CELEBRITY STYLE

Το ΟΚ κοστούμι Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στην ιστορική ορκωμοσία της

Eurokinissi

Με 261 ψήφους των μελών της Βουλής, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου τον Ιανουάριο ψηφίστηκε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας. Σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, πραγματοποιήθηκε η ιστορική ορκωμοσία της παίρνοντας και επίσημα τον τίτλο της πρώτης γυναίκας προέδρου στην Ελλάδα.

Για την περίσταση, η πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε ένα μαύρο κοστούμι. Υπολογίζοντας τις εμφανίσεις της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου που έχει κάνει στο παρελθόν, το κοστούμι ήταν ΟΚ. Θα μπορούσε να είχε περισσότερο αντίκτυπο, ειδικά σαν την πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τον ρόλο αυτό. Αλλά, ας εξετάσουμε καλύτερα την εμφάνισή της.

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου Eurokinissi

Το μαύρο κοστούμι της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου

Σε καμία περίπτωση δεν κρίνουμε την ενδυματολογική επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Είμαστε της άποψης ότι ο καθένας πρέπει να φοράει ρούχα που την/τον εκφράζουν, οποιαδήποτε η περίσταση. Ναι, υπάρχει σχολιασμός, αυτό είναι αναπόφευκτο, και σε κάθε περίπτωση εκφράζουμε την ειλικρινή και αμερόληπτη άποψή μας.

Το μαύρο κοστούμι της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, λοιπόν, εκ πρώτης όψεως οφείλουμε να ομολογήσουμε ήταν ΟΚ. Ήταν μια ΟΚ επιλογή για την περίσταση. Μια προβλέψιμη επιλογή μεν, αξιοπρεπής δε. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν πρόκειται για μια γυναίκα που ασχολείται άμεσα με τη μόδα, όποτε δεν αναζητάμε την πρωτοτυπία μέσα από την εμφάνιση αυτή. Αυτό που αναζητήσαμε όμως, ήταν το κρυμμένο μήνυμα.

Πώς φόρεσε το κοστούμι της η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου Eurokinissi

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου συνδύασε το μαύρο κοστούμι της με μια λευκή σατέν μπλούζα. Επέλεξε ένα σταυρωτό σακάκι κοστουμιού με μεγάλα μαύρα κουμπιά. Το σακάκι έδινε την εντύπωση ενός πιο μοντέρνου σχεδίου, το οποίο ήταν ένα συν, στην εμφάνισή της. Το παντελόνι ήταν σε ίσια γραμμή, και ίσως λίγο μακρύτερο απ’ όσο θα έπρεπε. Ολοκλήρωσε με ασημένια σκουλαρίκια, ένα διακριτικό περιδέραιο στον λαιμό και μερικά δαχτυλίδια.

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου Eurokinissi

Πώς θα θέλαμε να δούμε την πρόεδρο της ελληνικής Δημοκρατίας ντυμένη

Προσωπικά πιστεύω ότι, επειδή η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έχει την ιδιότητα που έχει δεν θα έπρεπε να παίζει ρόλο για την οποία ενασχόλησή της ή μη με το στιλ της. Στην πραγματικότητα, πιστεύω ότι πρόκειται για μια γυναίκα που δεν αδιαφορεί για το στιλ της ή τις εμφανίσεις της. Αυτό προμηνύει το κομψότατο πουά σακάκι που έχει φορέσει στο παρελθόν, αλλά και οι ρομαντικού ύφους μπλούζες και τα crisp πουκάμισα. Στα μάτια μου, λοιπόν, η κ. Σακελλαροπούλου είναι μια γυναίκα που στοχεύσει σε περιποιημένες εμφανίσεις. Αυτό έκανε και τώρα. Ήταν μια ΟΚ, περιποιημένη εμφάνιση. Θα μπορούσε και καλύτερα; Ναι.

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου Eurokinissi

Οι γυναίκες πολιτικοί σε όλο τον κόσμο δίνουν πια βάση στο τι φορούν. Εναποθέτουν συχνά τις ελπίδες τους σ’ ένα stylish outfit ώστε να γίνουν πιο αγαπητές και προσεγγίσιμες στον γυναικείο πληθυσμό (και όχι μόνο). Ένα το οποίο έχει ένα βασικό σκοπό: να εμπνεύσει. Ένα outfit που εκπέμπει δυναμισμό, το οποίο φοράει μια γυναίκα σε θέση ισχύος, επιβεβαιώνει εμμέσως ότι οι γυναίκες μπορούμε να καταφέρουμε ό,τι βάλει ο νους μας. Τι θα θέλαμε, λοιπόν, από την πρώτη γυναίκα πρόεδρο της ελληνικής Δημοκρατίας; Μια ένδειξη αισιοδοξίας προς το γυναικείο φύλο. Την αίσθηση δυναμισμού μέσα από ένα πιο σύγχρονο κοστούμι. Ένα power suit το οποίο χωρίς να είναι κραυγαλέο, εκπέμπει δυναμισμό.

Και πάλι, αυτό δεν σημαίνει ότι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου δεν το εκπέμπει αυτό σαν προσωπικότητα. Απλά το να το κάνει μέσα από την εμφάνισή της είναι ένα μέσο «επικοινωνίας» με όλες τις γυναίκες. Θα θέλαμε, λοιπόν, ένα πιο καλοραμμένο κοστούμι. Ακόμη και σε μαύρη απόχρωση (θα ήταν «ξένο» πάνω της ένα έντονο χρώμα).  Θα θέλαμε μια πιο feminine μπλούζα μέσα από το κοστούμι της ή ένα crisp πουκάμισο, το οποίο επιλέγει συχνά για τις εμφανίσεις της. Το να εκφράζει «θηλυκότητα» η εμφάνιση μιας γυναίκας, δεν την κάνει λιγότερο δυνατή. Θα θέλαμε το κοστούμι της να εφαρμόζει καλύτερα πάνω της (π.χ. το παντελόνι ήταν πιο μακρύ απ’ όσο θα έπρεπε) και ένα ζευγάρι όμορφα και μίνιμαλ σκουλαρίκια σε ασήμι ή χρυσό. Ένα ζευγάρι μαύρες γόβες (χωρίς ψηλό τακούνι) θα ολοκλήρωναν άψογα το look της.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, καλείται να εκπροσωπήσει τις γυναίκες πολιτικούς της χώρας, μέσα από την θέση αυτή που θ’ αναλάβει και επίσημα από το Σάββατο 14 Μαρτίου. Αυτό είναι από μόνο του ένα «βάρος» στους ώμους της. Παρ’ όλα αυτά μια εμφάνιση που «κλείνει το μάτι» στις Ελληνίδες γυναίκες, θα ήταν σίγουρα ένα plus στην ιστορική αυτή ορκωμοσία.