STYLE

Κανείς δεν θα πει στην Gigi Hadid τι να φοράει. Ούτε σε καμία άλλη

AP Photo Luca Bruno

Κάποιος τουίταρε αναφερόμενος σε μια σπορ εμφάνιση της Gigi Hadid ότι “έχει φοβερή φυσική ομορφιά, αλλά δεν ξέρω τι έχει συμβεί με το κάποτε iconic street στιλ της”. Μετά μάλλον το μετάνιωσε και το έσβησε. Αλλά η Gigi Hadid το είδε μέσω ενός retweet που έγινε από fan account της. Ε και τον έκανε να το μετανιώσει λίγο παραπάνω.

Η δίκαιη αγανάκτησή της στο δικαίωμα οποιουδήποτε να ντύνεται άνετα, μας θυμίζει την περίφημη ατάκα του Karl Lagerfeld ότι “Οι φόρμες είναι σημάδι ήττας. Σαν να έχεις χάσει τελείως τον έλεγχο της ζωής σου, οπότε τι να κάνεις, πήγες και αγόρασες φόρμες”.

Κι ενώ το athleisure που σαν τάση κρατάει γερά κάποια χρόνια τώρα έχει ήδη διαψεύσει αυτή τη θεωρία, η Gigi Hadid έδωσε ακόμα πιο πληρωμένη απάντηση στην αντίληψη ότι οι φόρμες είναι μόνο για το γυμναστήριο.

Συγκεκριμένα τουίταρε “πρέπει να χαλαρώσετε όλοι, ντύθηκα να βγω για δουλειές, όχι για την έγκρισή σας. Οι μη ρεαλιστικές προσδοκίες σας και η γκρίνια σας ότι το στιλ μου δεν είναι αρκετά σέξι, δεν θα μου αλλάξει τον τρόπο που ντύνομαι”.

Και ξεπερνώντας το συγκεκριμένο σχόλιο, μπήκε λίγο βαθύτερα, εκεί που είναι η ουσία. “Όλοι λένε για το empowerment των γυναικών. Εγώ στηρίζω τις γυναίκες είτε θέλουν να δείχνουν σάρκα, είτε όχι. Είναι θέμα επιλογής. Εγώ άλλες φορές δείχνω δέρμα κι άλλες φορές νιώθω σέξι καλυμένη από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Και θα συνεχίσω να ντύνομαι όπως νιώθω”.

Στο τέλος της μέρας, το ντύσιμο δεν είναι παρά ένας ακόμα τρόπος που οι άνθρωποι έχουμε στη φαρέτρα μας για να εκφραζόμαστε. Και δεν είναι κανενός δουλειά να ορίζει πως εκφράζουμε τον εαυτό μας. Η Gigi Hadid, που πρόσφατα λάνσαρε τη δεύτερη συλλογή που συνυπογράφει με τη Reebok (προφανώς με σπορ κομμάτια), ξεκαθάρισε και αυτό.

“Μου αρέσει ό,τι φοράω και το κάθε μου ρούχο το φοράω για κάποιον λόγο. Δεν είναι απόφαση κάποιου stylist, είναι πως επιλέγω να εκφράζω τον εαυτό μου. Η γνώμη σας δεν θα μου το αλλάξει αυτό”. Κάπου εδώ να πούμε ότι η Gigi είναι από τις ιέρειες του athleisure με στιλάτους συνδυασμούς και edgy επιλογές, δείχνοντας τον δρόμο σε όσες θέλουν να υιοθετήσουν την τάση.

Γενικά, ευτυχώς πλέον η μόδα έχει βοηθήσει να ξεπεραστούν στερεοτυπικά κλισέ όπως ότι, όταν βγαίνουμε βράδυ, φοράμε μόνο τακούνια ή ότι στο γραφείο φοράμε σακάκια. Έχει ανοίξει την γκάμα των συνδυασμών και έχει κλείσει το μάτι στην άνεση αντί στον φορμαλισμό.

Κοινώς, άμα θέλεις, φόρα τα sneakers σου όλη μέρα. Ή φόρα παντελόνια τύπου φόρμας με ψηλοτάκουνα ή τζάκετ φόρμας με πιο dressy φούστες. Κάνε το στιλ και τη ζωή σου ευκολότερη και πιο ενδιαφέρουσα. Και άκου την Gigi.

DMX_Series_2K_Zip_Shoes_Grey_EF2920_01_standard1.jpg
REEBOK GREECE

Reebok DMX Series 2K Zip Shoes - Grey | Reebok MLT

Το DMX 2000 design είναι η πηγή έμπνευσης αυτών των sneakers που συνυπογράφει η Gigi Hadid μαζί με τη Reebok.
99.95 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Gigi_Hadid_Track_Jacket_White_FI5071_01_standard1.jpg
REEBOK GREECE

Reebok Gigi Hadid Track Jacket - White | Reebok MLT

Τζάκετ φόρμας σε 90ς ύφος με μανίκια νυχτερίδα και color blocking από τη συλλογή της Gigi Hadid για τη Reebok
79.95 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ