ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΔΑΣ

LFW: Η αντισυμβατική πλευρά της street style μόδας στο Λονδίνο, εμπνέει

Imaxtree

Μπορεί να σου φανεί περίεργη η σύγκριση που πρόκειται να κάνω, αλλά hear me out. Η διαφορά στο στιλ των κατοίκων της Αγγλίας με αυτών οποιασδήποτε άλλης χώρας που θεωρείται «Μέκκα» της μόδας, είναι τεράστια. Το γνώριζα αυτό, αλλά το αντιλήφθηκα καλύτερα, όταν άρχισα να βλέπω το RuPaul’s Drag Race UK. Από το drag των Αγγλίδων artists μπορείς να δεις τις διαφορές, με αυτό των Αμερικανίδων drag queens. Υπάρχει μια ξεκάθαρη «νταρκίλα» στο στιλ τους, μια underground και λιγότερο posh αισθητική απ’ αυτή άλλων χωρών. Αυτό επιβεβαιώνει και η street style μόδα στο Λονδίνο.

Η Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο που πραγματοποιείται αυτό το διάστημα, έχει φέρει και πάλι στο προσκήνιο το στιλ των κατοίκων της πόλης. Το street style στο Λονδίνο είναι διαφορετικό από αυτό της Νέας Υόρκης που έχουμε δει ως τώρα, αλλά εξίσου inspring.

Το «αντισυμβατικό» vibe στο street style στην Εβδομάδα Μόδας στο Λονδίνο

Διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα από το φετινό Fashion Month που αφορά τις παρουσιάσεις των Fall 2022 συλλογών. Η δεύτερη στάση είναι η Αγγλία και συγκεκριμένα το Λονδίνο, στο οποίο έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη street style μόδα της ευρωπαϊκής πόλης.

Μαζί με τις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις των Nensi Dojaka, Molly Goddard, Richard Quinn και πολλών άλλων, το ενδιαφέρον μάς έχει τραβήξει η street style μόδα στο Λονδίνο, με τη γνωστή dark και συχνά αντισυμβατική ματιά των κατοίκων της πόλης ως προς το στιλ.

Η street style μόδα να έχει επανέλθει στην κανονικότητα της, μετά από έναν περίεργο χειμώνα με την μετάλλαξη Όμικρον που έφερε τα πάνω-κάτω στην Ευρώπη. Η ανάγκη των κατοίκων να ντυθούν ωραία και να βγουν έξω, μεταφέρεται και στις εμφανίσεις τους. Αν και θα δεις πολλές σταθερές αξίες να «παρελαύνουν» στα outfits των fashionistas, υπάρχουν και τα exciting looks που κερδίζουν την προσοχή μας.

Υπήρχε κάτι το ανατρεπτικό σχεδόν στο street style στο Λονδίνο, που μας ιντρίγκαρε και που μας έδωσε την έμπνευση που χρειαζόμαστε για να «μπουστάρουμε» και εμείς, το στιλ μας. Σε αυτό βοήθησαν κάποια key styles που κυριάρχησαν στη street style μόδα της πόλης: το χρώμα, τα statement πανωφόρια, αλλά και τα prints.

Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που σε συνδυασμό με τα «περίπλοκα» στιλιστικά τρικ των fashionistas, έκαναν τo street style κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Λονδίνο, πραγματικά ενδιαφέρον.

Παρακάτω, τα looks που θα σε εμπνεύσουν.

Color

Νeon αποχρώσεις, total looks, έντονες αποχρώσεις όπως αυτές των jewel tones και bold μονόχρωμα looks έκαναν τη street style μόδα στο Λονδίνο εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Imaxtree
Imaxtree
Imaxtree
Imaxtree
Imaxtree
Imaxtree

Statement outerwear

Σκέψου όγκους, cropped κοψίματα, εντυπωσιακά υλικά, βολάν, faux γούνα και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

Imaxtree
Imaxtree
Imaxtree
Imaxtree
Imaxtree
Imaxtree

Imaxtree

Prints

Από τα 70s εμπνευσμένα patchwork prints, τα πιο underground graphic μοτίβα, μέχρι και τα πιο κλασικά φλοράλ και καρό μοτίβα, στα looks των fashionistas πρωταγωνιστούσαν τα prints.

Imaxtree
Imaxtree
Imaxtree

Imaxtree
Imaxtree
Imaxtree
Imaxtree