάν και οι ασυμμετρίες, σε συνδυασμό με το πάντρεμα διαφορετικών υφών είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του Lilly Bloom. Οι σύγχρονες τάσεις της μόδας είναι απλά η βάση για να εξελιχθεί το κάθε ρούχο, σύμφωνα με την αισθητική που διέπει το brand, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε κάθε γυναίκα που το επιλέγει να νιώθει ξεχωριστή.

 

Η γυναίκα Lilly Bloom και η πηγή έμπνευσης

Τι είναι αυτό όμως που διεγείρει τη φαντασία της Κατερίνας Στεφανίδη; «Τα ταξίδια μου», μου απαντά, «η Γαλλία, όπου παρέμεινα για πέντε χρόνια αποτελεί αγαπημένο προορισμό μου». Κυρίως, όμως η έμπνευση έρχεται από τη ζωή, την καθημερινότητά της. Εξάλλου, όπως μου είπε «η δημιουργία μίας συλλογής είναι ο τρόπος έκφρασης του σχεδιαστή μία δεδομένη χρονική περίοδο. Απ’ αυτό άλλωστε εξαρτάται και η επιτυχία της, να είσαι αυθεντικός και πιστός στον εαυτό σου».

Η μόδα είναι κάτι που εξελίσσεται, το ίδιο και εγώ ως σχεδιάστρια. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια της αέναης αλλαγής, το Lilly Bloom βρίσκει τη δική του θέση

Αν σκιαγραφούσε κανείς την γυναίκα Lilly Bloom, τότε θα είχε σίγουρα το προφίλ μιας σύγχρονης και δυναμικής γυναίκας, κάθε ηλικίας που αγαπά την κομψότητα και δεν ξεχνά ποτέ να τονίζει τη θηλυκότητά της. Κι αυτή η γυναίκα μοιάζει σαφώς με την Ελληνίδα, η οποία, όπως μου την περιγράφει η Κατερίνα, είναι ανοιχτόμυαλη και δεκτική στις νέες τάσεις. Ξέρει να προσαρμόζεται κι όχι απλά να απορροφά αδιακρίτως κάθε πληροφορία που δέχεται.

 

Αναζήτησε την πιο κομψή εκδοχή του glam, με στοιχεία σύγχρονα που δεν στερούν τα θηλυκά σου χαρακτηριστικά σε ένα από τα κομμάτια της συλλογής Lilly Bloom. Πανωφόρια που κάνουν τη διαφορά σε κάθε outfit, μακριά φορέματα που θα καλύψουν την πιο απαιτητική αισθητικά πλευρά σου, sexy αλλά και αριστοκρατικές λεπτομέρειες συνθέτουν μία εξαιρετική συλλογή που θα κάνει τη λάμψη σου να «ανθίσει».

Instagram: lillybloom.collection

Facebook: lillybloom.fashion

 

Επ πού πας; εσύ πήρες μέρος στην έρευνα του Ladylike;

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/lillybloom.collection